Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Padnięty Przepływomierz - Co Teraz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj przepływka skończyła żywot. Teraz męczy mnie myśl co zrobić by było jak najlepiej. Otóż przygotowywuje auto i przez zimę będę zbieral graty by na wiosnę zmontować wszystko na 300km+ i pytanie do was. Czy montować nową ori przepływkę czy 3 calową np z S3 czy jakąś inną? Wszystkie rady będą przydatne i z góry za nie dziękuje

Opublikowano

Montując teraz 3 calową bez innych gratów niewiele da. Albo zmieniaj teraz wszystko albo kup jakąś używkę byle doczekać zimy. Może trafi się jakaś okazja.

Opublikowano

Tzn nie zależy mi na efekcie mocy obecnie, tylko by auto jeździło sprawnie bez efektów ubocznych dla silnika i turbiny. A uniknąć podwójnych kosztów poprostu jakbym miał nowe rzeczy kupować (przepływki)

Opublikowano

Kup używkę i jeździj, potem zmienisz na większą

Opublikowano

To jeśli tak mówicie to poszukam używki i zmontuję ją, by do wiosny pojeździła. Jakaś adaptacja będzie potrzebna czy tylko wpinam i mogę jeździć? (Oczywiście po założeniu zrobię logi by spojrzeć czy sprawna jest)

Opublikowano

Nic nie trzeba adaptować.

Zrobić logi i sprawdzić czy dobrze mierzy - nie zaniża

Opublikowano

Okej jeździ, po zamontowaniu zaczął deszcz padać to odpuściłem logi sobie. Jakoś w tym tygodniu sprawdzę. Dzięki serdeczne za pomoc wszystkim ;)

Opublikowano

Witam, mam pytanie mam padniętą przepływkę w Audi A4 B5 1.9 TDI 90KM, czy jak założę od 110KM to będą jakieś problemy?