Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie tarcze i klocki pod 312mm.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zapodajesz AJLa to zmienisz zwrotnice na eSkowe i wowczas wrzucisz 320mm albo wiecej

Opublikowano
  • Autor

A jeśli to będzie AEB? Wydaje mi się , że te 312 starczy mimo wszystko a potrzebuje lepszych hebli na teraz. Silnik dopiero kupie i będę go powoli robił tak jak mi finanse pozwolą (kapitalka , malowanie bloku i inne pierdoły). Przez zimę go zrobię mam nadzieję. Czy to będzie AEB czy AJL zdecyduję cena i jego stan. Ogólnie jeśli planuje robić go na tip top przed wrzuceniem to warto poszukać starszych AEB na szerokim kanale. Podobno były najmocniejsze i w ogóle. No ale to już temat na inna historie.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Silnik nieistotny, ważna jest skrzynia biegow oraz polosie, AJL ma większe przeguby, takie same jak w S4.

Opublikowano
  • Autor

Racja. Jestem jeszcze przybity po wczorajszej imprezie i nie myślę racjonalnie. Tak czy inaczej założę na razie te 312. Zanim wszystko przygotuję do swapu trochę km nalatam.

Opublikowano

Wszyscy narzekają na ate a ja miałem klocki ceramiczne praktycznie wcale nie pyliły i tarcze też ate i wcale nie narzekałem na nie

ale ferodo + zimermany jak najbardziej jestem a takim połączeniem

Opublikowano

klocek ceramiczny ma to do siebie ze pyl jest bialy :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Do Ate nikt mnie nie przekona bo cena/jakość ich produktów to kpina. Co nie zmienia faktu , że Ferodo DS w cenie prawie 500zł zwaliły mnie z nóg. Dużo siana i pewnie też dość szybko schodzą. Nie wiem z czego je robią ale myślę , że z pół ceny to za znaczek.

Opublikowano

DSy zużywają sie tak samo jak std klocek.

Ja jezdze tylko na DSach.

Opublikowano
  • Autor

DSy zużywają sie tak samo jak std klocek.

Ja jezdze tylko na DSach.

Ok niech będzie bo wiem , że jesteś doświadczony w tych sprawach. Powiedz mi sprzedajesz takie klocki? Przy okazji interesuję mnie wymiana przewodów przód/tył na takie w oplocie. Z podpisu widzę , że handlujesz takim towarem. Nie będę dzwonił z każdą pierdołą bo mnie pogonisz także pytam tu.

Opublikowano

Wygląda kozacko :kox: Ciekawe czy na tył mają w takiej samej wersji (245mm i piasta zintegrowana z tarczą). Będę musiał do nich skrobnąć i chyba wypróbuje. Do tego klocek Steinhof czy coś z wyższej półki? Z tego co wiem dobranie klocków do tarczy jest bardzo ważne.

Tak tył też w takiej samej wersji z piastą. Klocki muszą być twardsze ale jak bierzesz u nich tarcze to już dokładają klocki odpowiednie pod te tarcze.

Opublikowano
  • Autor

Wygląda kozacko :kox: Ciekawe czy na tył mają w takiej samej wersji (245mm i piasta zintegrowana z tarczą). Będę musiał do nich skrobnąć i chyba wypróbuje. Do tego klocek Steinhof czy coś z wyższej półki? Z tego co wiem dobranie klocków do tarczy jest bardzo ważne.

Tak tył też w takiej samej wersji z piastą. Klocki muszą być twardsze ale jak bierzesz u nich tarcze to już dokładają klocki odpowiednie pod te tarcze.

Właśnie dostałem od nich maila , że mają przód i tył w tej wersji. Zapytałem także o to jakie klocki do tego polecają. Jak odpiszą dam znać.

Ogólnie jest ktoś na forum kto ma 100% oryginalne tarcze np Zimmermann z ważną gwarancją? Tak żeby w razie czego obeszło się bez spięć i pierdzielenia głupot ze strony sprzedającego. Na allegro nic nie kupie bo to loteria a nawet gorzej bo jest 90% szans , że kupię podróbki i będzie kolejny temat typu Zimmermann to szmelc i się gnie.

Opublikowano

Dzik i Wandej

Opublikowano
  • Autor

Jaki ten świat mały. Z Wandej'em pisałem już wcześniej i biorę od niego wahacze na przód. Nie wiem czemu nie spytałem o tarcze. Nawiasem mówiąc extra koleś.

Jestem w trakcie ugadywania tarcz i klocków z Dzikiem i ceny ma na prawdę ok. Co koledzy myślicie o OZ z linii Coat Z? Te niby nawiercane. Na takich klocki szybko schodzą i lubią pękać przy nawiertach (bynajmniej te tańsze firmy) prawda?

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Chłopie skad Ty bierzesz te informacje ???

Z forum dla taryfiarzy ???

Coat Z to tarcza pokryta farbą antykorozyjna, a tarcze nie sa nawiercane tylko perforowane a to różnica. Klocki nie zużywaja sie szybciej, a otwory w tarczy trzeba czyscic co kilka miesiecy, zwłaszcza przed zima. Zanim napiszesz pytanie i sam sobie na nie odpowiesz to zastanow sie 10 razy albo zadawaj tylko pytania, mozesz byc spokojny odpowiedz na pewno dostaniesz.

Opublikowano
  • Autor

Wiem , że trzeba je czyścić i to dość często. Opinie biorę np z racingforum ale widzę , że nawet tam zdarzają się gafy. Co do pękania tarcz przy nawiertach miałem na myśli inne firmy (pieją o tym na lewo i prawo na różnych serwisach). O zimmermannach w tej wersji jeszcze zbyt dużo nie czytałem dlatego spytałem.

Opublikowano

To ze pękają tarcze jest winą samych użytkowników, nie czyszcza ich, zima zamarza w nich woda a mróz robi resztę.

Do tych tarcz podstawa to dobry klocek, zadnych gowi...n.

Opublikowano
  • Autor

Klocki to docelowo Ferodo DS. Ciągnę ten temat ale nie chce naciąć się na śmietnik a później kląć. Za dużo już kasy utopiłem w te auto. Człowiek niby chce drogie bo dobre ale czasem i tak g z tego wychodzi. Jak zimą dbać o te tarcze żeby lud się na nich nie gromadził? Ogólnie czyszczenie w sezonie jasna sprawa ale co robić zimą nie wiem. No i najważniejsze czy te tarcze względem gładkich zwiększą siłę hamowania o tyle ile są droższe?Wygląda na to , że zbliżamy się do końca tematu.

Opublikowano

Daj gładkie OZty plus FDSP jak pisalem wcześniej. Docelowo powinienes rozgladac sie za resztą gratów.

Opublikowano
  • Autor

Reszta gratów to nie problem. Dam ogłoszenie i wszystko się znajdzie moment. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pewnie jeszcze coś dopisze ale to już po montażu i malowaniu wszystkiego u Ciebie.

Opublikowano

Panowie czy felga stalowa znaczenie 6,5 J 16 H2 ET 50 będzie do b5 pod 312-tki ?