Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Drobiny metalu i kawałki jak by stłuczonej porcelany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

mianowicie mnie przy wymianie nie było wiem że był problem na początku bo znajomy nie wiedział jak się za to zabrać ponieważ miska jest nad belką aż w końcu spuścił silnik z łap i jakoś miał dostęp bez jego wyciągania

co do pompy bo znalazłem kwitek kosztowała 240zł za całość dałem 400 :)

Opublikowano

Ciekawe co to jest za pompa. W tej cenie nic nie widziałem. Była nowa? Albo to pompa za ok 110zł i Cie wydymali albo załatwili Ci coś pokroju Febi z mega upustem.

Opublikowano
  • Autor

jestem przekonany i dał bym łeb uciąć że to jedna z tych droższych bo sam mi powtarzał że bym szykował się na większy wydatek bo taniochy mi nie wsadzi a tym bardziej do regeneracji że bym za 2 miesiące mu nie jęczał że chcę swap bo silnik zatarłem a dobrze wie że mniej niż 2.6 nie chcę co za tym idzie kupa roboty nówka tylko pudełko poszło w śmietnik razem z skruszonym przegubem

Opublikowano

Witam miałem podobny problem w ostatni weekend rozwiązany w końcu... a mianowicie silnik chodził jak diesel, została wymieniona pompa, też miałem takie drobinki czegoś( jakby jakiś plastik) ale koloru zielonego w misce i w pompie, po wymianie pompy silnik stracił moc nie szło jechać, miałem 2 błędy na silniku, 515 i 17934( nastawnik napinacza) i został wymieniony napinacz z łańcuszkiem i samochód zaczął chodzić jak nowy ;) tylko że u mnie jest zmienna faza rozrządu

proponuję Ci podłączenie pod kompa i sprawdzenie błędów na pewno coś powiedzą ;)

Opublikowano

Czy zmienne fazy rozrządu czy nie to przy walniętym napinaczu i tak przestanie jechać bo wałki tracą synchronizacje.

Ogólnie z tymi napinaczami to jakaś kpina. Może i przesadnie się nie sypią (po 200tyś mają prawo a często wytrzymują po 300) ale gorzej z ich zakupem. Mam wersje bez zmiennych faz rozrządu która jest tańsza a i tak nie mogę upolować 100% pewnego oryginału. Wszyscy trąbią , że oryginał za 400zł ale i te jak i te za 150zł mają wybite znaki oooo i weź tu bądź mądry. W serwisie pewnie ok tysiaka taki napinacz a tyle nie wydam.

Opublikowano

też tak miałem ;) u mnie to było jakiś plastik KRÓCIEC WODY kosztowało to ok 15zł tam był czujnik z temperaturą, jakieś rozgałęzienie, zobacz z tyłu za napinaczem czy tam nie masz mokre... mi wykruszyło plastik i uszczelka nie trzymała

http://allegro.pl/najlepszy-interfejs-usb-vag-kkl-we-wtyku-obd2-pl-i4475295509.html kup taki kabelek napewno się kiedyś przyda jak nie chcesz płacić po 100zł za odczyt błędów ;) podłącz i sprawdź jakie masz błędy program vcds lite lub vag-com 409.1

podaj je tutaj i będziem działać ;)

Edytowane przez przemek16z

Opublikowano
  • Autor

przymierzałem się do kupna ale co chwile coś się sypie w ciągu 4 dni co innego co dziennie tak że floty brak :)

Opublikowano

Króciec jak kolega wyżej pisze. Plastikowy w którym są dwa czujniki. Zaraz pod napinaczem. Nie wspominałeś nic ,że Ci płynu ubywa.

Opublikowano
  • Autor

za porady wielkie dzięki stawił bym porządną flachę na stół ale ciężko z kasą :/

mówiłem że wczoraj był problem z tym wężykiem od zbiorniczka dzisiaj do 15 był spokój nic nie ciekło ani nic nie ubywało pojechałem do sklepu wracam na parking z zakupami a pod samochodem kałuża zaglądam pod niego a tu normalnie Niagara po skrzyni się leje

na szczęście wczoraj kupiłem płyn to jakoś dojechałem pod blok .zaraz do mechanika jadę go odstawić a jutro będziemy naprawiać

Opublikowano

Ile masz przebiegu w tym aucie? Czytając to co się dzieję u Ciebie trochę się dziwie bo jest tego sporo. W porównaniu do Ciebie ja chyba nie mogę narzekać ale mam na budziku niby 217 tyś.

Opublikowano
  • Autor

273 prawie 4 auto stało dość długo przed kupnem

Opublikowano

To tez niedużo o ile nie był kręcony. I wiem po sobie , że auto które stoi umiera 3x szybciej niż jeżdżące.

Opublikowano
  • Autor

podobno pół roku . ojciec miał b4 80 no igła zadbana i wgl jedyne co to podsufitka opadła i skrzynia biegów już była zmęczona półtora roku stała jedyne co się stało o dziwo to rozregulował się gaźnik auto jak marzenie no ale rodzice nie myśleli i zezłomowali a szkoda bo nigdy się nic nie psuło a jak już to taśma perę rurek w bagażniku parę kluczy i śrubokręt można było naprawić nawet w trasie by dojechać jakoś do celu nie to co dzisiejsze samochody dodam że nie raz już latała po polach podkreślam latała i nic jednak dbało się o nią

Opublikowano

Audi 80 to super auto. Mam do dzisiaj B4 avant 2.8 i nie sprzedam:) Nie do zdarcia

Opublikowano
  • Autor

To są samochody :D dzisiejsza motoryzacja w większości opiera się silnika 1,2 z turbiną porażka -.- Mam pytanie czy woda która leci z skraplacza pary wodnej od klimy może dostać się do układu wydechowego ?

Opublikowano

Nie bardzo bo niby którędy? Czemu pytasz?

Opublikowano
  • Autor

Bo leci z rury wydechowej wiem że woda się zbiera zawsze ale w małych ilościach a w moim czasami leci jej sporo.. uszczelki na szczęście są nowe tak że nie wiem czemu aż tyle tej wody

bo z tego co wiem to woda z klimatyzacji dokładnie z parownika leci na rurę

Opublikowano

Może i tak jest. U mnie też jest od groma wody aż pluje nią po odpaleniu ale mam dziurawy ostatni wydech i to chyba przez to.

Próbuje właśnie zamówić go ale chce dwururkę od 1.8t a nie pojedynczy i zaczynają się chody bo każdy twierdzi co innego pasuje/nie pasuje.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano
  • Autor

co ma popsuć tak samo mi z gazem doradzali odradzali aż w końcu z nerwów walnąłem łapą o stół że nie będę jeździł kuchenką na kołach bo trochę to 1.8 pali a wyszło w praniu że da rade przetrwać tak że lepiej w takich sytuacjach zaufać sobie i sprawdzić oczywiście jak opinie są dwu znaczne :)