Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Drobiny metalu i kawałki jak by stłuczonej porcelany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sprawie tego wycieku to poszedł ci oring chłodniczki oleju :) Wymień i będzie spokój :)

Opublikowano

W sprawie tego wycieku to poszedł ci oring chłodniczki oleju :) Wymień i będzie spokój :)

Opublikowano

Opublikowano

Opublikowano

Opublikowano

Opublikowano

nic innego jak oring chłodniczki oleju,

a co do tych kawałków plastiku w smoku,to może pokruszyła się trochę czarna plastikowa osłona znajdująca się między wałem a miską olejową

Opublikowano

nic innego jak oring chłodniczki oleju,

a co do tych kawałków plastiku w smoku,to może pokruszyła się trochę czarna plastikowa osłona znajdująca się między wałem a miską olejową

To , że oring już wiadomo i ma to sprawdzić. Co do koloru plastyku to nie jest on czarny tylko brązowy. Według mnie idealnie pasuję kolorem do ślizgaczy napinacza. Obym się mylił bo będą wydatki. Nie przypominam sobie żeby w tym silniku było coś jeszcze z tworzywa i koloru podobnego do ślizgacza prócz jego samego. No chyba , że to ciało obce :)

Co do czarnego plastyku z miski to często się zdarza. Ja golfa II 1.8 zatarłem przez ten plastyk :kox:

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano
  • Autor

Pokrywa była ściągana miesiąc temu bo było sprawdzane czy wszysko jest dobrze z tymi znaczkami ale co do napinacza to jednak go wymienie razem z tym oringiem . co do tego ciśnienia to możliwe :)

Edytowane przez Wojtek1995

Opublikowano

Wpierw oceń czy trzeba go wymieniać i posłuchaj czy nic nie hałasuje. Napinacz jest drogi więc wiesz.. Sam go wymieniam 3 miesiąc;]

Opublikowano
  • Autor

hehe no tylko problem że kończą się wakacje i trzeba będzie ruszyć w trasę do szkoły i ze szkoły 2 razy w tygodniu z zaladowanym po brzegi bagaznikiem całym składem i nie chciał bym stac w srodku pola i sluchać marudzenia matołów że chcą do domu chociaż w drodzę do szkoły by się cieszyli hehe

Opublikowano

Takim to machasz na do widzenia i tyle :grin: Sprawdź wpierw co jest grane. Masz jeszcze trochę czasu. Nie czekaj aż pogoda się kompletnie zepsuje.

Opublikowano
  • Autor

Takim to machasz na do widzenia i tyle :grin: Sprawdź wpierw co jest grane. Masz jeszcze trochę czasu. Nie czekaj aż pogoda się kompletnie zepsuje.

Pomachał bym a co zemną chociaż bagażnik duży i nieraz w nim juz leżałem :D nawet wygodny ale wiadomo nie ma to jak w domu:)

Opublikowano

Pomachał bym a co zemną chociaż bagażnik duży i nieraz w nim juz leżałem :D nawet wygodny ale wiadomo nie ma to jak w domu:)

Ktoś podjedzie i pociągnie;] jutro środa działaj z pokrywa.

Opublikowano
  • Autor

:D wątpię bo droga mało uczęszczana praktycznie wgl :)

Opublikowano

:D wątpię bo droga mało uczęszczana praktycznie wgl :)

Toć telefon chyba masz :facepalm: Dzwonisz po zioma i lecita z koksem. A tak na serio to będzie dobrze. Jeśli masz padnięty napinacz gdzie planujesz go kupić? Rozglądałeś się gdzieś już?

Opublikowano
  • Autor

Mam znajomy warsztat gdzie ściągają orginalne części taniej :)

co z tego jak mam jak wszyscy w pracy albo w szkole a do domu 70 km a z zasięgiem lipa po drodze :(

Opublikowano

Te oryginalne części to oryginały czy "oryginały"? Jeśli 100% pewniaki to może i mi byś załatwił napinacz z łańcuszkiem;]

Opublikowano
  • Autor

oryginały tylko sporadycznie się zdarza że cena jest tak jak na rynku lub z jej braku na magazynach co już rzadziej się zdarza lecą zamienniki ;) pod pokrywą wszystko dobrze z ustawieniem tych symboli napinacz ma delikatny luz a co do tych drobin to nie widziałem jedynie malutką rysę na końcu ślizgu jutro doktorek sprawdzi dokładniej co z tymi drobinami jest prawdopodobieństwo że to z starej pompy tylko że za ciemne są te drobiny bo ścianki pompy są jaśniejsze

Opublikowano

Szukaj a znajdziesz. Mi to na fragmenty pompy nie wyglądało