bongod Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witam . Czy spotkał się ktoś z różnicami wskazań na fisie rzędu nawet 2l przy stałej predkości na tempomacie?. Jade 140 trasa i zazwyczaj pokazywało 9.4 a ostatnio potrafi sie zmienic nawet na 12 a po odpoczynku gdzies i ponownej trasie znów wraca do normy . Przepływka ma z pół roku błędów brak . Może lambda zaczyna szwankować? Logi wychodza wpozo ale fakt że jak pokazywalo to większe spalanie to nie miałem podpietego kompa . Jakieś pomysły? w końcu wyskoczył błąd : błąd 16517 - oxygen (lambda) sensor B1 S1: Response too Slow P0133 - 002 - Lower Limit Exceeded więc chyba będzie lambda
jacek70 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Skoro masz błąd sondy to jest ona do wymiany. W tym przypadku niema ze jest trochę zepsuta. Albo dobra albo zła.
bongod Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zobacze czy błąd powróci. A kazdy błąd lambdy oznacza jej awarie?
kawowy19 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Pewnie standardowo nie każdy błąd świadczy o uszkodzeniu Przecież na jej pracę mają wpływ inne podzespoły, więc myślę że trzeba to porządnie sprawdzić. Bo wywalić kasę nie sztuka. Oczywiście nie twierdzę, że ona faktycznie się nie zepsuła.
bongod Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2014 No ciezko narazie ocenić . Logi wyglądają git . Dziś przycisnłem do 200 i jak spadło do 140 na tempo to pokazalo w dugą strone hehehe 8.5 oczywiscie po wyzerowaniu . Lapek podpiety cały czas wskazania chwilowe lambdy ok . Zastanawiam się czy nie ma na to wpływu temperatura bo zazwyczaj wszysko się stabilizuje po dłuższej jeździe lub po bucie dobrym
edekxp Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Spalanie na fisie przelicza z czasów wtrysków, a czas wtrysku zależny m.in od sondy. daj te logi
bongod Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2014 bexowe wtryski kat out bfb silniczek http://vaglog.rtnet.pl/log_182910.html http://vaglog.rtnet.pl/log_182909.html Ogólnie programik celowany w 180 pare kucy a turbawka już nie najlepsza . Zauważyłem tez że czasem jak wsiadam do autka to wyzerowane jest spalanie .
edekxp Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) No auto po programie dość mocnym około 190KM. Turbina daje rade tylko dłużej się buja, ale to raczej normalne skoro podniesione ciśnienie zadane U mnie jest podobnie - auto też po programie Z logów wygląda wszystko ok, ale brak temperatury powietrza.Myślę że IC nie wyrabia chyba że masz FMiC-a założonego Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez edekxp
bongod Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Też sobie o tym pomyślałem . Da się go jakoś łatwo przeczyścić?
Rekomendowane odpowiedzi