Skocz do zawartości
IGNOROWANY

fotele z b6 do b7 schemat ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Kupiłem komplet foteli skórzanych z B6, i zapewniano mnie ze bedą pasować, jak sie okazało to nie dokońca. Sprawa wyglada tak.

W moich starych sa podgrzewane fotele, a wiec rozprułem swoje i wyciągnąłem maty grzewcze. Dopasowałem je i bedzie dobrze, kostki sa orginalne z mat a więc zero problemu.

Natomist te fotele z b6 mają dodatkowo elek. rególację lędźwi, też raczej nie bedzie problemu - znaleść plus i mase i bedzie działało.

A teraz zaczyna sie problem ponieważ, instalacja foteli z B6 jest inna niz w B7. Czy ktos ma dostęp do schematów instalacji foteli B6 i B7 ?

Fotel z B6 ma : airbag, elekt. sterowane lędźwi

Fotel z B7 ma : airbag, elek. podgrzewanie, czujnik zapięcia pasów w klamri (chyba ze jest czujnik w siedzisku, ale wątpie).

Mogę jakieś fotki dać.

I jeszcze raz prosze o schemat instalacji Foteli z B6 i B7, ponieważ jakoś te kabelki bede musiał połączyć z fotela B6 do kostek z fotela B7.

pozdrawiam

Edytowane przez darck_18
Opublikowano

Czujnik zapięcia pasów jest w siedzisku. Z resztą nie pomogę.

Opublikowano

Czujnik zapięcia pasów jest w siedzisku. Z resztą nie pomogę.

W fotelu czujnik ciężaru i w zapięciu musi być czujnik pasa, skoro wykrywa czy jest zapięty przy wymaganym ciężarze.

Opublikowano

Źle to trochę napisałem ale o to mi chodziło ;)

Opublikowano

Napisz do domina on robił montaż mat grzania to może dysponuje schematem.

Opublikowano

z matami nie mam problemu, chodzi mi o dopasowanie instalacji foteli z b7 do b6, opis co i jaki przewód jest od czego xD

Opublikowano

A ja mam pytanko, wrzucilem do siebie skore z el.ledzwiami+grzanie gdzie poprzednio mialem tylko grzanie. Czy moge ppdlaczyc sie pod '+' z grzania zeby zasilic el. Ledzwia? Masa juz jest w kostce w aucie.

Sent from my iPhone 5S

Opublikowano

A masz czerwoną kostkę z + ? Jak tak to możesz + z niej wziąć ;)

Opublikowano

Czerwona jest od el. ledzwi a wiec to do niej musze poprowadzic plus :) pytanie czy moge to zrobić z zielonej kostki (grzane d*py) :) w czerwonej mam mase :D

Sent from my iPhone 5S

Opublikowano

Witam,

Panowie podepnę się pod temat a czy montaż foteli w drugą stronę tzn z B7 do B6 da radę zrobić?

pzdr

Opublikowano

Pewnie że da. Ja do swojej montowałem sporty z B7 i wszystko pasuje bez problemów. Do tego sporty kupiłem z grzaniem i elektrycznymi ledźwiami (u mnie nie było) wszystko popodłączałem i śmiga :decayed: Więzki dorabiał mi Domin79 - pełna profeska wraz z instrukcja podłączenia. Poczytaj sobie ten temat to ci sporo rozjaśni: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/28002-wymiana-foteli-od-a-do-z/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...