Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Szara myszka powoli rezana - RNS-E, RS6, 1BA -> 1BE, ambiente a'la a6 c6, bix B8, pakiet s4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero zobaczylem Twoj temat :) piekna zadbana furka obadana na zywo :) mody w dobrym kierunku :good:

Opublikowano

Lusterko i tak miałeś do wymiany i dobrze ze szare zalozyles

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

biggman - dzięki wielkie :hi: Przez to, że zobaczyłem Twoją czarnulkę mam coraz większą ochotę grzebać przy swoim samochodzie... A mody na razie skromne, ale niebawem wpadnie coś o wiele lepszego i Ty doskonale wiesz co to będzie :kox:

selekt: Zgadza się, stare lusterko było do wymiany. Miałem już kupione normalne, ale stwierdziłem, że trzeba zainwestować w fotochrom, a że biggman miał takie na zbyciu i do tego szare to wziąłem. Postanowiłem, że najlepiej będzie jak utrzymam jasny kolor w środku. Jedyną rzeczą którą planuję mieć czarną to kierownica, hamulec ręczny i gałka zmiany biegów wraz z tym meszkiem.

Jako, że dzisiaj mam wolne od zdjęć na weselu to postanowiłem parę godzin spędzić przy myciu i woskowaniu samochodu. Efekt? Według mnie jest świetnie, opłacało się ponownie w przeciągu miesiąca położyć wosk :banan:

IMGP4848.jpg

IMGP4853.jpg

IMGP4849.jpg

IMGP4851.jpg

A na koniec przedstawiam Wam mojego pomocnika który ciągle kręcił mi się pod nogami :grin:

IMGP4855.jpg

I DRL który jak widać - działa

IMGP4857.jpg

16.10.2014r

Znalazłem nareszcie grill S4 z emblematem w idealnym stanie za... 280zł + KW :naughty:

IMGP5072.jpg

5 minut pracy i grill wylądował w odpowiednim miejscu:

IMGP5075.jpg

IMGP5076.jpg

IMGP5078.jpg

Zastanawiam się czy nie przemalować ramki chromowanej na czarny mat. Relingi i obwódki szyb zostawiłbym w chromie. Myślicie, że grill w czarnym macie lepiej będzie wyglądać?

Edytowane przez kokonekus

Opublikowano

Jak chrom to wszędzie chrom, a jak czarny mat to tak samo, nie mieszaj, jeszcze dolny wymien

Opublikowano
  • Autor

Też mi się tak wydaje... Chrom bardziej mi się podoba, mat może zginąć przy tym lakierze.

Jeśli chodzi o dolny - na razie zostaje ten co jest. Po zimie będę rozglądać się za nakładką przedniego zderzaka - s-line, więc wtedy i grill dolny zmienię ;)

21.10.2014r

Parę wymienionych wiadomości z Kamilem (kamelus_) na forum i zacząłem działać przy ambiente a'la A6 C6.

Z samego rana wybrałem się do sklepu po potrzebne materiały:

IMGP5236.jpg

IMGP5238.jpg

Jedynym dostępnym w domu narzędziem do cięcia dekorów była szlifierka kątowa :facepalm: Na szczęście znalazłem cienką tarczę i jakoś poszło (jeszcze przed wyrównywaniem):

IMGP5240.jpg

Później było trzeba zdjąć całe poszycie i podłączyć diody pod oświetlenie klamki. Przez własną głupotę zrąbałem jeden pin z wtyczki i oryginalne podświetlenie klamki przestało działać... Po kolejnych minutach kombinowania stwierdziłem, że nie ma sensu nad tym rozpaczać tylko trzeba składać wszystko w całość bo wybiła 20-sta. Jak zobaczyłem efekt od razu humor mi się poprawił :banan: Na razie podświetlenie jest w jednych drzwiach, jutro zawita w pozostałych, ale jestem pewien jednego - czerwonego podświetlenia klamki nigdzie nie podłączę ;)

IMGP5241.jpg

IMGP5243.jpg

Jeśli chodzi o światło - jest delikatne i w ogóle nie przeszkadza ponieważ świeci bardziej do dołu. Przy okazji ładnie podświetla klamkę i cały uchwyt do zamykania drzwi/przyciski od okien :)

Opublikowano
:kox: jak bedziesz w okolicy wpadaj do mnie musze to oblukac. Co tam Ci w podswietleniu klamki sie zrabalo? Wtyczke, czy diode gdzies znajde :)

Edytowane przez biggman

Opublikowano

Siemka, ładna sztuka :) Fajnie to wyszło z tym podświetlaniem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

:kox: jak bedziesz w okolicy wpadaj do mnie musze to oblukac. Co tam Ci w podswietleniu klamki sie zrabalo? Wtyczke, czy diode gdzies znajde :)

OK, będę dzwonić. Możliwe, że pod koniec bieżącego miesiąca pojawię się w Siedlcach ;)

Jeśli chodzi o brakujący pin:

IMGP5254.jpg

O taki jeden skubaniec mi się złamał podczas wyciągania z wtyczki. Reszta pinów (7 sztuk) i 4 wtyczki są całe. Zostawię je na wszelki wypadek gdybym chciał wrócić do podświetlanych na czerwono klamek.

Siemka, ładna sztuka :) Fajnie to wyszło z tym podświetlaniem.

Dzięki! :)

Dzisiaj skończyłem zabawę z podświetleniem. Wyszło świetnie, jestem bardzo zadowolony z efektu :banan:

Wyłączone:

IMGP5244.jpg

Włączone:

IMGP5245.jpg

Podświetlenie przodu:

IMGP5247.jpg

Podświetlenie tyłu:

IMGP5253.jpg

:kox:

EDIT:

Teraz koniecznie muszę wymienić całe podświetlenie wnętrza na ledowe żeby wszystko do siebie pasowało. Tym bardziej mam powód bo chyba żarówka padła w bagażniku - zgasiłem i już się nie zapaliła :P

22.11.2014

(...)

Plany:

• (...)
  • RNS-E - ze względu na cenę bardziej marzenie niż plan :grin: Ale kto wie, na pewno nie szybciej niż w czerwcu/lipcu 2015r

(...)

No i stało się, odwiedziłem dziś Dominika i jego "Jaskinię zła" :grin:

Wpadł RNS-E z kompletem przejściówek, anteną GPS i mapą z 2014 roku. Dzięki domin, teraz środek wygląda o wiele lepiej :banan:

Panel od klimatyzacji został stary z prostego powodu - nie jest wytarty i mogę na nim ustawić 16*C. Dominik - złota rączka - go przyciął i wyszło idealnie :naughty:

Na szybko dwa zdjęcia samego RNS-E jak i RNS-E + ambiente a'la A6 C6:

IMGP6782.jpg

IMGP6783.jpg

Kolejny mod który musi zawitać to kierownica multi (prawdopodobnie z B7) + moduł Bluetooth + obszycie hamulca ręcznego na czarno i nowa gałka zmiany biegów razem z czarnym meszkiem :)

Opublikowano

Podświetlanie MEGA wyszło :kox:

Opublikowano

Ładna furka i pomału idziesz do przodu aż się serce raduje :decayed: ale jest jeden minus...

wpadłeś po uszy że odwiedziłeś "jaskinie zła" :grin::kox:

Opublikowano

fajnie wyposazona :) kolorek :banan:

Opublikowano

Fajnie to podświetlenie wygląda ;) tylko wg mnie biały kolor trochę nie pasuje do całej czerwonej reszty, chociaż gdybym widział na żywo może zmieniłbym zdanie ;) dużo trzeba przyciąć dekor żeby wsadzić pasek ledów? A RNS super sprawa :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

wladi: Coś mi się wydaje, że jeszcze nie raz odwiedzę Dominika :grin:

Fajnie to podświetlenie wygląda ;) tylko wg mnie biały kolor trochę nie pasuje do całej czerwonej reszty, chociaż gdybym widział na żywo może zmieniłbym zdanie ;) dużo trzeba przyciąć dekor żeby wsadzić pasek ledów? A RNS super sprawa :thumbup1:

No właśnie dla mnie czerwonego jest aż za dużo :P Niebawem w pakiecie oświetleniowym zmienię lampi na ledowe żeby odcień pasował do tego podświetlenia ;)

Jeśli chodzi o podcięcie dekorów - później jeden zdejmę i wrzucę parę zdjęć to sam ocenisz czy dużo trzeba przyciąć :)

Opublikowano

Może i faktycznie za dużo czerwonego ;) Ok ale raczej to tak na oko się przycina, tak?

Opublikowano

Ładna furka i pomału idziesz do przodu aż się serce raduje :decayed: ale jest jeden minus...

wpadłeś po uszy że odwiedziłeś "jaskinie zła" :grin::kox:

Wladi podjedz przed swietami ..." jaskiniowca" w akcji zobaczysz :decayed: ale chyba tym razem u mnie bo mowi ze mu palce drętwieją na mrozie :grin:

Edytowane przez Bielun22

Opublikowano
  • Autor

Może i faktycznie za dużo czerwonego ;) Ok ale raczej to tak na oko się przycina, tak?

Ja mam przycięty dekor tylko od dołu, w każdych drzwiach zrobiłem sobie 50cm podświetlenia i tyle mam podcięty dekor ;)

Dekor z tylnych drzwi:

IMGP6791.jpg

IMGP6800.jpg

IMGP6792.jpg

IMGP6798.jpg

IMGP6794.jpg

Niestety nie miałem jak przykleić tego paska mlecznego z profilu, więc w ruch poszła taśma przezroczysta :grin:

IMGP6788.jpg

IMGP6790.jpg

IMGP6801.jpg

IMGP6802.jpg

IMGP6803.jpg

I podświetlenie od strony pasażera:

IMGP6807.jpg

Jakość filmiku bez szału (Z Ultra ma tragiczny aparat), ale coś tam widać:

;)

Opublikowano

Super :wink: dzięki za zdj dekoru :)

Opublikowano

tam do tych ambientte masz kupioną listwe led a pod nią co to jest ? jakaś prowadnica ?

super Ci to wyszło ;)

Opublikowano

RNSe robi robote :good: plany w dobry kierunku :kox:

I jak ta karta 8gb zadzialala czy nie?

Opublikowano
  • Autor

tam do tych ambientte masz kupioną listwe led a pod nią co to jest ? jakaś prowadnica ?

super Ci to wyszło ;)

Listwa led jest przyklejona taśmą do tapicerki drzwi. Taśma była już na listwie, wystarczyło odkleić folię zabezpieczającą i można było przykleić.

To czarne nad listwą to część drzwi na których zatrzaskują się dekory, także bezpośrednio pod listwą led jest tapicerka ;)

RNSe robi robote :good: plany w dobry kierunku :kox:

I jak ta karta 8gb zadzialala czy nie?

Kartę zgubiłem na Orlenie albo u Dominika. Kupiona w piątek, przed wyjazdem wrzuciłem ją do kurtki i musiała mi wypaść bo już ze mną nie wróciła także nacieszyłem się nią aż 12 godzin... :facepalm: Ale zamówiłem już 2x 2GB SD, nie ryzykowałem z SDHC ;)