teejays10 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Witam, podczas jazdy wspomaganie działa elegancko, lecz na postoju, gdy chce się maksymalnie skręcić kołami, po jednym obrocie jest opór i staje się on coraz większy, gdy koła są skręcone prawie na full i chce jeszcze je skręcić na maxa, wtedy wyje (chyba pompa) Co może być przyczyną ?
SMS Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Myśle kolego ze pompa wspomagania Ci siada.
Banita95 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Kolego to pompa od wspomagania sprawdź czy jest olej w zbiorniczku i czy nie masz mokrej maglownicy
Viwaldi Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Witam, podczas jazdy wspomaganie działa elegancko, lecz na postoju, gdy chce się maksymalnie skręcić kołami, po jednym obrocie jest opór i staje się on coraz większy, gdy koła są skręcone prawie na full i chce jeszcze je skręcić na maxa, wtedy wyje (chyba pompa) Co może być przyczyną ? U mnie pomogła wymiana oleju.
teejays10 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Ostatnio zauważyłem że wycie ustało, lecz opór przy maksymalnym skręcaniu jest dalej, może to po prostu dlatego że płynu mam lekko nad "minimum" ?
Banita95 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Moim zdaniem magiel może mieć już dosyć
misiek95 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Najpierw wymień płyn i zobacz czy się poprawi. Albo zmień pompę razem z płynem i wtedy na pewno wszystko będzie cacy
teejays10 Opublikowano 9 Września 2014 Autor Opublikowano 9 Września 2014 Ok najpierw wymienię płyn i zdam realcję. Albo mam dziwnego farta do tego samochodu, albo coś faktycznie jest na rzeczy, po kilku dniach wszystko powróciło do normy, a nic nie grzebałem Szczerze mówiąc to nie pierwsza rzecz która niby "sama sie naprawiła" Piszczenie w rozruszniku też ustało
20hz Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Weź strzykawkę i odciągnij trochę płynu ze zbiornika. Jak jest czarny lub mętny i czarny to wymieniaj płyn i będzie na 90% malina
Rekomendowane odpowiedzi