jose07 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Witam, Mam pewien problem w mojej B5. Od strony pasażera szyba się spokojnie otwiera, podczas zamykania zaczyna piszczeć szyba. Czym jest to spowodowane i jak mogę to naprawić sam ?
przemoskubany Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 też tak mam tylko z obu stron xd
jose07 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2014 no tak, ale coś z tym trzeba zrobić, bo kolega tak miał w passacie i potem mu przestały działać , dlatego pytam jak to naprawić
xXPiotrekXx19 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 najlepiej wymontuj ramkę wraz z mechanizmem od el. szyb bo jest przynitowany do ramki i wtedy jak będziesz podnosił to będziesz już wiedział z kąt te odgłosy u mnie kiedyś skrzypiało i olałem to ale po jakimś czasie linka przetarła się i strzeliła widocznie gdzieś podeszła i obcierała. więc proponuje zdjąć boczek a nastepnie masz 4 śruby bodajże na torx i ramkę minimalnie wysuwasz do góry i masz już ją w łapach pamiętaj jak będziesz miał ją na ziemi to podłacz sobie kostkę od przełacznika szyby abyś mógł dać w dół i do góry
jacek70 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 W b5 minuta osiem i masz wszystko na wierzchu. Przeglądnij, wyczyść i przesmaruj. Powinno pomóc a na pewno nie zaszkodzi.
jose07 Opublikowano 1 Września 2014 Autor Opublikowano 1 Września 2014 ok, postaram się zrobić co pisaliście napiszę jak wyszło
Rekomendowane odpowiedzi