Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie seryjne 1BA w A4 B8, a zestaw Eibach Pro Kit -35/-30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, zorro99 napisał:

Witam

Mam zawieszenie 1Ba, chcialbym to zmienic na zestaw:

eibach pro kit numer: E10-15-011-01-22

amortyzatory sachs:

przód 313 364 
tył      313 366

czy jest to dobry setup? czy w tej cenie znajde cos lepszego?

i jeszcze jeno pytanie, czy potrzebuje jeszcze dodatkowych czesci typu odbojniki, oslony przeciwkurzowe?

dzieki

Mam dokładnie ten zestaw o którym piszesz. 

Jezdzi się znakomicie, amorki od kolegi dzika. Musisz wymienić osłony i odboje. Zdjęcie poglądowe możesz zobaczyć na forum ;-) 

Opublikowano
15 godzin temu, szogun555 napisał:

Mam dokładnie ten zestaw o którym piszesz. 

Jezdzi się znakomicie, amorki od kolegi dzika. Musisz wymienić osłony i odboje. Zdjęcie poglądowe możesz zobaczyć na forum ;-) 

dziekowac.

wybralem czesci ktore musze zakupic, czy ktos obeznany moze potwierdzic czy wszystko pasuje:

przód:
amor (sachs 313 364) 8T0413031AF ,  oslona (febi 36605) 8K0412137A,     odbijak 72mm (febi 36725)8K0412131F

tył:
amor (sachs313 366) 8T0513035M,     oslona (febi 36605)8E0512137E,       odbijak (febi 36723)8K0512131B (8K0512131K)

jest jeszcze jest stabilizator 1ba 19,6 mm i 1be 21,7 mm,

czy podejdzie ten od 1ba bez komplikacji?

Opublikowano

Koledzy czy powyższy zestaw jest tańszą alternatywą dla zestawu bilstein B12 pro kit ? Czy powyższe amortyzatory sachs to odpowiednik amortyzatorow bilstein b8?

Opublikowano
Dnia 8.05.2017 o 21:26, zorro99 napisał:

Witam

Mam zawieszenie 1Ba, chcialbym to zmienic na zestaw:

eibach pro kit numer: E10-15-011-01-22

amortyzatory sachs:

przód 313 364 
tył      313 366

czy jest to dobry setup? czy w tej cenie znajde cos lepszego?

i jeszcze jeno pytanie, czy potrzebuje jeszcze dodatkowych czesci typu odbojniki, oslony przeciwkurzowe?

dzieki

witam.

Mam rowniez zawieszenie 1BA i chciałbym wsadzić eibach pro kit numer: E10-15-011-01-22 ale bez amortyzatorów, amortyzatory zostały by z ori 1ba.

Pytanie czy auto ucierpi bardzo na prowadzeniu i komforcie po zmianie samych spręzyn?

Moje dane z tabliczki:

1 - 1075kg

2 - 1065kg

Edytowane przez Damis16

Opublikowano
Godzinę temu, Damis16 napisał:

witam.

Mam rowniez zawieszenie 1BA i chciałbym wsadzić eibach pro kit numer: E10-15-011-01-22 ale bez amortyzatorów, amortyzatory zostały by z ori 1ba.

Pytanie czy auto ucierpi bardzo na prowadzeniu i komforcie po zmianie samych spręzyn?

Moje dane z tabliczki:

1 - 1075kg

2 - 1065kg

Kolego ja miałem taki zestaw i jak dla mnie tragedia(opis powyzej). Wróciłem do oryginalnych sprężyn i zastanawiam się nad amortyzatorami bilstein b8 lub sachs- czekam na opinię, jakie amortyzatory wybrać. 

Opublikowano
Godzinę temu, dlleman napisał:

Kolego ja miałem taki zestaw i jak dla mnie tragedia(opis powyzej). Wróciłem do oryginalnych sprężyn i zastanawiam się nad amortyzatorami bilstein b8 lub sachs- czekam na opinię, jakie amortyzatory wybrać. 

Za to kolega szogun555 mówi ze jest u niego elegancko.

to juz sam niewiem co zrobic 

na pewno kolego miałeś 1BA?

Opublikowano
5 minut temu, Damis16 napisał:

Za to kolega szogun555 mówi ze jest u niego elegancko.

to juz sam niewiem co zrobic 

na pewno kolego miałeś 1BA?

Na 100%

Opublikowano

Nie wiem od czego to zależy, że jednym po zmianie samych springów auto myszkuje itd. Na początek wymieniłem same sprężyny przy przebiegu 15kkm i było wszystko ok, ale że obniżone zawieszenie wymaga innego amorka to postanowiłem wymienić. Twardość  po wymianie amorka odczuwalna dość mocno. Ze względu, że kolega dzik sprzedaje sporo tego sachsa i nie słyszał o problemach, to się na niego zdecydowałem. 

Opublikowano

Panowie ja u siebie miałem 1BA założyłem tylko spręzyny Eibach Pro Kit i autkiem sie bardzo fajnie jeździ, ale swego czasu założyłem inne opony i byłem w szoku jak auto zaczeło tańczyć po drodze i skakac jak pingpong, były to opony Continental, wcześniej jeździłem na Dunlop, Micheli, Prrelli i wszystko OK, tylko na tych Continentalach skakał jak pingpong, wiec moim zdaniem, bardzo duzo tu zależy kto jakie ma koła w aucie i opony.

Opublikowano

Mam pytanie do osob ktore montowaly sprezyny np: Eibach Pro Kit ... czy na czesciach kupionych w polsce tez jest wybity nr KBA? mam auto na niemieckich blachach i zeby wbic zmienione zawieszenie do dowodu potrzebuje oznaczenie KBA w widocznym miejscu na sprezynie. 

Opublikowano
Dnia 10.05.2017 o 21:34, Natalbar napisał:

Mam pytanie do osob ktore montowaly sprezyny np: Eibach Pro Kit ... czy na czesciach kupionych w polsce tez jest wybity nr KBA? mam auto na niemieckich blachach i zeby wbic zmienione zawieszenie do dowodu potrzebuje oznaczenie KBA w widocznym miejscu na sprezynie. 

Czy kupione w Polsce czy w Niemczech, czy w Czechach, czy na Ukrainie - liczy się to że są WYPRODUKOWANE w Niemczech i przygotowane do użytkowania na rodzimym rynku. Fabryka Eibacha produkując swoje sprężyny nie wie do jakiego kraju finalnie trafią ;) Co prawda nie miałem każdej możliwej sprężyny przed oczami, ale oznaczenia na samej sprężynie powinny się zgadzać. A w razie czego do każdego zestawu mam TUV w PDFie. W razie czego pisz PW z numerem katalogowym, podeślę Ci TUV

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie co do tematu jestem po zamianie sprężyn i amortyzatorów z 1BA na zestaw pro kit- sprężyny eibach amortyzatory bilstein b8. Zestaw idealny. Auto zostało obniżone, warunki jezdne idealne, komfort bardzo dobry. Polecam ten zestaw! 

Edytowane przez dlleman

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć 

Przy 1ba i eibach pro kit mam problem z obniżeniem 

Przód 66 cm do nadkola

Tył 68 cm...

Ma ktoś z was zdjęcia jak wsiadł taki zestaw na 2.0 quattro avant?

Czy mocowania sprężyny - gumy są inne w zależności od wysokości zawieszenia?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie. Mam 4 pomaranczowe z przodu i roz szary z tylu. Stoi za wysoko. Co poczac?

Opublikowano
Dnia 10/16/2014 o 21:46, wrzosu napisał:

dokładnie! również z 1ba zmieniłem na bv. prowadzenie w zakręach +10 a i wygląd +10. jeśłi ktoś się zastanawia nad zmianą zawiasu to niech nie czeka tylko działa! teraz jeszcze szukam stabilizatora od s

a co do tematu to wg mnie nie ma co kombinować z obniżaniem auta sprężynami. to nie maluch i nie te prędkości. jeśli zmieniać to również amorki na niższe

Daj jakis kontakt

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pytanie do osób, które zakładały Eibachy na amorki 1BA - czy po tej zmianie zawieszenie Wam nie dobija? No i jak jest z przycierkami przy zaladowanym audie i np 4 osobach? Napiszcie tez na jakich felgach jezdzicie tzn 17,18, czy 19' , jakie et i ile J szerokości :cool1: Chce te sprężyny założyć do auta rodzinnego w którym będą 19' 9J lub 8,5J :whistling:

Opublikowano

Ja mialem taki zestaw. Wyglad ok ale straszny pinpong. Teraz mam sprezyny s line i jest idealnie. Amorki bilstainy o tej samej amplitudzie co 1ba. Kola 18 8.8 i niskim et

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 4.12.2016 o 17:43, szogun555 napisał:

Mówisz i masz... ;)

muaczn.jpg

Ile masz tu obniżone?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 13.12.2017 o 15:36, damian6158 napisał:

Ile masz tu obniżone?

Z tego co pamiętam tutaj kolega ma zestaw 1BE + eibach prokit

Opublikowano

dzięki, zastanawiam się nad sprężynami eibach pro kit do 1ba  -35/30mm co myślicie?  macie jakieś zdjęcia jak to wygląda na waszych autach, jak z prowadzeniem?