neever Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Witam ! Mam małe pytanie a mianowicie: mógłby mi ktoś napisać ile i jakich żarówek jest w liczniku?? (jakie mam wołać w sklepie) Chodzi o to iż mam zamiar wymienić żaróweczki ponieważ nie świeci mi podswietlenie dolnej części obrotomierza (5) oraz licznik kilometrów zapadł w ciemność. Szukałem na forum jednak nie znalazłem żadnej odpowiedzi. pozdrawiam
wesz82 Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t2864.0.html;highlight=%C5%BCar%C3%B3wki+w+pod%C5%9Bwietleniu zrób tak że wykręć jedną i podjedz do sklepu policz ile masz i najlepiej wymień wszystkie. nie pamiętam dokładnie ile ich jest ale chyba 9 jest na same podświetlenie prędkościomierza oraz obrotomierza a w całym liczniki okolo 26. potrzebujesz żarówek 1,1 W.
kepasa Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 są różne, dlatego jak kupisz 1,2 w lub 1,5 w to będzie Cię wkurzała różnica podświetlenia... więc lepiej zmienić wszystkie... i najlepiej kupić w ASO
neever Opublikowano 18 Września 2008 Autor Opublikowano 18 Września 2008 Panowie coś się stało że po kilku dniach jak zapadł w ciemność licznik kilometrów znów się ożywił. :cool1:Teraz już drugi dzień świeci. Wiecie może co jest tego przyczyną?? pozdro
dark79 Opublikowano 19 Września 2008 Opublikowano 19 Września 2008 konczaca sie zarowka albo slaby styk jej z plyta licznika
RCH79 Opublikowano 21 Września 2008 Opublikowano 21 Września 2008 Żarówek jest 10 a moc zależy od koloru obudowy styków. POZDRAWIAM
Dom3l Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 miałem podobnie z wymienionymi żarówkami (bo tez mi się spaliły) jak będziesz zmieniał upewnij się, że DOBRZE TRZYMA SIĘ NA SWOIM MIEJSCU bo inaczej co dziura będzie ci przerywać.
arkolek Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 witam w liczniku z fisem są: - 2szt. 24v/1,2W (siwe) - 8szt. 12/1,2W (czarne) - 7szt. 12v/1,1w (pomarańczowe) - 1szt. 12v/2,0w (jasno zielona) + 6szt. zwykłych (czarnych, nie pamiętam czemu sobie zapisałem zwykłych :>)
Gość czadzik Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 a u mnie po wymianie zarowek licznik swieci caly czas gdzies zrobilo sie zwarcie nikt nie potrafi dojsc gdzie. Elektryk powiedzial ze to licznik, gosc ktory zajmuje sie licznikami z audi twierdzi ze licznik jest ok i zwarcie jest gdzies na kablach UWAZAJCIE
Rekomendowane odpowiedzi