michalm320 Opublikowano 10 Września 2014 Opublikowano 10 Września 2014 Witam, mam mały problem z (chyba) pompą hamulcową, więc kupiłem zestaw naprawczy (dedykowany, oczywiście) obejmujący odpowiednie uszczelki, celem ich wymiany. Nie do końca mogę sobie poradzić jednak z rozebraniem pompy. O ile sekcję tylną wyjąłem i uszczelki wymieniłem, o tyle tłoczysko z sekcji przedniej nie chce wyjść - jakby było blokowane. I pewnie jest, przez trzpień, który widać na tym zdjęciu (w gnieździe pierwszym od prawej). http://lh3.googleusercontent.com/-fCFS8tm-Slw/VA86bR8uANI/AAAAAAAAFEM/W7sZ63deoGc/s1024/pompa%2520hamulcowa%25201.jpg Nie wiem, czy trzpień jest wciśnięty, czy na gwincie - siedzi ciasno, nie można go wyjąć. Czy ktoś może przerabiał podobny temat? Pompa jest z Audi A4 B5, oznaczenie 2435ALTUR, producent - Lucas. Ewentualnie gdyby ktoś znał namiary na speca który zajmuje się regeneracją pomp hamulcowych, z okolic Konina, Kalisza - byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
Dev Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 Tego sie nie regeneruje tylko wymienia na nowe.
Rekomendowane odpowiedzi