bartqwr Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Witam koledzy, niedawno dołączyłem do grona posiadaczy A4 i mam do Was pytanko. Wymieniano u mnie ostatnio rozrząd w 1.9 tdi AWX i pytałem serwisu, czy do tej operacji należy spuścić czynnik z klimatyzacji i po wymianie wpuścić go na nowo - odrzekli, że nie trzeba. Tak więc po wymianie rozrządu klimatyzacja pochodziła 3 dni i już nie chce wyjść z trybu ECON. Co moze być przyczyną, czyżby jednak serwis nie miał racji? Edytowane 13 Września 2014 przez bartqwr
cafe14 Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Chłodnica od klimy odchodzi wraz z wężami na bok więc nie trzeba spuszczać czynnika. PS: Sorry, nie spojrzałem że pytasz o b6 więc nie wiem, u mnie w b5-ce tak właśnie było, u Cb pewnie podobnie. Edytowane 13 Września 2014 przez cafe14
CzarekJ Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 Serwis ma rację. Da się wymienić rozrząd bez spuszczania czynnika. Niestety ciągłe świecenie ECON oznacza brak czynnika, który uciekł w trakcie wymiany rozrządu, lub uszkodzenie przewodu/wtyczki od czujnika ciśnienia czynnika.
Nagi80 Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 na 100 % czujnik przy chlodnicy klimy padl ja dopiero mialem to samo 250zl orginal zamienniki podobno lipa tez nie moglem wyjsc z econ
jacek70 Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 W b6 da się wymienić rozrząd bez spuszczania czynnika. Nie wiem skąd ten pomysł? Brak u Ciebie klimy to po prostu zbieg okoliczności z wymianą rozrządu.
Gość cwiara Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 To jeszcze zależy kto ten rozrząd wymieniał. Fachowców nie brakuje.
CzarekJ Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 To jeszcze zależy kto ten rozrząd wymieniał. Fachowców nie brakuje. Wcale bym się nie zdziwił gdyby celowo "upuszczono" czynnika by klient przyjechał ponownie. Sprawdź wtyczkę przy czujniku.
bartqwr Opublikowano 23 Września 2014 Autor Opublikowano 23 Września 2014 (edytowane) Jednak czujnik ciśnienia G65 do wymiany - wyalił błąd na kompie. Edytowane 23 Września 2014 przez bartqwr
Rekomendowane odpowiedzi