Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spotkania w środkowej części Anglii-pogaduchy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie trasa to srednio 8l/100 i to przy dobrych lotach :decayed: ja niestety w styczniu dopiero do pl zawijam, jutro z autkiem do mechanika jade robic lozysko z tylu bo huczy :thumbdown:

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 178,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

U mnie w papierach najniższe spalanie przy 90 km/h trasa było 5.9 l/100 km, ale nigdy nie osiągnąłem. Rekord był 6,7 l/100 km w nocy na niemieckiej autostradzie jak przegapiłem stację paliw a rezerwa mi się zapaliła. Wtedy jechałem 80-ką. Auto było idealnie sprawne. Przy typowej 160-180 km/h spalanie było 8.5 - 9 l/100 km. Przy ciągłej max. spalał 10 l/100 km co uważam za super. Przy 140 km/100 było 8 l/100 km. Wniopsek taki, że na trasy nadają się tylko i wyłącznie ekonomiczne jednostki - 1.9 TDI oraz 2.0 TDI. Reszta nadaje się na trasy mieszane, miasto, któtkie trasy. Czas przejazdu podobny, ale kilka razy tańszy.

pozdr.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

no mój Touran 2,0TDI ,jak niedogrzany-to po mieście 10 wypije-to tak na luzie-dopiero w trasie, jak się nagrzeje-spalanie spada o połowę :wink4:[br]Dopisany: 08 Grudzień 2011, 00:59_________________________________________________haaaaloooo... jest tu kto?

Opublikowano

Jak zwykle na warcie :> .

Opublikowano
  • Autor

Jak zwykle na warcie :> .

wiedziałem, ze na odzew długo nie trzeba będzie czekać :gwizdanie:
Opublikowano

Racja , powoli trzeba się przyzwyczajać do codzienności. W PL pijałem Biała Żubrówka :shocked: polecam :good: zero kaca po niej.

Opublikowano
  • Autor

Racja , powoli trzeba się przyzwyczajać do codzienności. W PL pijałem Biała Żubrówka :shocked: polecam :good: zero kaca po niej.

dzięki, ale wódki nie pijam :no::wink4:
Opublikowano

domjenick, napisze lepiej jak Touran sie sprawdza? miesciesz sie spokojnie z cala rodzina?

Opublikowano

witam :hi:

watek o spotkaniach w szkocji odswiezony ale mozna tutaj tez skrobnac

kto zatem ze szkocji i chetny na spota moze za 2 tyg ?

Opublikowano
  • Autor

domjenick, napisze lepiej jak Touran sie sprawdza? miesciesz sie spokojnie z cala rodzina?

nawet z psem :wink4: ogólnie sprawdza się nieźle, ostatnio, jak wracałem z Manchester'u, to mi rurka od turbiny pękła, czy się odkręciła-ciśnienie oleju spadło, po dolaniu oleju-60 km i znów to samo- więc zadzwoniłem po Pomoc i mnie doholowali do domu, auto do warsztatu i po wymianie rurki-znów śmiga :naughty:

ogólnie nie ma jakichś większych problemów, trochę za nisko siedział, więc trzeba było pokombinować, jak go podnieść, bo gwint nie pozwalał na wiele, ale dałem radę :kox::wink4: czujnik nad pedałem hamulca też wymieniłem, termostat leży w bagażniku-nie mam czasu :embarrassed: no i czujnik ciśnienia w pompie ABS-do wymiany i tu jest też kosmetyka, typu wyjęcie pompy, rozebranie i wymiana, ale jak wcześniej-chroniczny brak czasu...jak bym miał garaż-to już dawno było by po kłopocie, atak jeżdżę bez kontroli trakcji i kontrolka na desce :gwizdanie:

a i jeszcze wyłącznik poduszki w schowku mi się popsuł, to tyle :wink4:

Opublikowano

Nooo w koncu cos tu sie ruszylo :kox: Co tam slychac w Nowym Roku ???

Opublikowano
  • Autor

Nooo w koncu cos tu sie ruszylo :kox: Co tam slychac w Nowym Roku ???

a nic się nie zmieniło, poza datą :decayed::wink4:
Opublikowano

Kolega powinien nam tutaj powiedzieć co nowego u niego :gwizdanie:, bo wiele się u niego wydarzyło :good:.

Opublikowano
  • Autor

Kolega powinien nam tutaj powiedzieć co nowego u niego :gwizdanie:, bo wiele się u niego wydarzyło :good:.

no no opowiadaj :naughty: widzę , że wiesz więcej ode mnie :decayed::wink4:
Opublikowano

Niech kolega Eurochip sam się wypowie to dotyczy jego :hi:

Opublikowano

A no urodzil mi sie syn takze mam nastepce :kox: A tak pozatym hmmm... :evil:

Opublikowano

no to graty :good: a to hmm to opis auta ?? :decayed: rsik :kox:

Opublikowano
  • Autor

A no urodzil mi sie syn takze mam nastepce :kox: A tak pozatym hmmm... :evil:

no fajnie-gratulacje i ode mnie :decayed::wink4:
Opublikowano

gratuluje kolego :notworthy:

Opublikowano

A dziekuje bardzo. A co do tego Hmmm no to faktycznie sprzedalem BMW a kupilem A4 :evil: