Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[C5 1.8T]STAGE 2, hybryda k04, fmic, tip, quattro, 1be, 2001r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po przygodzie z b5 przyszły zmiany ale stajnia nadal ta sama. :wink: Tak więc trochę większy sedan, jeżdżę nim już prawie dwa m-ce. Kilka dni po zakupie okazało się, że to przekładany anglik ale wszystko działa jak w aucie europejskim i przez to pewnie nawet nie podejrzewałem, że oglądam taki samochód a podchodziłem dwa razy do niego. Na razie jestem zadowolony chociaż silnik mógłby być bardziej żwawy ;) ale wybór padł na taki przez większy komfort serwisowania niż v6 - przynajmniej dla mnie no i w razie niedoborów KM czy Nm można w nim dłubnąć :wink: Teraz o aucie:

2000r. (półlift) 234tkm, rok w kraju, jestem drugim właścicielem

1.8T awt 150KM

quattro

wymieniony olej Valvoline 5w40 i filtry

zawieszenie 1be (amorki przód mts)

koła 17'' 225/45

ciemne szyby tył

klimatronik 2-strefowy sprawny

skórzane fotele częściowo elektryczne

fis w stanie bdb

kierownica z eski

podświetlanie nóg, drzwi itp.

radio symphony, 8 głośników i sub

i takie tam inne standardy

20140921_174440.jpg

image hosting gif

20140921_174616.jpg

image upload no size limit

20140921_174736.jpg

pic host

Z planów to polerka kloszy, jakieś bardziej subtelne końcówki wydechu, chip zamiast lpg :P, koła na zimę, wymiana amortyzatorów z tyłu, może o cal większe koła na przyszły sezon i zobaczymy co dalej.

A tak było w dniu zakupu:

149384727_1_644x461_audi_a6_18t_quattro_

gifs upload

Edytowane przez Arcus

Opublikowano

Ladne autko. Silnik jak najbardziej ok bo przeciez mozna go sporo podkrecic ;). Szkoda troche ze anglik byl. Bezawaryjnosci

Opublikowano
  • Autor

Szkoda, że sprzedający nic nie wspomniał. Ale słyszałem i na necie czytałem, że to jakaś gwarancja bezwypadkowej przeszłości bo rozbity anglik traci możliwość powtórnego zarejestrowania. Co do silnika to będę go kręcił :wink: jak tylko ogarnę to co konieczne.

Opublikowano

Widze ze numery LUB. Skad jestes ? Moze jakies spocik kiedys? Tez sam szukalem 1.8T Quattro z tym ze avant ale to towar deficytowy jak sie chce kupic w fajnym stanie

Opublikowano
  • Autor

Widze ze numery LUB. Skad jestes ?

Trochę z Tuszowa , trochę z Prawiednik ;-)
Opublikowano

o to ja czesto tamtedy smigam do lublina. Moze kiedys sie gdzis spotkamy na drodze. Mam ramki A4 klubu xenon i czarna ramke grila. A tak ogolnie to granatowy avant

Opublikowano

Pamiętam że autko było opisywane na A6 klub w tym temacie: http://www.a6klub.pl/viewtopic.php?t=67411

Co na to wszystko poprzedni właściciel bo osobiście chyba bym udusił za zatajanie takiego info - nie zwróciłeś uwagi na uchwyt na kubek po lewej stronie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Właśnie nie zwracałem uwagi na ten szczegół. Szkoda, że wcześniej nie trafiłem na ten temat. Poznałem go po skrzynce bezpieczników a później po kodach wyposażenia doszedłem że to był angol. Ale to już po zakupie na moj niefart. Sprzedający pewnie nic nie wspomniał bo nie sprzedałby do dzisiaj tego samochodu. A tak ja będę mial teraz problem przy ewentualnej sprzedaży. Do dzisiaj jednak nie narzekam na samochód. Wszystko działa, szczeliny w nadwoziu jak najbardziej takie same, skóry mogły być dokładane ale zmęczone mocno nie są.

Buty na zimę już są ;-) Do tego udrożniona i naprawiona odma (kolanka, trójniki, zaworki itp.) Zobaczymy co dalej...

155208799_1_1000x700_alufelgi_5_112_16_e

post a picture

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Maras, dnia 23 Wrze 2014 - 08:23, napisał:

snapback.png

Widze ze numery LUB. Skad jestes ?

Trochę z Tuszowa , trochę z Prawiednik ;-)

chyba bardziej z Prawiednik, bo pewnie bym Cie znal przynajmniej z widzenia :decayed:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

W Prawiednikach od ponad pół roku.;-)

Co do auta to nic sie jak na razie nie dzieje. Zrobiona cała odma bo olej puszczał przy filtrze. A tak to turbo dmucha, quattro ryje :-D

Ostatnio też montowałem zawór dv bo fabryczny sie skończył.

016_Medium.jpg

Ale ten też chyba dziwnie działa bo podciśnienie nie jest w stanie utrzymać tłoczka. Sprężyna jest ta najbardziej miękka. Tłoczek aluminiowy chodzi w dwóch oringach. Zaworki tego typu są tak zbudowane?

Korzystając z w miarę ładnej pogody między opadami deszczu wrzucam kilka aktualnych fotek.

IMG_20150517_150432.jpg IMG_20150517_150609.jpg

IMG_20150517_150008.jpg IMG_20150517_150804.jpg

IMG_20150517_150858.jpg

A tu drzwi - z takimi kupiłem, znalazłem w okolicy w kolorze i już jest cacy <okok>

20150517_130215.jpg

Opublikowano

Co to za zaworek DV ? Turbo dobrze chodzi przy nim ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Nie wiem co to jest konkretnie. Jakaś replika forge chyba. Z wymiennymi sprężynkami, może pracować jako bov lub dv. wszystko działa dobrze nawet po programie.

Korzystając z w miarę ładnej pogody między opadami deszczu wrzucam kilka aktualnych fotek.

IMG_20150517_150858.jpg IMG_20150517_150609.jpg

IMG_20150517_150008.jpg IMG_20150517_150432.jpg

A tu drzwi - z takimi kupiłem, znalazłem w okolicy w kolorze i już jest cacy <okok>

20150517_130215.jpg

[ Dodano: 2015-06-12, 18:41 ]

Wynikła kolejna duża akcja. Turbina powiedziała bye bye. Chodziła i dmuchała do samego końca.

20150601_193704.jpg

Jeżeli już trzeba to czemu nie coś lepszego od razu. Brałem pod uwagę k03s lub hybrydę. Wybrałem to drugie. No i cały konieczny zestaw niezbędnych gratów.

20150609_184119.jpg 20150609_184052.jpg

Przy okazji wyleciał wkład z katalizatora. Jedna jego część była luźna i brzęczało mi coś wcześniej na wolnych obrotach. Teraz już wiem co to było.

20150608_210309.jpg

Cała robota nawet fajna. Turbo było dość mocno skręcone z kolektorem ale się udało, no i wybicie kata to była niezła zagrywka. Do tego czyszczenie całego dolotu i wymiana termostatu.

20150610_215209.jpg

Teraz wtryski, może dsmic, korekta softa i może te 240KM wycisnę bo już teraz czuć, że audik chce jechać.

W międzyczasie wymieniłem uszczelniacze tylnych półosi

20150623_221156.jpg 20150623_193213.jpg

Edytowane przez Arcus

Opublikowano

Ładne autko, dobre mody :thumbup1:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

To jedźmy dalej. Listonosz przyniósł niedawno wtryski z saab'a 2.3t

20150711_164226.jpg

Fmic 700x140x65 też już jedzie. Tak więc coś się będzie dłubać. Stage II prawie osiągnięty. Do końca miesiąca może wszystko będzie wystrojone.

Opublikowano

no to teraz będzie szmoc

Opublikowano
  • Autor

Tu jeszcze wczorajszy malutki mod - ramka grila w czarny połysk. W planach jeszcze szybkie pozbycie się emblematów z klapy lub zmiana 1.8T na.... np.: 1.2 lub 1.4.... :P:lol:

20150712_171015.jpg

Edytowane przez Arcus

Opublikowano

ładnie grill wygląda lampy z poleruj bo widać że nalot na kloszach

ładuj z przodu dokładkę z seat cupry fr ona jest uniwersalna do wszystkiego

Opublikowano
  • Autor

Zrobi się i lampy i chyba tą dokładkę. Ale to jak już moc ogarnę. Jest kolejny element.

20150713_173909.jpg

Opublikowano

no to ładnie na ile celujesz moc w niej

Opublikowano

Z nową ramką wygląda bardzo ładnie :thumbup1:

Ale te emblematy odpuść sobie bo nikt na to nie pójdzie. Najlepiej będzie wyglądać na gładko :grin:

Edytowane przez plastuch