Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane amortyzatory o obniżonym skoku do springów -30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I porządna ekipa do tego by podołać temu, czym jest "obciążony tył" ;)

Opublikowano

To tylko przymiarka do Bukowiny :grin:

Sorki za OT

Opublikowano
  • Autor

Amory sprawdzone, przód 78 i 79% tył też pod 80% sprawności... no i czemu auto pływa?

Opublikowano

Bo pewnie są wywalone :wink:

A tak poważnie to ja miałem po 78% i był szmelc więc tym badaniem na stacji w ogóle bym się nie sugerował. Amorek możesz ocenić dopiero jak go wyciągniesz z auta :decayed:

Mam nadzieję że masz cały zawias przejrzany i wszystko ok z nim, jeśli tak to obstawiałbym jednak amorki.

Opublikowano
  • Autor

No to nie wiem już co wykazało to badanie i po co ono jest, nie żebym podważał Twoje zdanie ale co oni tam badają w takim razie :eusathink:Jeszcze gdyby mi to robił jakiś obcy koleś to bym pomyślał że olał temat ale nie, nie dość że to mój kolega i widziałem że wszystko dokładnie oglądał to jeszcze porządnie wszystko wyszarpał i luzów żadnych nie ma.

Edytowane przez Awra

Opublikowano

Amplitudę, w sumie nawet nie wiem po co :decayed: bo to całe resorowanie auta a nie tylko amorek :wink:

Zauważ że jak ktoś podjedzie na gwincie i kołach 19 to ma wyniki o połowę niższe a jednak auto trzyma się jak przyklejone. Zrób sobie test, weź dopompuj powietrza w jednym kole na około 3 atmosfery a w drugim tak poniżej 1 zostaw, zobaczysz wtedy jakie głupoty będą :wink:

Opublikowano

Panowie ktoś kupował odboje od 1BE/1BV do tylu?

W aso cena 108zl za sztuke mnie dobila: 8E0512131P

robią jakiś zamiennik tego?

Opublikowano

Eeee nie, ja jak zalozylem nowy gwint i mialem zaraz przeglad to mi ponad 80% wychodzilo. ;) ale ogolnie tez jestem zdania, ze badanie "na test amorow" jest nie wiarygodny i poprostu jest to uja warte.:D

Opublikowano

Przy bilsteinie chyba są zamienniki.

Ja kupowałem używki w ładnym stanie, czarne osłony są takie same jak w 1BA.

Opublikowano

tia pewnie sa zamienniki, a pozniej okaze sie ze to zamienniki do 1BA.

Przerabialem to juz z przodem.

Opublikowano
  • Autor

Ok,jutro zamawiam amortyzatory u dzika. Zobaczymy co będzie z tego - mam nadzieję że pomoże ten zabieg, drażni mnie to niestabilne auto ale rozdrażniony będę dopiero jak wymiana nie przyniesie rezultatów :P

Opublikowano

Jeśli wcześniej było ok a zawias masz sprawdzony to nie ma innej opcji jak amorki, napisz jak wrażenia po wymianie :wink:

A to:

http://allegro.pl/oslony-i-odboje-gumowe-mcs-audi-a4-b6-b7-od-00-08-i4579427310.html

http://allegro.pl/oslony-i-odboje-do-amortyzatorow-audi-a4-a6-tyl-i4602496034.html

Czytałem że co niektórzy skracali te z 1BA, ale sprawdź może te z linku wyżej podpasują

Nie dopatrzyłem że masz q :kwasny:

Może coś dorezasz a jak nie to zawsze możesz kupić w całości:

http://allegro.pl/audi-a4-b7-2-0-tsi-amortyzatory-tyl-i4635225288.html

http://allegro.pl/amortyzator-tyl-audi-a4-b6-b7-s-line-i4573795869.html

http://allegro.pl/amortyzatory-tyl-tylne-audi-a4-b6-b7-i4632786239.html

Edytowane przez tomaszstn

Opublikowano
  • Autor

Tak na marginesie te procenty to przyczepnosc-78 i 79% wczesniej wspomniana przez Ciebie amplituda to 26 i 27mm

Opublikowano

Sa zamienniki sportów:

http://google.plczesc/komplet-oslon-i-odbojow,audi,a4-8ec-b7-2004-11-2008-06,2-0-tdi-170km,5-5376-19842-100372-0-32-900103.html

Sachs 900 103

Widac ze sportowe maja 2 zwoje a zwykle 3 zwoje gumy

Opublikowano

Tak na marginesie te procenty to przyczepnosc-78 i 79% wczesniej wspomniana przez Ciebie amplituda to 26 i 27mm

Jak zwał tak zwał ale z przyczepnością to nie ma kompletnie nic wspólnego, tak jak pisałem wcześniej na ori amorkach miałem po 78% i autem nie dało się jeździć, miałem takie objawy jakbym jeździł po śliskim z napędem na tył. Latałem jak szmata po drodze. Wymieniłem amorki na nowe bisteina i problem zniknął. Autko jeździło jak po sznurku. Z ciekawości podjechałem na stacje sprawdzić jak teraz to wygląda po zmianie i miałem po 69%. Zmieniłem jeszcze koło z ori 15" na 16" i takie fantastyczne wyniki.

Opublikowano

Mam takie samo zdanie na ten temat. :)

Opublikowano

Podepnę się pod temat. mam z tył gwint kw ale po jego założeniu tył mi zaczął pływać na drodze. Tak mniemam :wink: Planuję więc założyć amorki aftermarketowe sachs lub bilstein o krótszym skoku od 1be. Czy to ma jakiś sens? Czy regenerować kw? Bo Tłumić ,tlumią ale wszyscy piszą że jak d*pa chodzi to mogą być amorki :wink:

Opublikowano

Amorki z KW są bardzo dobre, widocznie jak wcześniej nie miałeś takich problemów to ich wina. Wszystko zależy od Ciebie, ja bym osobiście zregenerował. W sumie nie napisałeś który KW, masz tam regulację twardości amortyzatorów?

Opublikowano

Nie nie ma regulacji. ogólnie mam tylko tył KW na żółtym springu i żółtym amortyzatorze. Jest na nim napisane KONI KW.

Opublikowano

Ja nigdy nie regenerowałem amorków, popytaj co się bardziej opłaca. Nowe sportowe też trochę kosztują, około 500-600 zł za 1szt.