Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Świece + przewody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Planuję wymienić świece i przewody w swojej a4 b5 silnik 1.6 + LPG. Jakiej firmy polecacie ??

Opublikowano

Ja obecnie zmieniłem świece na Denso K20TT z tego co pamiętam, przewody natomiast wrzuciłem Magnetti Marelli z powodu funduszy, jmino to na zestaw nie narzekam :wink: . Brak wypadania zapłonów, palenia/szarpania po deszczu etc. Wcześniej jeździłem na zestawie Bosch'a świece+przewody. Jeśli masz kasę to zainwestuj w przewody firmy BERU. :)

Opublikowano

NGK

Opublikowano

Tylko Denso + Beru. Z NGK miewałem nie raz problemy i nie polecam ich świec a tym bardziej przewodów.

Opublikowano

BERU świece+przewody koszt około 280zł hula bez problemu na LPG

Opublikowano

Ja po roku jazdy na przewodach boscha zaczełem doswiadczac wypadanie zapłonu a na LPG jest to bardzo odczuwalne a przy wyprzedzaniu nawet bym powiedział niebezpieczne. Tez planuje wymienic kable na Beru a moje swieczki to NGK

Opublikowano

Nie polecam 3 elektrod do gazu. Opinie to pół na pół i niektórzy się nie skarzą ale po co ryzykować skoro i tak kupujesz nowe? Weź jedną elektrodę. Denso bądź Beru.

Opublikowano

witam ja u siebie miałem wsadzone kable NGK ale coś szybko się zrąbały i po nich przeszedłem na przewody BERU i do tego świece DENSO jedno elektrodowe bo takie ponoć lepsze do gazu

Opublikowano

I dobrze zrobiłeś. Co do przewodów NKG napisałem , że szczególnie ich nie polecam. Świece jeszcze ujdą ale tez syf. Jesteś 3 czy 4 przypadkiem który znam tylko na tym forum gdzie NGK zaczęły przebijać po niecałym roku użytkowania.

Jakie miałeś objawy uszkodzonych przewodów?

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

auto zaczynało cos nie równo pracować i któregoś razu wieczorem cos sprawdzałem pod maską i było widać drobne przebicia na jednym z przewodów a tak jak bym nie zajrzał wtedy to pewnie bym szukał winy w innym elemencie bo nie obstawiał bym że po 3 miesiącach od kupna będą się działy takie cuda

Opublikowano

Ja za świece i przewody beru miesiąc temu zapłaciłem 230 zł śmiga aż miło :) Nawet nie patrzyłem na inne firmy ;)

Opublikowano
  • Autor

czyli z tego Co Panowie piszecie najlepeszym wyjściem będzie inwestycja w BERU

Opublikowano

Znalazłem przewody Beru na aledrogo za 169 zł - http://allegro.pl/przewody-kable-zaplonowe-beru-vw-passat-audi-1-8-i4636607441.html

Dziwi mnie, że trzonki mają czarne - wszędzie na zdjęciach są brązowe. Obawiam się czy nie są jakieś "lewe". Sprzedawca twierdzi, że Beru stosuje czarne trzonki od jakichś 2 lat. Brązowe trzonki zostały wycofane.

Jaki kolor mają Wasze?

Warto je kupić?

Opublikowano

Też zwróciłem na to uwagę. Jeden ze sprzedających (100% pozytywy) który handluje Beru pisał mi , że właśnie obecne modele są całe czarne. Według mnie upewnisz się tylko pisząc do samego producenta.

Opublikowano

Po szwabsku nie dam rady :grin:

Może wypowie się ktoś kto ostatnio kupił sobie te przewody?

Opublikowano

A co ma się wypowiedzieć? Sam widzisz , że na allegro są w dwóch kolorach nówki. Ktoś mógł kupić leżaki magazynowe. Jeśli ktoś Ci napisze , że kupił i są brązowe to nie będzie to żaden dowód na to , że czarne są podróbkami. Nie ma polskiego oddziału Beru?

Opublikowano

A to nie możesz kupić w jakimś motoryzacyjnym ?? zamówią Ci BERU i będziesz miał pewność, że org.

Opublikowano

Myślę , że u Dzika z forum kupisz 100% oryginał. Ostatnio miał do ADR (jedna cewka) w cenie 205zł za dwa przewody + dwie fajki. Cena extra. Może warto spytać go.

Opublikowano

Wysłałem zapytanie - zobaczymy co odpowiedzą.

Opublikowano
  • Autor

>adamo<jak dostaniesz odpowiedź to się podziel informacją

Edytowane przez Wonski91