bigjasiu Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Demontax pieca na stółi wymiana świecy, przy okazji czyszczenie calego paleniska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LHeczko Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Powiedzcie mi proszę czy jest jakaś opcja żeby poniżej pewnej temperatury Webasto włączało się z automatu po uruchomieniu silnika? Czy trzeba za każdym razem wchodzić do menu i go ręcznie uruchamiać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreGoriO Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Webasto jest zamiast silnika. A nie po uruchomieniu. Jeśli chcesz mieć ciepło zanim wsiądziesz, to sobie zaprogramuj albo z kup pilota (jeśli nie masz) i zdalnie, z okna włącz....Gdy przyjdziesz do auta bardzie ciepełko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LHeczko Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Pytam, bo w rodzinie mamy tourana, w którym jest podgrzewacz i dobrze to dogrzewa uruchomiony już silnik. Chcę po prostu żeby w zimie silnik szybciej sie dogrzewał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreGoriO Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 zasada działania webasto..... Cytuj Działanie systemu ogrzewania Webasto opiera się na wykorzystaniu układu chłodzenia silnika oraz układu wentylacji samochodu. Serce całego systemu – nieduży i wydajny agregat grzewczy – jest zamontowany pod maską, połączony z układem chłodzenia i zasilany paliwem bezpośrednio ze zbiornika samochodu: działa więc całkowicie niezależnie od silnika. Wentylator urządzenia Webasto zasysa powietrze niezbędne do spalania paliwa, a po rozpoczęciu pracy agregat uruchamia obieg płynu chłodniczego silnika samochodu. Natomiast dodatkową korzyścią jest to, że podgrzany zostaje również silnik, dzięki czemu po rozruchu zużywa mniej paliwa – zmniejsza to emisję zanieczyszczeń i równoważy zużycie paliwa potrzebne wcześniej na rozgrzanie powietrza w kabinie. Programując/włączając odpowiednio wcześniej...uzyskujesz dwie rzeczy na raz. Omasz zarówno ciepło w aucie (czyste szyby) jak i cieplejszy płyn chłodzący , czyli silnik szybciej dojdzie do temperatury 90st. Olej jest rzadszy więc szybciej smaruje po starcie Dalej nie rozumiem zasadności działania webasto w trakcie pracy silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LHeczko Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 3 minuty temu, GreGoriO napisał: zasada działania webasto..... Programując/włączając odpowiednio wcześniej...uzyskujesz dwie rzeczy na raz. Omasz zarówno ciepło w aucie (czyste szyby) jak i cieplejszy płyn chłodzący , czyli silnik szybciej dojdzie do temperatury 90st. Olej jest rzadszy więc szybciej smaruje po starcie Dalej nie rozumiem zasadności działania webasto w trakcie pracy silnika Nie włączyłem wcześniej, wsiadam do auta, jadę i silnik się grzeje sam z siebie, a z Webasto zagrzałby się szybciej - tak to właśnie działa w rzeczonym touranie - nie ma pełnego webasto tylko podgrzewacz webasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreGoriO Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Podgrzewacz czyli grzałka? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkznalazłem t takie coś na Elektroda https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic229705-30.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LHeczko Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Podgrzewacz / dogrzewacz - Webasto z palnikiem, tlumikiem itp Tylko ze nie da sie go uruchomic bez pracujacego silnika https://www.google.pl/search?q=touran+dogrzewacz+webasto&sa=X&biw=1920&bih=1069&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=leeOD7ar_ARQRM%3A%2CqczBuN_pVCfiuM%2C_&usg=__P6DuiIRGngJpFnjsSmWTptSaKcQ%3D&ved=0ahUKEwibj4HT5OjXAhXD0aQKHWFtACEQ9QEIQTAD#imgrc=leeOD7ar_ARQRM: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreGoriO Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 no to w moim linku do Elektroda masz rozwiązanie..czy opłacalne nie wiem. Zajrzyj tam i dopytaj fachowców, bo widzę że parę osób ogania temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LHeczko Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Ale ja nie chce kombinowac z Touranem z pełnym Webasto, tylko sie dowiedziec czy w A4 B8 da się z automatu odpalić Webasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkita Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Z tego co wiem w B8 nikt tego nie ogarnął, aczkolwiek teoretycznie powinno się dać. Ja mam zakodowane w piecu dogrzewanie, ale niestety nie działa. W seacie miałem Webasto i samo się włączało poniżej 6 stopni na plusie. Powiem z doświadczenia, ze ta opcja była super. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cooler100 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 powoli zaczynam myśleć o Webasto czy spis gratów różni się w modelach na 2009 a 2013 ? jesli ktos może podać co jest potrzebne a co nie do 2013 silnik CGLC z opcją START/STOP , miniej wiecej jaki koszt wszystkiego, co potrzeba, 4000-5000 zł czy wiecej ? kupowac nowe czy uzywane? ile czasu samo zamontowanie zajmuje. Jeśli miałbym wybierac to opcja ze zdalnym pilotem (wiem że dużo droższe ) . Czy ma ktoś jakies spis wszystkich potrzebnych rzeczy z numeremi części? Wszelkie dodatkowe info o potrzebnych cześciach, montazu itd mile widziane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 2 godziny temu, cooler100 napisał: powoli zaczynam myśleć o Webasto czy spis gratów różni się w modelach na 2009 a 2013 ? na pewno są różnice w weżach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cooler100 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Znalazłem posty jednego z userów z którym pisałeś Wrclaguna. Posty z 2016 roku, ma taki sam silnik jak u mnie. Z tego wszystkiego wywnioskowałem że potrzebuje: 4H0265105E Webasto 8K0963303 pompka paliwa 8K0963271 sterownik i pilot (bez wyświetlacza) ja chciałbym taki z wyświetlaczem, sterownik jest wtedy z literką D na końcu 8K0963271D. Domyślam sie,że to od DISPLAY ale moge sie mylić http://allegro.pl/audi-a6-a7-a8-sterownik-webasto-pilot-4h0963271d-i6509226683.html czy taki u mnie będzie działał ? Jakieś wiązki, węże i co jeszcze potrzebne ? Edytowane 3 Grudnia 2017 przez cooler100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 szukaj po kodzie silnikahttp://pl.realoem.me/Audi/RDW/A4Q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cooler100 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 dzięki Laguna ale norton internet security zablokował mi stronę i wykazuje ją jako atak przez http Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 tu masz linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cooler100 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 WRCLaguna dzieki za linki tylk oproblem w tym, że szukając węży patrze na rysunki i w sumie nie wiem które węże juz mam zamontowane standardowo w audi a które trzeba byłoby dokupic hmm... główny problem co i w jakich ilościach trzeba dokupić. a co do 4H0 i 8K0, czy jeśli kupie moduł 8K0963271 i do niego pilota z wyświetlaczem 4H0963271D to bedzie działał z modułem czy raczej nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cooler100 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) pod którym z modeli szukać węży do webasto dla diesla 2.0TDI 177KM CGLC ? 4cylindrowy + 2.0ltr + sil.zap.iskr ? czy któryś inny ? czy oznaczenie 6 cylindrów+diesel dotyczny 6 cylindrowych diesli ? czy to sie tyczy też mojego silnika ? CGLC jest 4 cylindrowy co to za oznaczenia PR-9M9+TM4 i inne zaczynające sie od PR ? Edytowane 4 Grudnia 2017 przez cooler100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cooler100 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Ktoś coś ? Wrclaguna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi