StachuCBR Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Witam Serdecznie. Od jakiegoś czasu gdy hamuję zapalają się dwie kontrolki abs, esp. Nie zawsze, lecz bardzo często. Miał ktoś taki przypadek? Czym to jest spowodowane? Czy wymiana w tym przypadku czujnika stopu pomoże ? Prosze o pomoc.
kkam Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 objawy wskazuja na padajacy czujnik pedala hamulca.
adadur Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Jeśli złapiesz tą sytuację kiedy świeca już obie kontrolki to podjedz pod ścianę lub poproś kogoś i sprawdź czy z tyłu świecą się światła stopu ... jeśli brak wymieniaj czujnik na pedale stop. Czasami są też inne szopki z tymi światłami przy awarii czujnika - np. pala się cały czas.
dynamiquedci Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 A przy skręcaniu nic się nie zapala?
Piotra_a4 Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 A przy skręcaniu nic się nie zapala? Witam Serdecznie. Od jakiegoś czasu gdy hamuję zapalają się dwie kontrolki abs, esp. Nie zawsze, lecz bardzo często. Miał ktoś taki przypadek? Czym to jest spowodowane? Czy wymiana w tym przypadku czujnika stopu pomoże ? Prosze o pomoc. Jeździłem z tym problemem około roku. Wiedziałem, że to czujnik stopu bo po rozebraniu go i przeczyszczeniu oraz podgięciu blaszek w nim się znajdujących problem ustawał na cały miesiąc... Później nawracał. Zmęczyłem go tak tą regeneracją, że już nawet kontrolka od świec żarowych zaczęła migać Padła decyzja o zakupie nówki (55 zł ASO) - nie ma mowy o zapaleniu się kontrolek Wymień go bo idzie zima a jak kontrolki Ci się palą to znaczy, że ani ABS ani ESP nie czuwa nad twoim bezpieczeństwem.
sloujol Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 widać problem czujnika dopadł i mnie .. kwestia jest taka że miałem błędy abs esp i spiralke.. wyciągnąłem czujnik wyczyściłem styki i problem jest następujący bolec nie sięga do pedału hamulca .. po zamontowaniu czujnika na swoje miejsce bolec ledwo dotyka pedału hamulca co jest nie tak ?? musiałem zrobić prowizorkę i coś podłożyć na pedał żeby czujnik sięgał.. na pedale powinna być jakaś nasadka czy o co kaman ...
radi Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Bolec przy czujniku orginalnym jest regulowany,wyciagnij go przy wyjętym czujniku,a następnie włóż czujnik nie ruszają pedalu chamulca i przekręć go,ale prędzej czy później problem powroci,najlepiej kup nowy czujnik,
sloujol Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 byłem dziś w skodzie nowy kosztuje 57 zł więc śmieszne pieniądze.. w środę założę nowy..
Rekomendowane odpowiedzi