ffej50 Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 Witam, otoz od jakiegos czasu nie dziala mi ABS, na poczatku objawialo sie to tym, ze czasem podczas jazdy zapalala sie kontrolka ABS i czerwony (!), teraz pali sie non stop, VAG nie moze polaczyc sie ze sterownikiem. Z tego co wyczytalem na roznych forach, czesta wada sterownikow ABS w A4 i innych jest urywanie sie jakis cienkich drucikow w tym sterowniku, z tym, ze moje A4 jest z 95r i sterownik mam pod tylnym siedzeniem a nie na pompie. Jakies sugestie?
Wąski Opublikowano 19 Września 2008 Opublikowano 19 Września 2008 A czujniki abs? ale moim zdaniem pompa
Zbyszek K. Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Podaj priva- podesle Ci schemat czytelny z autodaty.Nie wiem jak tu przesłac załacznik dla uzytkownika na priv stawiam na okablowanie ,bezpiecznik -sa dwa 1)50A jakis duzy 2)po stacyjce(+15) idzie to na sterownik Zbyszek K. acha ze starszymi autami vag -com nie trybi za dobrze .miewam z tym problemy -odpalam wtedy starego dobrego vag 26 lub vw-tola i zazwyczaj gadaja.
zen64 Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Odp: [b5 AFB] Błąd nr 4753 szyna CAN urządzenia sterującego ABS « Odpowiedz #1 : 26 Październik 2007, 21:38 » Odpowiedz cytującCytuj Wygląda na padnięty sterownik ABS ( jest przy pompie ). Odepnij od niego wtyczkę, sprawdź czy ma zasilanie: s a cztery duże styki - dwa środkowe to +12V, skrajne masa, dodatkowo na styku nr. 15 +12V przy właczonym kluczyku, pin 11 to linia K - 7 styk gniazda diagnostycznego. Spróbuj połaczyć się ze sterownikiem ABS, jeżeli nie będzie możliwości to jest zepsuty, ale da się go uratować. Sprawdź to a będziesz wiedział co jest grane.
ffej50 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Opublikowano 27 Października 2008 Udało się połączyć, VAG pokazuje błąd 00302, zwolnienie zaworu cewki ABS, jak to naprawić?
Rekomendowane odpowiedzi