Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki lakier na hamulce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Porównujesz zdechle 312mm do 320mm ?

Prosze Cię. .. :facepalm:

Opublikowano

Wiedziałem :grin:

Opublikowano

Porównujesz zdechle 312mm do 320mm ?

Prosze Cię. .. :facepalm:

Naprawdę te 8mm robi tak wielką różnicę???
Opublikowano
  • Autor

ta robi heheh szkoda gadać :grin: gdybym miał wymieniać to napewno nie z 312 na 320 :grin: :grin: :grin:

Opublikowano

ta robi heheh szkoda gadać :grin: gdybym miał wymieniać to napewno nie z 312 na 320 :grin: :grin: :grin:

Byłbym ostrożny z wysnuwaniem pochopnych opinii :wink: DEV to stary wyjadacz w kwestii hamowni i raczej wie co prawi. Hm sam nie wiem zbytnio jakie są różnice ale może średnica tłoka też się różni a to już robi dużo.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Motorownie "sam" dłubałem, wiele się nie nadłubało bo raz, że to silnik NA, dwa sam w sobie jest mało wydajny. Kompletny wydech, obróbka głowic łącznie z wałkami Schricka, dolot i strojenie.

Żeby nie było samego OT, swego czasu tarcze Mikody to był kiepski wyrób, po ostrym hamowaniu falowały się od temperatury i było bicie - nie wiem jak jest teraz, być może dawno to poprawili.

Opublikowano

Niestety, nie jestem w stanie znizyc swojej wypowiedzi na ten temat do Twojego poziomu abys mógł to zrozumiec.

Opublikowano

Koledzy najpierw trzeba by się zastanowić ile koni chcemy wyhamować. Jak seryjne czy też podniesione o 15-20 koni to i heble seryjne wystarczą.

Opublikowano

z tą róznica że hamulce nie służą do szybkiej jazdy, tylko do szybkiego zatrzymywania auta z predkosci 50.100 czy 200km/h

seryjne auta przy hamowaniu ze 150-170km/h maja ten problem że przy 60-70 juz ich praktycznie nie ma

Opublikowano

320mm wejda bez problemu do kol 15 ? (ori fele)

Opublikowano

nie

Opublikowano

Czyli minium 16 musi byc ?

Opublikowano

niestety

Opublikowano

Tak

Opublikowano

kolego serie mam 312 wiec dużo nie brakuje do 320 do tego w kwietniu założone nowe tarcze atm mikody i klocki ferodo premier

;)

Kolego w 312 masz ten sam zacisk co w 288 ... jak byś oba zaciski 312 i 320 miał w łapkach to może być zrozumiał różnicę

Opublikowano

Czyli tarcze 312 podchodza pod 288 bez modyfikowacji i kombinacji. Z Waszych odpowiedzi wnioskuje, ze taka zmiana nie ma sensu ?

Opublikowano

tomasz102 myśl myśl myśl jak mawiął Kubuś Puchatek ... a klocki w czym siedzą?

Opublikowano

Musisz zmienić jarzma i najlepiej osłony tarcz bo te z 288 to popelina. Ogólnie badałem temat i odpuściłem 312. Zbieram graty pod 320. Tobie radze to samo jeśli lubisz polatać.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano
  • Autor

ja nadal uznaje ze w moim wypadku jest to bezsensowne gdybym miał wymienić na wieksze to 345 i tyle

Opublikowano

I co dalej ?

Bedziesz jeździł na przodzie 345, a co z tyłem ? Tutaj tez masz jakąś mądrą teorię ?