Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Jak zrobić 1,8T na 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To lepiej sprzedaż i kupić 126 p

Opublikowano

ekzakli

Opublikowano

dobra koniec tego OT :ban:

wrocimy do tematu gdy kolega sie zdeklaruje dlaczego chcialby dokonac downgrade`u

Opublikowano

szwagier mój ma na sprzedaż chętnie by się go pozbył bo trochę chlapie od środka jak się w kałuże wiedzie wystarczy mu poczciwy Espero

sorry za OT

Opublikowano

wrocimy do tematu gdy kolega sie zdeklaruje dlaczego chcialby dokonac downgrade`u

ja uwazam,że on nic nie chce robic tylko sobie jaja z was robi :decayed: :gwizdanie:

Opublikowano

Jak to przeczytałem rano to uznałem, że wątek nie zasługuje na zabieranie głosu. :bicz2:

No ale może istnieje jakiekolwiek uzasadnienie? Tylko czy kolega odważy się napisać...?

Opublikowano

Jak odłączyć turbinę ? (1,8T NA 1,8)

A ja moze podejde inaczej do tematu... Jesli faktycznie jest wszystko ok z Twoim autkiem, masz wyposażenie nie gorsze niz u mnie... i tak zwyczajnie ze swojego widzi mi sie chcesz miec słabsze autko (czyt. bez turbo) to moze interesowałaby Cię zamiana na ADR - 1.8 bez słynnego T :wink4: ?

Opublikowano

Ja nawet dopłacę :naughty:

Opublikowano

Ja nawet dopłacę :naughty:

ja cie przebije :kox: :kox:

Opublikowano

"Panowie, panowie! Po co ta podjarka? Po co to wszystko?"

Kolega zadał pytanie, (niecodzienne to trzeba mu przyznać) ale ma prawo do tego. W końcu po to jest to forum prawda?

Smuci fakt, że odrazu posypała się lawina postów w ogóle nic nie wnoszących do tego tematu. Jedne wielkie za***iste OT - po co śmiecić forum?

Kolega być może ma jakiś ważny powód, dla którego chce się dowiedzieć (co nie oznacza, że chce to zrobić) w jaki sposób można odłączyć turbinę. Może chce zrobić dowcip sąsiadowi :wink4:

Póki tego się nie dowiemy to nie widzę sensu pisania tylu postów nie na temat...

...a teraz pewno dostanę zje*** :)

Opublikowano

...a teraz pewno dostanę zje*** :)

zje*** to nie dostaniesz ,ale kropka mozesz przygarnąć :kox:

czekamy na wypowiedz autora postu

Opublikowano

czekamy na wypowiedz autora postu

Panowie....ewidentne robienie sobie jaj...jakby był naprawdę zmuszony do wyrzuceni turbinki to śledził by ten wątek a jego nawet na forum nie ma :cool1: zamknijcie wątek bo i tak ten nowy serwer coś się muli :decayed:

Opublikowano
  • Autor

chce odlaczyc turbine bo mysle ze jak bede mial 125 koni to bedzie mniej palil

i cos mi chyba szwankuje

[br]Dopisany: 19 Wrzesień 2008, 21:00_________________________________________________kupilem audi od kolegi on mowi ze podkrecil ta pompke powietrza na turbinie zeby zwiekrzyc moc , ale mnial

pekniety waz , ja wyminilem waz ale audi mi sie dusi jak dodam wiecej gazu,[br]Dopisany: 19 Wrzesień 2008, 21:04_________________________________________________koledzy jestem nowy ale niemam za duzo czasu , wogole to mieszkam obecnie wirlandi a tu z mechanikami krucho

wiec szukam pomocy tutaj...

Opublikowano

chce odlaczyc turbine bo mysle ze jak bede mial 125 koni to bedzie mniej palil

i cos mi chyba szwankuje

Niestety nie bedzie mniej palil. (przy normlanej jezdzie turbo pali odrobine mniej od ADR (bez turbo) - no chyba ze jezdzisz z przyslowiowym butem... :) Wyłaczenie turbo wiaze sie ze zmiana mapy wtrysku (badz podmianka kompa)

Opublikowano

jesli ci auto szwankuje,to nie odbieraj mu duszy

jesli jest turbo-to je napraw,poszukaj jakiegos mechanika,na pewno znajdziesz

jesli wykrecisz turbo,wiecej stracisz ,niz zyskasz-nawet na ubezpieczeniu,bo nikt nie uwierzy,ze nie masz turba,bo wszyscy chca je miec,wiec jesli chcesz sie go pozbyc,napraw i sprzedaj,lub zamien,ale nie wykrecaj :wink4:

Opublikowano

Dokładnie - ja za jedną wypowiedź OT w technicznym przygarnąłem kropka a tu tyle OT i nic ??

Gdzie przestrzeganie 12pkt regulaminu ??? :bicz3: :baseball: :baseball:

Opublikowano

Reasumując:

AEB ma 9.5:1 a ADR 10.3:1 więc nie będzie 125koni tylko mniej i to może nawet sporo mniej. Dwa, tak jak wyżej pisali nowe mapki trzeba bedzie porobić, od ADRa ECU nie podpasuje niestety, a skoro z mechanikami kiepsko u Ciebie to nawet nie myśl o tym! ADR jest jedynie ekonomiczniejszy w trasie przy prędkościach powyżej 120km/h, więc to też wątpliwa przyjemność ta ekonomia. Z drugiej strony masę wiary wymieniłoby swojego ADRa na AEB, może się dogadaj, niech Ci pokryją koszty przekładki, to wtedy bedziemy mieć 2 szczęśliwszych userów!

OT chciałbym mieć problem ze zbyt dużą mocą /EOT

Opublikowano

Z 1.8T zrobić 1.8 :cool1: Toż to profanacja :kwasny: Ciekawe jak byś się czuł jakby cię wykastrowali :tongue4:

Napraw sobie ten silnik który masz, a przy normalnej/spokojnej jeździe będzie ci palił tyle co 1.8 i dojdziesz do wniosku, że byłeś głupi chcąc go wykastrować.

Opublikowano

kolego ja mam propozycję-weź sobie dzień wolny poświęć go na szperanie po wątkach,chyba wiesz jakie masz objawy,następnie jak będziesz w Polsce to omów się z mechanikiem bo w Irlandii z tego co wiem to kasują,a z turbo nic nie kombinuj bo spalanie nie spadnie zwykłe 1.8 palą więcej jak 150 ps jeżeli już chcesz to tak jak koledzy pisali -zamiana

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki to ja sie urywam