MariuszBDG Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Dziś robiłem vagiem.com i polskiVag analize samochodu cała . komputer pokazał mi bład 670 G-127 . Gdzie tego szukać ? czyżby czujnik położenia przepustnicy ? Czy też może przepustnica walnięta? pomocy !
jacek70 Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Czujnik g127 znajduje się w przepustnicy.
Dev Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 I wymienia sie go z całą przepustnicą
MariuszBDG Opublikowano 2 Października 2014 Autor Opublikowano 2 Października 2014 I wymienia sie go z całą przepustnicą bardzo dziwne ze razem ze wszystkim . skoro w inter carsie można kupic sam czujnik .
MariuszBDG Opublikowano 2 Października 2014 Autor Opublikowano 2 Października 2014 Jesteś pewien ? tak jestem . bo sam zagladałem i mam znajomego w inter carsie . wiec albo to potencjometr w przepustnicy walniety albo czujniki ;/... a wiecie może czy z 1.8 przepustnica pasuje do 1.8turbo ? albo byc moze z innego modelu np z APU .
jacek70 Opublikowano 3 Października 2014 Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Nie pasuje. Edytowane 3 Października 2014 przez jacek70
Dev Opublikowano 3 Października 2014 Opublikowano 3 Października 2014 Jesteś pewien ?tak jestem . bo sam zagladałem i mam znajomego w inter carsie . wiec albo to potencjometr w przepustnicy walniety albo czujniki ;/... a wiecie może czy z 1.8 przepustnica pasuje do 1.8turbo ? albo byc moze z innego modelu np z APU . Podaj mi nr
Lo-buz Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Z tego co wiem to czesci brak do przepustnic w AEB. Potenciometr mozna czyscic albo zepsuc bardziej. Wycieraja sie scieszki albo styki. Napewno warto wyjac, wyczyscic, zmienic uszczelke i probowac zrobic adaptacje. Jesli to nic nie da to wymiana na nowy albo sprawny uzywany. W tym temacie za bardzo sie nie poszaleje... jesli sie myle z checia zaczerpne nowych informacji.
MariuszBDG Opublikowano 13 Października 2014 Autor Opublikowano 13 Października 2014 auto oddalem do mechanika . caly czas pokazuje blad 670 . przełożyłem przepustnice z kolegi audi 1.8t aeb 97r taka sama jak moja i zaadoptowalem ale okazalo sie ze auto jeszcze gorzej odpalalo i wgl . mechanik juz niewie co to może byc , dosyc dlugo szuka kolejnej usterki .. pomocy !
Rekomendowane odpowiedzi