darkb Opublikowano 10 Listopada 2014 Opublikowano 10 Listopada 2014 wg mnie to przepustnica która samoczynnie się przymka podczas trzymania pedału gazu w podłodze podobnym problem kiedyś czytałem na forum passata , gosc wymienił przepustnice i mu pomogło
Arkadiush Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 ja tak mialem ale to byla ewidentnie wina paliwa takze moze spróbuj paliwo inne zatakowac
qtny Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Miałem podobny problem, zawiesił się zawór zbiornika węgla aktywnego. Spróbuj odkręcić korek zbiornika paliwa i sprawdź czy dalej są te objawy.
jojo_32 Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 Witam mam mały prolem z autkiem przerywa mi podczas przyśpieszania. Po podpięciu vag wywala mi błąd 1252 skasuje go jest jakieś 50 kilometrów spoko i problem wraca wraz z błędem.Wiem że to coś z wtryskiem na 4 cylindrze ale nie wiem jak to ugryść ,może coś doradzicie jak to sprawdzić kabelki ,wtrysk,wtyki.
wojtek79 Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 Witam mam mały prolem z autkiem przerywa mi podczas przyśpieszania. Po podpięciu vag wywala mi błąd 1252 skasuje go jest jakieś 50 kilometrów spoko i problem wraca wraz z błędem.Wiem że to coś z wtryskiem na 4 cylindrze ale nie wiem jak to ugryść ,może coś doradzicie jak to sprawdzić kabelki ,wtrysk,wtyki. Weź miernik i sprawdź rezystancję wszystkich wtryskiwaczy, zobaczysz czy rezystancja 4 wtrysku dużo odbiega od wtrysków 1,2,i 3.
jojo_32 Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 A co z przewodami jakie napięcie i pomiędzy którymi pinami mierzyć?
wojtek79 Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Przewody odepnij od wtryskiwaczy, każdy wtryskiwacz ma 2 piny i na nich dokonujesz pomiaru. W przewodach dochodzących do wtryskiwaczy napięcia nie zmierzysz bo ono się tam pojawia impulsowo w czasie pracy silnika. Edytowane 23 Listopada 2014 przez wojtek79
jojo_32 Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 Ok dzęki jutro z rana sprawdzę.
Arkadiush Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 albo dolejcie dodatku do paliwa i też może pomóc
rysland Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) cisza więc sądzę, że naprawione. Co było przyczyną? Edytowane 27 Listopada 2014 przez rysland
dawidoks Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2014 Cisza bo auto stało nie używane przed ponad miesiąc. Przyszedł mróz... Czas leczy rany jedynie to mi do głowy przychodzi. Problem przestał istnieć, nagle, sam? Martwi mnie to bardzo bo ni z gruchy ni z pietruchy się pojawił i również w ten sam sposób znikł.
Rekomendowane odpowiedzi