von20 Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 witam , po przekręcenu kluczyka zapala się informacja '' minimum oleju '' , po sprawdzeniu stanu, na bagnecie jest ok. około 3/4 stanu oleju . Może ktoś powiedzieć jaka może być tego przyczyna .
bediks Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 J/w i upewnij się najpierw tez czy bagnet masz odpowiedniej dlugosci bo nie wchodzi za głęboko np poprzez skrocona rurkę wejścia w blok
von20 Opublikowano 8 Października 2014 Autor Opublikowano 8 Października 2014 z bagnetem wszystko jest ok. może tak jak sugerujesz wadliwy jest czujnik w misce, ale po otwarciu maski ten komunikat znika i po przejechaniu około 100 km zapala się ponownie
wesz82 Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Bo inżynierowie domniemali ze jak otwierasz maske sprawdzasz stan ewentualnie dolewasz. jak bagnet ok podmien czujnik przy najbliższej wymianie oleju a do tego czasu kontroluj stan czesciej
jacek70 Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 A może wystarczy wyczyścić i przesmarować kostkę czujnika?
bediks Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Nie nie wystarczy ale spróbować możesz Uwierz mi temat tego czujnika to juz na wszystkie sposoby został przerobiony
xXPiotrekXx19 Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 u mnie miałem podobny problem ale dobre przeczyszczenie kostki i styków pomogło już ze 2 miesiące mam spokój od tego komunikatu
von20 Opublikowano 8 Października 2014 Autor Opublikowano 8 Października 2014 Dzięk wszystkim , jestem właścicielem auta od dwóch miesiecy więc Wasze wszystkie wskazówki są bardzo dla mnie pomocne na początek przeczyszczę kostkę i styki i zobaczę czy to pomoże.
bediks Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 W razie jakby nie pomogło pytanie czy masz pół fis czy pełny Dlaczego pytam Otóż oryginalny nowy czujnik kosztuje nie cale 400 zl Nowa podróbka kolo 150-170 Ten czujnik ma dwie funkcję Pierwsza to poziom oleju a druga to jego temperatura Podroby charakteryzują się tym właśnie ze nie chce tej temperatury pokazywać Wiec jak masz pół fis to możne podróbkę brać jeśli piękny fis to tylko oryginał nowy bądź używany
von20 Opublikowano 9 Października 2014 Autor Opublikowano 9 Października 2014 W razie jakby nie pomogło pytanie czy masz pół fis czy pełny Dlaczego pytam Otóż oryginalny nowy czujnik kosztuje nie cale 400 zl Nowa podróbka kolo 150-170 Ten czujnik ma dwie funkcję Pierwsza to poziom oleju a druga to jego temperatura Podroby charakteryzują się tym właśnie ze nie chce tej temperatury pokazywać Wiec jak masz pół fis to możne podróbkę brać jeśli piękny fis to tylko oryginał nowy bądź używany jak już wspomniałem ,autko mam od niedawna więc nawet nie wiem jaki mam ten czujnik , dopiero wszystko powoli o nim się uczę haha ,ale dzięki za info i pomoc .
bediks Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Licznik pokaz foto o licznik mi chodziło
neoxpl Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Nie lepiej zmostkowac przewody od pozimu oleju i ze tak powiem miec to w d..??
bediks Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Jakby to było takie proste Ten czujnik nadaje sygnał cyfrowy i można jedynie zbudować emulator stymulujący jego działanie
Rekomendowane odpowiedzi