Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wewnętrzna regulacja xenonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

dlaczemu niektóre samochody z xenonami (i spryskami :naughty:) posiadają regulację wysokości świateł, a niektóre nie ? :mysli:

Opublikowano

dlatego ze sa montowane samemu(rezane) :evil: :evil: :evil: oryginalnie zamontowany ksenon ma spryski i samopoziomowanie,wiec zbedne sa przelaczniki

Opublikowano
  • Autor

i nawet niemcy się w to bawią ? Pytam, bo szukam dla kolegi B6 w dojczlandzie, a on uparł się na xenony :wallbash:

Opublikowano

Oczywiscie ze tak. Nawet dojczlandy.. :naughty:

Opublikowano

W niczym to nie przeszkadza :) ja nie mam i koledzy z Kraka też :gwizdanie:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dlatego ze sa montowane samemu(rezane) :evil: :evil: :evil: oryginalnie zamontowany ksenon ma spryski i samopoziomowanie,wiec zbedne sa przelaczniki

u mnie jest xenon seryjny i poziomowanie ręczne.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzewam temacik.A4 B6 8E

Pytanie ,czy jeśli wcześniej miałem tylko soczewkę,zakładam bixenon,ponieważ nie ma systemu automatycznego poziomowania,to czy powinna działać regulacja wysokości ta z kabiny?

Opublikowano

Regulacja w bixenonie działa na całkiem innej zasadzie niż regulacja zwykłego reflektora soczewkowego, więc regulacja z kabiny raczej nie będzie działać. Mogę się mylić.

Opublikowano

Regulacja w bixenonie działa na całkiem innej zasadzie niż regulacja zwykłego reflektora soczewkowego, więc regulacja z kabiny raczej nie będzie działać. Mogę się mylić.

Nie mylisz się. Jeżeli soczewy podmienisz na BiXenony, nie będzie żadnej regulacji.

Tyle różnych opcji, co przerobiliśmy z zaprzyjaźnionym elektrykiem, to nikomu nie życzę.

Są dwa wyjscia:

1. ori klamoty i rezanie samopoziomu koszt ok. 600 EUR

2. zestaw samopoziomu z Kufatec koszt ok. 330 EUR

Opublikowano

No to się ciesze, że się nie mylę :good:

Opublikowano

czyli nie pozostaje nic innego jak założenie oryginalnego systemu,a co dokładnie wchodzi w skład tego urządzenia.....czujnik poziomowania,jeden?

Opublikowano

Sa dwa jeden na przedniej drugi na tylnej osi.

To bardzo droga operacja, do tego dochodzi sterownik i kable, przejsciowki i wtyczki.

Jezeli zderzak bez spryskow to jeszcze te trzeba dorezac.

Potrzebne czesci tutaj:

http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p318_aLWR-Komplettset-Audi-A4-B6.html

Opublikowano

Cholera 300eur to trochę dużo.Szukałem na forum ale nie znalazłem info o ręcznej instalacji tak jak w zwykłej soczewce.No chyba ,że ktoś już ogarnął ten temat.Ciężka sprawa, bo w takiej konfiguracji nie przejdę przeglądu.

Opublikowano

Cholera 300eur to trochę dużo.Szukałem na forum ale nie znalazłem info o ręcznej instalacji tak jak w zwykłej soczewce.No chyba ,że ktoś już ogarnął ten temat.Ciężka sprawa, bo w takiej konfiguracji nie przejdę przeglądu.

Ja naprawdę dużo kombinowałem, niestety poległem.

W zwykłych soczewkach pomalowałem środki, do tego HIDy, a w najbliższej przyszłości dołożenie sprysków i bedzie malina ;)

Opublikowano

W zwykłych soczewkach pomalowałem środki,

a jak rozkleiles lampe?
Opublikowano

W zwykłych soczewkach pomalowałem środki,

a jak rozkleiles lampe?

W piekarniku ;)

Nie było lekko, ale jakoś dałem radę.

Opublikowano

chyba tez sobie zrobie czarne srodki...

Opublikowano

ja też chciałem robić czarne środki, ale naczytałem się, że rozklejenie lampy wymaga dużo walki i zdecydowałem, że wrzucę bi-xenony :P

Opublikowano

A silniczek regulacji zwykłej soczewki nie pasuje do lampy bixenonowej?Bo zakładam ,że w xenonie też istnieje takie urządzenie jak ów silniczek.

Opublikowano

Artur,jak mozesz to zrob zdjecie,jak to wyglada :naughty: