uczeszsie Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 Witam. Babcię kupiłem jakiś miesiąc temu w Radomskim "salonie" Babcia dotarła do nas ze Szwajcarii i ma przelatane 240 tys. km. Po kilku dość mocnych ośkach zdecydowałem się na bardziej "męski" napęd i rozwojowe 1.8T Mocy brakowało, z turbo lało się jak ze świni, a "sportowe" zawieszenie skutecznie utrudniało mi już powrót Audi do domu. W środku bardzo świeżo, blacharsko też ok no i cena satysfakcjonująca. Jeszcze w dniu zakupu auto trafia na warsztat. Szybka weryfikacja, zamówienie gratów i do roboty.. Przód, miska, turbo, belka, skrzynia i kilka innych pierdół wypada z auta. Wyleciały progresywne sprężyny (nie na nasze drogi), wleciały oryginalne. Na lato udało się wyrwać kółka z S4, które trafiły do piachu i w proszek. W aucie wymieniony kpl. filtrów, oleje, kpl. rozrząd z pompą wody, łańcuch rozrządu z napinaczem, zregenerowane turbo, tarcza sprzęgła, wysprzęglik, uszczelniacze, oringi i masę innych pierdół. Smok wyczyszczony i udrożniony. Przewody olejowe turbo tak samo. Zasilanie było praktycznie całkowicie zapchane. Turbo- póki co zregenerowane K03. Docelowo pewnie K04, dolot, wydech itd. Teraz auto się stroi, zobaczymy co wyjdzie po korekcie na K03. Po tych zabiegach auto bez zająknięcia przeszło pierwsze badanie techniczne w naszym kraju. Do zrobienia zostało jeszcze kilka pierdółek, ale jeździ się bardzo przyjemnie i z niecierpliwością czekam na pierwszy śnieg Póki co tyle. Pozdrawiam i do zobaczenia
a4-freunde Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 ładne auto .... powodzenia i bezawaryjnosci
keicam217 Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 Jaki masz rozmiar opon? bo widzę, że ładnie wygląda 17" na seryjnym zawieszeniu:)
xBladex Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 Ładne auto ale chyba na sam początek to ładnie kasy wsadziłeś,ale nie ważne..niech sie sprawuje dobrze.
jacca90 Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) ładna sztuka P.S. co zrobiłeś ze springami i o ile obniżają auto? Edytowane 17 Października 2014 przez jacca90
Al@n Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 te sprężyny które teraz siedzą na aucie to 1be ?
uczeszsie Opublikowano 17 Października 2014 Autor Opublikowano 17 Października 2014 Żółte sprężyny sprzedane dzisiaj. Chciałem je wrzucić na forum, ale daleko mi do 50ciu postów i nie mogłem. O ile obniżały nie mam pojęcia, ale oryginalne, czerwone amortyzatory praktycznie nie pracowały. Oryginalne springi są chyba 1be, ale muszę ogarnąć paragon. Zamawiałem pod vin. Opona 215/55 R17. Hamownia po programie wypluła marne 164 konie. Silnik ma charakterystykę diesla, jedzie do 4 tys. obrotów. Przed programem było podobnie. Ja obstawiam brak paliwa, może pompa paliwa po 240 tys. mówi papa ??
maly_sz Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Nawet nie wiesz jakie masz opony Pipko Sprostowanie ------> OPONY to 215/50/17 aa tak Poza tym to Piękna na Twoja BPiątka
banito Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 ładna sztuka.Powodzonka w modach zycze
PrzemekSSP Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 bardzo fajne autko , sprezyny "tjuningowe" sprzedajesz? PS. felgi nadały jej duzo uroku
uczeszsie Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Opublikowano 22 Marca 2017 Hej, mały up, a przy okazji potrzebuję się pozbyć kilku sprawnych części.. Babcia po przejechani blisko 20 tys. km. przez dwa lata doczekała się małej "korekty". Setup chyba taki obowiązkowy w przypadku 1.8T : - Turbo miało być K04, póki co alternatywnie hybryda z k03. Mniej rzeźby, fajnie wstaje, góra słaba.. - fmic+ wydech DP3'-->2,5' na dwóch tłumikach (jest cicho..) -tip -sprzęgło -wtryski, itd.. Finalnie mega zachowawczo i bezpiecznie: ..ale leciwa babcia i marchewą potrafi postraszyć jak się dobrze rozgrzeje Setup totalnie bezinwazyjny i bezproblemowy, a z pomocą Quattro przy mokrej nawierzchni można już fajnie namieszać "na światłach" W planach jakiś "lepszy" hamulec i chyba póki co tyle. Po tej "naprawie" został mi oryginalny Tip z jakimś śmiesznym przebiegiem i IC z kierownicą też w pełni sprawny. Oddam za rozsądne pieniądze. Stay tuned
j4s2c2vr Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Poproszę o więcej info na temat wydechu. Gdzie, za ile z czego... może być na priv
Rekomendowane odpowiedzi