Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Opony 225/65/17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć ... niedawno przesiadłem się z B5 na B6 - mam teraz koła 205/50/17 ale żona tym jeździ i chce mieć lepszy komfort jak na 195/65/15. Pytanie, czy opony z tytułu tematu 225/65/17 wejdą do tej konfiguracji auta ?? ( zaproponował mi to gumiarz ) Prosze o pomoc i opinie

Opublikowano

Chyba 225/45-17"

Opublikowano

65/17 to niezly balon ale jak chce miec wiekszy komfort to pewnie takie jej zaproponowal Dev. powinny wejsc ale lepiej juz kup 16'' z profilem 65

Opublikowano

Napewno 225/65r17 ? One mają o 8.8 cm większą średnicę. Czyli raczej na pewno obcieraly by po nadkolach.

A jak chcesz lepszy komfort to przejdź na 15". Musisz wybrać komfort albo wygląd. Kompromisem jest 16" i rozmiar 205/55r16.

Opublikowano (edytowane)

Lub 215/50/17

Mam takowe i sobie chwalę.

Edytowane przez Fido
Opublikowano

Lub 215/50/17

Mam takowe i sobie chwalę.

Nie na każdą felgę pasuje, ale to dobry kompromis. Na moich OZ opony 225/45/17 są naciągnięte i na przyszły sezon zakładam oryginalny rozmiar 235/45/17.
Opublikowano

No wiadomo ale szerokość felgi nie była podana więć domyślam się że to 7,5 J

Opublikowano (edytowane)

225/65/17 ma mój kumpel.... na terenówce :decayed: jeśli tak powiedział gumiarz, zmień go, czym prędzej

Edytowane przez Ans
Opublikowano

dziękuję za wszelkie opinie ... chyba faktycznie gumiarz przegiął bo takowe gumy wyczytałem, że ma BMW X3 - pozostanie więc przejście na 16". Jeszcze raz dziękuję.

Opublikowano

A jaką szerokość masz tych 17 " ?

7,5J czy więcej ?

Opublikowano

Jak przejdziesz na 16", to proponuje 215/55/16. Jeździłem na takich w zimę, więcej komfortu niż przy standardowym i tańszym rozmiarem 205/55, ale coś za coś :D