Skocz do zawartości
IGNOROWANY

standardowe alusy audi odnowa/regeneracja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, zakupiłem ostatnio audicę i powoli kończę załatwianie wszystkich spraw z tym związanych więc zaczynam powoli planować i myśleć co przy niej zrobić.

Na pierwszy ogień wypadałoby odnowić trochę felgi (kupno innych nie wchodzi na razie w grę a te nawet mi się podobają choć mogłyby być ciutkę większe :grin:

felga:

20141020_113918.jpgJak się do tego zabrać, co polecacie zrobić? te zaślepki da się jakoś pomalować czy lepiej na alledrogo kupić nowe?

Może ma ktoś we Wrocławiu jakiś zakład który odnawia felgi.

Opublikowano

Chłopaki we FleshCar na ul. Pięknej odnawiają.

Opublikowano

Oddajesz do renowacjii albo jak masz smykałkę i wiesz o co biega to samemu.

Opublikowano

Felga na zdjęciu wygląda dobrze, tylko kapsel taki nie teges :) Wszystkie felgi są takie, czy tylko ta jedna, a reszta nadaje się do odnowienia? Jeśli tylko kapsle, to możesz spróbować samemu je pomalować, nic nie tracisz :)

Opublikowano

No wszystkie są w takim stanie tylko wszędzie te, jak to nazwałeś, kapsle sąd poobdrapywane lakier odpada itp.

Jeśli malować tego kapsla to czym? lakierem w spraju srebrnym machnąć? czy najpierw może cały lakier zedrzeć.

Opublikowano

Mam takie same wypiaskowane i nie wiem jak pomalowac srebrna b5 sedan jak to sie bedzie w graficie prezentowalo a ranty srebro a moze ma ktos takie zrobione ?

Sprayem kolego to mozesz sobie po przystanku popsikac nawet nie marnuj kasy bez utwardzacza w zime ? po zimie beda w gorszym stanie jak przed juz tak kiedys stalowki sobie popsikalem jak na wiosne zdjolem kolpaki to sie przerazilem sama rdza a mialem kilka odpryskow i chcialem poprawic w 2 msc po ptokach wczesniej bez kolpakow i moze bylo by ok

Oddaj do renowacji koszt u mnie w okolicy od 200-800 zalezy jak i z kim gadasz i byle nie proszkowo widzialem i lipnie to wyglada niestety alus proszek jakos dziwnie wyglada

Opublikowano

Odkopię swój temat, dostałem od znajomego preparat do czyszczenia felg i z przednimi poradził sobie bardzo dobrze jednak z tylnymi klapa, zszedł tylko syf który odkładał się na bieżąco niestety reszta została. Ma ktoś może jakiś mocniejszy sprawdzony preparat?

Opublikowano

A może podałbyś co to za preparat użyłeś ???

Do czego ?

Czyszczenia z nalotu czy usuwania starej farby ???

My nie wróżki, my potrzebujemy rzeczowych konkretów.

Opublikowano

Fachowcy od renowacji felg mają odpowiednie lakiery do tego plus bezbarwny i ma to wygląd. Żaden proszek bo to tylko pogorszy sprawę. Zdecydowanie polecam renowacje w sprawdzonym warsztacie, - warto i felga jak nowa.

Opublikowano

Oczywiście, preparat nazywa sie "q11 rim cleaner" Nie chodzi mi na razie o renowacje bo w sumie nie wyglądają tragicznie a z kaską krucho tylko o usunięcie tego właśnie nalotu.

Jak mówię z przodu usunęło fajnie, felga ożyła (nie ma widocznych odprysków itp brud zszedł fajnie) a tył lipa... myślę, że środek był po prostu za słaby.

Opublikowano

Pomóż sobie szczoteczką.

Ale przedtem spryskaj i niech trochę nasiąknie porządnie.