Skocz do zawartości
IGNOROWANY

odcina prąd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Kiedy otwieram samochód immobiliserem to czasem w ogóle się nie otworzy i odetnie prąd. Dopiero po odpieciu klemy prąd wraca i można zapalić. Dodam że ostatnio wpadł mi kluczyk do wody. Możliwe to ze przez immobiliser odcina prąd?

Opublikowano

Dopiero po odpieciu klemy prąd wraca i można zapalić

Magia :hi:

Opublikowano

Nie rozumiem za bardzo kwestii ....otwieram samochód immobiliserem.Chodzi o kluczyk czy o centralny zamek? Sprecyzuj.

Opublikowano

Chodzi o to, że jak otwieram z pilota to czasami zanika prąd nic się nie świeci i musze otwierać drzwi kluczykiem. Wchodzę do auta próbuje odpalić a tu nawet nie zakręci nie zagada ani lampki się nie zaswiecą. Dopiero po odpieciu klemy i podpięciu oświetlenie powraca i można zapalić auto.

Opublikowano

Sprawdź pompkę centralnego. Może jest zawilgocona lub ma zaśniedziałe styki we wtyczkach .

Opublikowano

A może klemy zaśniedziałe, sprawdź je.

Wysłane z terenu

Opublikowano

Ja bym też szukał przy aku

Opublikowano

Klemy raczej odpadają,kolega pisze że klemę zdejmuje i zakłada. To raczej czyste. Jak stary jest aku?

Opublikowano

Może nie tyle co czyste a słaby styk..

Opublikowano

Jaki masz pilot i alarm? Może zepsuł ci się pilot po wpadnieciu do wody. Zamykajac auto uzbrajasz zabezpieczenia, odcięcia zasilania itd a potem na chama wpadasz do auta kluczykiem i próbujesz go odpalic. Po zdjęciu klemy wszystko się resetuje i możesz odpalic normalnie. Taka moja teoria :wink:

Opublikowano (edytowane)

Akumulator kupiony parę tygodni temu. Klemy wyczysczone. Alarmu nie mam.Też myślę, że to wina zalanego kluczyka i wariuje. Będę otwierał przez parę dni kluczykiem nie pilotem i dam znać co się dzieje.

Edytowane przez czachapll
Opublikowano

A nie masz drugiego pilota? Poza tym pilot tylko daje sygnał, a centrala wszystkim steruje. I jak coś to tam powinna leżeć przyczyna. To oryginalny alarm czy dokładany?

Wysłane z terenu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...