czachapll Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Witam.Kiedy otwieram samochód immobiliserem to czasem w ogóle się nie otworzy i odetnie prąd. Dopiero po odpieciu klemy prąd wraca i można zapalić. Dodam że ostatnio wpadł mi kluczyk do wody. Możliwe to ze przez immobiliser odcina prąd?
krzysiekvtec Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Dopiero po odpieciu klemy prąd wraca i można zapalić Magia
jacek70 Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Nie rozumiem za bardzo kwestii ....otwieram samochód immobiliserem.Chodzi o kluczyk czy o centralny zamek? Sprecyzuj.
czachapll Opublikowano 25 Października 2014 Autor Opublikowano 25 Października 2014 Chodzi o to, że jak otwieram z pilota to czasami zanika prąd nic się nie świeci i musze otwierać drzwi kluczykiem. Wchodzę do auta próbuje odpalić a tu nawet nie zakręci nie zagada ani lampki się nie zaswiecą. Dopiero po odpieciu klemy i podpięciu oświetlenie powraca i można zapalić auto.
jacek70 Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Sprawdź pompkę centralnego. Może jest zawilgocona lub ma zaśniedziałe styki we wtyczkach .
marcin_franz Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 A może klemy zaśniedziałe, sprawdź je. Wysłane z terenu
jacek70 Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Klemy raczej odpadają,kolega pisze że klemę zdejmuje i zakłada. To raczej czyste. Jak stary jest aku?
Klejk Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Może nie tyle co czyste a słaby styk..
misiek95 Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Jaki masz pilot i alarm? Może zepsuł ci się pilot po wpadnieciu do wody. Zamykajac auto uzbrajasz zabezpieczenia, odcięcia zasilania itd a potem na chama wpadasz do auta kluczykiem i próbujesz go odpalic. Po zdjęciu klemy wszystko się resetuje i możesz odpalic normalnie. Taka moja teoria
czachapll Opublikowano 26 Października 2014 Autor Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Akumulator kupiony parę tygodni temu. Klemy wyczysczone. Alarmu nie mam.Też myślę, że to wina zalanego kluczyka i wariuje. Będę otwierał przez parę dni kluczykiem nie pilotem i dam znać co się dzieje. Edytowane 26 Października 2014 przez czachapll
marcin_franz Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 A nie masz drugiego pilota? Poza tym pilot tylko daje sygnał, a centrala wszystkim steruje. I jak coś to tam powinna leżeć przyczyna. To oryginalny alarm czy dokładany? Wysłane z terenu
Rekomendowane odpowiedzi