Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poranny problem w czasie rozruchu silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niekoniecznie.

Nierowna praca nawet przy +3*C nie zawsze oznacza spalone swiece...

to ciekawe. ja w swoim miałem nie równą prace przy spalonych świecach po wymianie silnik pracuje równo nawet przy -6 po odpaleniu.

Opublikowano

Widze, ze nadal nie lapiesz :facepalm: Jak bedziesz mial np zwarcie wewnetrzne w przepalonej swiecy, to tą Twoja metodę kabelka i iskrzenia mozesz sobie w nos wszadzic, bo swieca bedzie wtedy do d..py, a iskrzyc na tym Twoim kabelku i tak bedzie, Wiec wg Ciebie swieca bedzie wtedy sprawna jak iskrzy???? :whistling:

Jak w świeczce będzie wewnętrzne zwarcie, to role się odwrócą i za świecę będzie robił kabelek, tak że radzę uważać bo paluchy mogą ucierpieć :decayed:

A tak na poważnie to ostatnią świecę z twardym zwarciem do masy widziałem w 1990 r, a było to w Starze 28 :naughty:

Tylko że tam świeczki były połączone szeregowo, a za element grzejny robił nieosłonięty drut oporowy fi ok 1,5 mm, zwinięty w spiralę :P

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

2 m-ce temu wyciągałem świece z B5 po "mocnym" programie. Swieca sie wypalila i zwierala do masy. Podobny przypadek widzialem ze swieczkami grzejacymi w kroccu cieczy na glowicy tez w B5. Takze jak widac cuda sie zdarzają :naughty:

Opublikowano

Dobra panowie koniec tych pamiętników, Pewex doszedłeś co jest nie tak ???

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, tym razem ja odswieżę temat. U mnie było podobnie, wymienilem świece, bo żadna nie grzała.

Po dłuższym 1-2 dniowym postoju w niskiej problem nadal występuje. Po odpaleniu auto przez chwile chodzi jakby na 3gary, po chwili wszystko wraca do normy.

Przebieg ~250tkm

Opublikowano

Pewnie paliwo się cofa.

Postaw go na dłużej tyłem w górze ( jak najwięcej paliwa w zbiorniku i tylna ośka o min. 40 cm wyżej od przedniej) jak będzie z takiej pozycji palił dobrze, to szukaj przyczyny cofania się paliwa :)

Opublikowano

U mnie problem wygladal tak jak u kolegi Pawla, a rozwiazaniem byla wymiana kulawych pompek.

Opublikowano

U mnie problem wygladal tak jak u kolegi Pawla, a rozwiazaniem byla wymiana kulawych pompek.

Pomimo tego, że problem nie występuje w dodatnich temperaturach, a tylko i wyłącznie w niskich i po dłuższym postoju, stawiasz ze to pompki? :(

Opublikowano

A w większości przypadków wystarcza wymiana uszczelniaczy na pompkach :decayed:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dobra panowie koniec tych pamiętników, Pewex doszedłeś co jest nie tak ???

Jeśli chodzi o ubetek oleju to znalazłem przyczynę -zrobiłem autkiem w jeden dzień ponad 800 km i było wtedy bardzo obciążone, od tamtego czasu przy mniejszych trasach oraz w czasie jazdy po mieście nie wzięło ani grama oleju - dziwne. W związku z tym, że ten poranny obłoczek mnie niepokoił podjechałem do mechanika, który w czasie diagnostyki komputerowej nie zauważył niczego niepokojącego :) Jego zdaniem ten typ tak ma w przedziale temperatur od +3 do +10 st.C. Po dłuższej obserwacji nie zauważyłem niczego niepokojącego (w czasie mrozów autko też odpala od strzała bez żadnego dymienia :) ) W czasie spacerów po osiedlu zauważyłem że małyszki sąsiadów w w/w przedziale temperatur dymią tak samo :D A jak zobaczyłem jaki kłębek dymu puszcza z rana kilkuletni diesel, dałem sobie spokój :D A tak na poważnie zacząłem ostatnio tankować lepszą ropkę (jest teraz reklamowana wszędzie) i jak na razie mam spokój :P

Edytowane przez pawex01

Opublikowano

Jak ja lubię takie znaleziska...

Kabelek prawdę ci powie...

Kabelek nie skłamie...

Daj cyganka powróży...

Jest taki piękny temat jak diagnozować zdechłego klekota. Jest o aku i jest o świeczkach. Omomierz w łapę i mierzymy. Wystarczy poczytać i nie wywarzać otwartych drzwi...

wysłane z Commodore 64