Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B5 AFN+ by mapper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Caly czas powtarzam ze jednomas i seryjne sprzegla jest dobre na max 150km... A tyle znosi bez problemu seryjne afn. Koszty zakupu nowych sa porownywalne, wzmocnienie sprzegla jest porownywalne wiec po co ladowac slabe ogniwo w postaci sprzegla 1z.

Podrzuc loga 11ki jak sie budzi brd :)

Opublikowano

a jak wygląda montaż dwumasy do 1z?

Opublikowano

Kowi ale np kolega ciah tez ma nasrane pod maska wsio dopracowane a u niego sprzeglo z ahu plus sztywne dobrze klei i nie ma z tym problemow.

Ciezki temat bo pow 380nm trzeba dobrac dobry zestaw.

Ja teraz stawiam na sztywne moze bede zalowal ale musze sam to ugrysc...

Dzordz

Skoro DM mozna zastapic sztywnym to i na odwrot da rady tylko trzeba dac inne sruby do mocowania DM.

MAPP dawales nowke sprzeglo???

Wlasnie rzuc logiem jak juz bedzie po korekcie.

Opublikowano (edytowane)

Logi będą jak będzie skończone. Sprzęgło było nówka luka. Do 1z tylko dłuższe śruby do dwumasu i wio. Ciah pisał że ahu ma mocniejszy docisk czy coś, u niego trzyma ponad 180km. Dzis przyszło sprzęgło zestaw z awx z bdb dwumasem wyrwałem za 120 z poczta :D

Edytowane przez mapper
Opublikowano

Mi 1Z + tarcza z dodatkiem kevlaru kleji 450NM i to jest max. Przy 470NM się poddało na 4 biegu :P

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wleciał zestaw, dwumas afn, tarcz kewlarowa i docisk awx. Jest malina nic się nie ślizga. I generalnie ciesze z powrotu do dwumasy, mniej wibracji.

Koszta szlif docisku i dwumasy 200

Tarcz kewlarowa 260

Stare

339698839b9489c6med.jpg

nowe:)

414480eefcca7d4fmed.jpg

7d7ae9753696027bmed.jpg

2db2fc4d36b6eb75med.jpg

d320079020f39904med.jpg

Plastki na lepszy dolot z AVF ale to na jutro

5500256d27b7a666med.jpg

Opublikowano

Jedź to stroic i sie pochwal :wink:

Daj namiar na tego gostka co Ci robił zestawik,może sie przyda :wink:

Gdzieś tak tanio komplet DM dostał???

Opublikowano

Olx.pl :D

Robili w Poznaniu na głogowskiej, teraz jest soft na 1,75 bar powinno być ok 190/400 teraz będzie dopieszczony i się zobaczy co będzie.

Ulepiłem dolot z AWX. Albo mi się wydaje albo coś to dało, jak by turbo szybciej wstaje, trzeba zrobić logi i porównać. Mod na +

4fc70a9479ca01f5med.jpg

fe8f10bbc2c99530med.jpg

cb96c12c1d2a1661med.jpg

Opublikowano

Ja u siebie mam tylko rure turbo-pucha z awx.

Słuchaj mapp filtr jest taki sam jak w afn???

Dużo pitolenia czy wsio pasuje p&p???

Opublikowano (edytowane)

Filtr jest inny Ja kupiłem ufi za 50zł. puszka pasuje w miarę ok, dolny bolec wchodzi jeden i górne mocowanie tak na ścisk, troszkę trzeba podciąć wlot przy pasie i wszystko pasi. Ja wsadziłem całość bo trochę większa średnica i dodatkowo jeszcze ciągnie powietrze bokiem z nadkola, przez co dzwięk jest bardziej basowy. I trzeba nawiercić dziurę do powrotu z n75 bo jest zaślepiona

Edytowane przez mapper
Opublikowano

Powiedz jeszcze bo dopiero zauwazylem ze malo miejsca na maf- ty go nie masz.

Da rady tam go jeszcze wsadzic???

Opublikowano (edytowane)

Ja wsadziłem obudowę od przepływki z omegi 2.6 v6 myślę że na obudowie z awx by weszła.

Nareszcie wpadła maska w kolor, ramka grila oklejona folią carbon, Wpadły też ori dekle 16 na stalówki. Potrzebne listwy dolne na przednie drzwi, jak ktoś ma to pisać.

d987fe8186edcbd8gen.jpg
ddeb338490440345gen.jpg
70807e64684c359cgen.jpg

Log z pierwszej wersji softu jak wstaje BRD

DYNAMICZNE:

Dziś pierwsze hamowanie na niegotowym sofcie, nie jest źle.

546cb9b08c8fe117.gif

Edytowane przez mapper
Opublikowano

Map te brd to nie jest hybryda????

Opublikowano

Już jest dobrze,,jeszcze dobra korekta i kolejny AFN z dwójką z przodu :wink: Przeglądam Twój temat od początku i jestem pod dużym wrażeniem :thumbup1: Ze "zmęczonego" egzemplarza zrobiłeś ładne i "mocarne" audi :a4fan: Jeszcze raz wielkie gratki i kolejnych udanych modów życzę.

Opublikowano

Dzięki :P Nie to ori BRD, a czemu hybryda? Pomiar robiłem bo chcę teraz kupić wałek od aey, ponoć to samo co 38e tylko bez napędu vacu i zrobić kolejny pomiar żeby było wiadomo czy coś daje, Na razie jest ciągle pierwsza wersja softu, mam nadzieje że po wałku i dostrojeniu 200 pęknie.

Opublikowano

Map sam wiesz jak jest z brd sa sztuki co budza sie dopiero chwile przed tym jak u Ciebie jest max moment takze sztuka sie trafila normalna jak to nie hybryda.

A widzisz chciales gtb a tu wynik calkiem sporawy.

Czekam na pomiar z walkiem.

Opublikowano (edytowane)

100% ori brd ciach mówił że jak na brd wstaje lux. Pomiar z wałkiem bedzie 100% tylko szukam info czy wałek aey jest taki sam jak 38e. Powoli się zastanawiam czy na wiosnę nie kupić gtb20 z volvo, można wyrwać za 500 a brd sprzedać, marzy mi się 220km a ponoć moje wtryski do tyle starcza, bo tak szczerze 200km d*py nie urywa..

Edytowane przez mapper
Opublikowano

ciah pisze pod to mapę??

Fakt jak na brd daje rady.

Dupe urywa ale Ty juz sie oswoiłeś :wink:

Opublikowano

No softa robi ciah, na razie jest pierwsza wersja więc jeszcze jakiś zmiany będą

Opublikowano

Popytaj go dobrze o wałek z aaz,łe to nie dziwie sie ze tak ładnie to wstaje :decayed:

Z którego volvo 2,4D?