mysliwy Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 padl mi akumulator a jest praktycznie nowy wydaje mi sie ze auto pobiera gdzies prad na postoju i rozladowal akumulator ale nie wiem jak to sprawdzic prosze o pomoc.
leoncjo Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 Najprościej jest wpiąć amperomierz miedzy klemę i akumulator. A może brakuje łądowania ??
mysliwy Opublikowano 23 Września 2008 Autor Opublikowano 23 Września 2008 wlasnie tak zrobilem ale nie wiem ile powinno auto pobierac pradu wczasie postoju bo pokazuje 0,16
pox Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 Masz jakąś dodatkową instalację elektryczną, typu car-audio? Jakie masz radio? Jak długo stało auto? Może nie zgasiłeś świateł? Lub wew. paliło się cały czas.
mysliwy Opublikowano 23 Września 2008 Autor Opublikowano 23 Września 2008 swiatla zgasilem na 100% i zew. i wew. tez a radio mam JVC glosniki JBL wzmacniacz Tonsil i skrzynia basowa tez JBL ale mam ten sprzet od dawna iwczesniej sie to nie dzialo
pox Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 Prawdę mówiąc to może być wiele przyczyn takiej sytuacji. Na poczatek naładował bym aku i sprawdził bym czy problem ponownie wystąpi. Może padł ci włacznik w bagażniku i tam światełko cały czas się świeci, a tego nie widać z zewnątrz. Gdzieś czytałem, ze jeżeli pozostawi się panel w radi, to miom że jest wyłaczone pobiera więcej pradu. Jeżeli wyelminujesz te rzeczy, to problem będzie w samej instalacji samochodu, ale tutaj przyczyn moga być tysiące.
leoncjo Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 Z reguły zwiększony w nieznacznym stopniu pobór prądu wywołany jest przez uzytkownika.... . Dopuszczalny pobór to około 0,05 A, a u Ciebie jest nieco więcej. Może jakieś standby sprzętu audio ?? Odłącz to i popatrz czy prąd się zmieni.
andrzej_1970 Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 Tak jak kolega pisał wyżej sprawdż ładowanie, ile daje alternator pręądu może tylko wzbudza kontrolkę o ładowania i ona gaśnie a ładowanie jest małe.
mysliwy Opublikowano 23 Września 2008 Autor Opublikowano 23 Września 2008 ladowalem aku przez noc rano podlaczylem i narazie dziala poczekam do jutra i zobaczymy czy odpali jak padnie to sprawdze najpierw ladowanie potem sprzet car-audio i bagaznik tak jak radziliscie. Wielkie dzieki za pomoc i rady.
Rekomendowane odpowiedzi