bulinek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Witam, mam problem odlaczylaem akumulatro gdyz robilem silnik i w tej chwili dzialanie jest dziwne .... jak odpale silnik to dzwi automatycznie zamykaja sie (nie mozna otworzyc z zewnatrz) po wylaczeniu silnika drzwi same sie zwalniaja ... co to moze byc ? dzieki za inf
dark79 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Opublikowano 17 Stycznia 2007 a masz alarm fabryczny czy dokładany ??
Ryś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam, mam problem odlaczylaem akumulatro gdyz robilem silnik i w tej chwili dzialanie jest dziwne .... jak odpale silnik to dzwi automatycznie zamykaja sie (nie mozna otworzyc z zewnatrz) po wylaczeniu silnika drzwi same sie zwalniaja ... co to moze byc ? dzieki za inf Ja mam alarm dokładany i jest to normalne (Opcja ustawienia programu), że po przekręceniu stacyjki po 5sek. następuje blokowanie drzwi(autoblokada), aby otworzyć drzwi, trzeba dwókrotnie pociągnąć klamkę 1)-odblokowuje drzwi 2)-otwira drzwi lub wyłączyć silnik(stacyjkę).
wit.s Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ja mam alarm dokładany i jest to normalne (Opcja ustawienia programu), że po przekręceniu stacyjki po 5sek. następuje blokowanie drzwi(autoblokada), aby otworzyć drzwi, trzeba dwókrotnie pociągnąć klamkę 1)-odblokowuje drzwi 2)-otwira drzwi lub wyłączyć silnik(stacyjkę). U mnie alarm dokładany i na życzenie właczona taka opcja. Może Ci się aktywowało po prostu
Cilek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ja jeszcze nie mam alarmu ale chwila zabawy WAG'iem (przy sugestiach kolegów z forum) i sam aktywowałem podobną funkcję w centralu, tyle tylko, że (moim zdaniem trochę lepiej) drzwi blokują mi się same dopiero po przekroczeniu prędkości ok 20km/h a otwierają po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki lub oczywiście ręcznie.. nie musisz się męczyć z otwieraniem jak podjeżdzasz 30m po podwórku itp.
Cabson Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ja jeszcze nie mam alarmu ale chwila zabawy WAG'iem (przy sugestiach kolegów z forum) i sam aktywowałem podobną funkcję w centralu, tyle tylko, że (moim zdaniem trochę lepiej) drzwi blokują mi się same dopiero po przekroczeniu prędkości ok 20km/h a otwierają po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki lub oczywiście ręcznie.. nie musisz się męczyć z otwieraniem jak podjeżdzasz 30m po podwórku itp. Jakies male HOW-TO? I czy da sie tak zrobic u mnie?? Andrzej
slawek66 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ja też mam aktywowaną taką funkcję zamykania. Jest to fajna sprawa, bo często żona sama powozi kładąc torebkę na przednim siedzeniu. Jak ja wsiadam i nie chcę aby drzwi się zablokowały, to uruchamiam silnik z uchylonymi drzwiami. Po uruchomieniu zamykam furtkę i już się nie zablokują same.
Cilek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Jak ja wsiadam i nie chcę aby drzwi się zablokowały, to uruchamiam silnik z uchylonymi drzwiami. Po uruchomieniu zamykam furtkę i już się nie zablokują same. Ja mam przy klamce przycisk od centrala i jak chcę to recznie tym przyciskiem otwieram wszystko lub jeżeli chcesz odblokować jedne drzwi to ciągne jeden raz za klamkę bo drugi raz oczywiście otwiera drzwi..
bulinek Opublikowano 19 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2007 oczywiscie mieliscie racje!!! hip hip hura opcjonalnie sie wylacza te zamykanie. Alarm, montowalem foxa i wystarczy na zaplonie nbacisnac i przytrzymac dluzej przycisk i aktywuje sie opcja lub deaktrywuje .... dziki panowie za inf
Rekomendowane odpowiedzi