priotr Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 Witam, Zauważyłem że podświetlanie licznika potrafi mi na chwileczkę przygasnąc.Widoczne jest to tylko w nocy. Dzieje się tak coraz częściej. Może ktoś miał już taki przypadek.
jacek70 Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 Może dzieje się to jak zaświecisz wewnętrzne oświetlenie? Może to być związane z czujnikiem zmierzchu który jest w liczniku , i to jest normalne.
Robero321 Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Czujnik zmierzchu w liczniku jesteś pewien ??? Edytowane 29 Października 2014 przez Robero321
slo Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 zaświeć w nocy telefonem lub latarką w stronę licznika - podświetlenie się rozjaśni
Robero321 Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 Faktycznie jest czujnik w zegarze od prędkościomierza po lewej stronie wyświetlacza i ściemnia i rozjaśnia jak mu zapodać mocne światło z lampy błyskowej z fona
slo Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) często można to zauważyć w nocy gdy latarnie uliczne raz świecą raz nie świecą na licznik. Edytowane 29 Października 2014 przez slo
Robero321 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Czy ktoś może doszedł do tego co może być powodem mrugania podświetlania - nie jest to rozjaśnianie tylko wyłączanie podświetlenia na sekundę i ponowne załączenie - łącznie z podświetlaniem klamek ambiente oraz podświetlaniem radia klimatronika mryga tylko podświetlenie
kaju Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Uwalony włącznik świateł - podłącz się kompem do MCE i wyrzuci Ci błąd.
marco23m Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Też mam taki problem. Ale wydaje mi się ze w moim przypadku problem leży w wiązce drzwi od pasażera. Jest gdzieś przerwana bo jak otworzę drzwi pasażera na całą szerokość to problem znika. Trzymałem tak otwarte przez 10 minut i nic. A jak zamknąłem to znowu zaczęło mrugać. Jeszcze się do tego nie zbierałem ale na dniach postaram się to ogarnąć i napiszę o efektach. Moje przypuszczenia się potwierdziły, tyle że wiązka nie była przerwana tylko lekko przytarta i zwierało do masy w drzwiach. Izolacja załatwiła sprawę. Problem usunięty. Edytowane 22 Października 2016 przez marco23m
fenri95 Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 Koledzy mam taki sam problem miga mi ciągle podświetlanie zegarów na ułamek sekundy i znowu działa otworzyłem drzwi na chwile od strony kierowcy i wydaje mi się że jest ok jaki kabel w wiązce będzie robil problemy ?
marco23m Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 (edytowane) Kolego ciężko stwierdzić jaki. Niestety musisz zdjąć boczek, powypinać kostki i po prostu przejrzeć. Tak będzie chyba najprościej. Często kable przerywają się na tym łączniku obok zawiasu. Też proponowałbym tam sprawdzić przy okazji. Edytowane 24 Marca 2018 przez marco23m
Rekomendowane odpowiedzi