Skocz do zawartości
IGNOROWANY

mrugające podświetlenie zegarów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Zauważyłem że podświetlanie licznika potrafi mi na chwileczkę przygasnąc.Widoczne jest to tylko w nocy. Dzieje się tak coraz częściej. Może ktoś miał już taki przypadek.

Opublikowano

Może dzieje się to jak zaświecisz wewnętrzne oświetlenie? Może to być związane z czujnikiem zmierzchu który jest w liczniku , i to jest normalne.

Opublikowano (edytowane)

Czujnik zmierzchu w liczniku jesteś pewien ???

Edytowane przez Robero321
Opublikowano

zaświeć w nocy telefonem lub latarką w stronę licznika - podświetlenie się rozjaśni

Opublikowano

Faktycznie jest czujnik w zegarze od prędkościomierza po lewej stronie wyświetlacza i ściemnia i rozjaśnia jak mu zapodać mocne światło z lampy błyskowej z fona

Opublikowano (edytowane)

często można to zauważyć w nocy gdy latarnie uliczne raz świecą raz nie świecą na licznik.

Edytowane przez slo
Opublikowano

Czy ktoś może doszedł do tego co może być powodem mrugania podświetlania - nie jest to rozjaśnianie tylko wyłączanie podświetlenia na sekundę i ponowne załączenie - łącznie z podświetlaniem klamek ambiente oraz podświetlaniem radia klimatronika mryga tylko podświetlenie

Opublikowano

Uwalony włącznik świateł - podłącz się kompem do MCE i wyrzuci Ci błąd.

Opublikowano (edytowane)

Też mam taki problem. Ale wydaje mi się ze w moim przypadku problem leży w wiązce drzwi od pasażera. Jest gdzieś przerwana bo jak otworzę drzwi pasażera na całą szerokość to problem znika. Trzymałem tak otwarte przez 10 minut i nic. A jak zamknąłem to znowu zaczęło mrugać. Jeszcze się do tego nie zbierałem ale na dniach postaram się to ogarnąć i napiszę o efektach.

Moje przypuszczenia się potwierdziły, tyle że wiązka nie była przerwana tylko lekko przytarta i zwierało do masy w drzwiach. Izolacja załatwiła sprawę. Problem usunięty.

Edytowane przez marco23m
Opublikowano

Koledzy mam taki sam problem miga mi ciągle podświetlanie zegarów na ułamek sekundy i znowu działa otworzyłem drzwi na chwile  od strony kierowcy i wydaje mi się że jest ok jaki kabel w wiązce będzie robil problemy ?

Opublikowano (edytowane)

Kolego ciężko stwierdzić jaki. Niestety musisz zdjąć boczek, powypinać kostki i po prostu przejrzeć. Tak będzie chyba najprościej. Często kable przerywają się na tym łączniku obok zawiasu. Też proponowałbym tam sprawdzić przy okazji. 

Edytowane przez marco23m