Goffer3 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 schemat do podłączenia aktywnych wydechów ze sterownikiem i gateway`em. W sterowniku jest kostka 8 pinowa, której numer mi podałeś. Wydechy mają po dwa piny, dwa do gateway i następne dwa to zasilanie i masa. Miałbyś rozpiskę pinów tej kostki?
Hohe Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Proszę. Pin 1 - can pin 6 Pin 2 - masa Pin 3 - can pin 16 Pin 4 - plus Pin 5 - gł lewy minus pin 2 Pin 6 - gł lewy plus pin 1 Pin 7 - gł prawy minus pin 2 Pin 8 - gł prawy plus pin 1
Goffer3 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Wielkie dzięki! A wiesz gdzie jest montowany buzzer pod maską? I czy sterownik do niego jest montowany pod schowkiem, obok gateway`a?
Hohe Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Oba są montowane na podszyybiu pod maską.
stifii Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Podłącze się pod temat. Mam pytanie może ktoś podpowie czy samemu idzie ( i jak ) to ogarnąć .. Kupuje wydechy kompletne(wiązka, sterownik, tłumiki końcowe) do A6 C7 od BiTDi. Z tego co zauważyłem i wyczytałem, sterownik podpinam wiązką, którą będę miał w zestawie z puchami. A jak podpiąć sterownik do gatewaya ? Ktoś posiada może jakiś schemat? Edytowane 6 Stycznia 2017 przez stifii
Goffer3 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Wszystko napisał Hohe. Wtyczka od sterownika wydechów: Pin 1 - can pin 6 Pin 2 - masa Pin 3 - can pin 16 Pin 4 - plus Pin 5 - gł lewy minus pin 2 Pin 6 - gł lewy plus pin 1 Pin 7 - gł prawy minus pin 2 Pin 8 - gł prawy plus pin 1 Czyli pierwszy pin łączysz z Gateway z pin 6 PIN3 z kostki sterownika łączysz z gateway z PIN 16 Oryginalnie wiązka jest prowadzona prawym progiem a w wersji z kierownicą po prawej stronie wiązka idzie środkiem. Gdybyś chciał założyć buzzer z przodku to jego sterownik także jest podłączony do Gateway do PINów 6 i 16.
stifii Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Dzięki za potwierdzenie i szersze info. Buzzer w zestawie też mogę mieć, ale z tego co widziałem w Etce oraz Cuber jak montował u siebie to w zestawie dedykowanym do 3.0 TDI tego buzzera nie ma, czy jest sens go montować ?
wrclaguna Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 cana mozna blizej złapac Buzzer w zestawie też mogę mieć, ale z tego co widziałem w Etce oraz Cuber jak montował u siebie to w zestawie dedykowanym do 3.0 TDI tego buzzera nie ma, czy jest sens go montować ? on jest tylko wersji BITURBO
Goffer3 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Ja będę montował buzzer. Nie jest drogi, z instalacją nie ma problemu. Montowany jest na podszybiu po stronie pasażera. Myślę, że efekt będzie zadowalający gdy dźwięk będzie i z przodu i z tyłu. cana mozna blizej złapac mówisz o połączeniu B384 i B391? Czy ona są w desce po stronie pasażera obok bezpieczników?
stifii Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 cana mozna blizej złapac Podpowiedziałbyś gdzie ? on jest tylko wersji BITURBO Dokładnie, dlatego czy też sens jest montować bo same wydechy dają radę
wrclaguna Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 wszystko zalezy jakie mamy wyposazenie w aucie i ktory rok
Maciek02 Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Witam, chciałbym zapytać, czy zakładając głośnik - soundgenerator, ze zdjęcia to czyz zestaw z linku podejdzie mi pod b8 2,7 TDI 2008r. i czy będę miał do wyboru sześć dźwięków oraz podpinkę USB? Z góry dzięki https://www.kufatec.de/shop/de/sound-booster-pro/universalset-ohne-soundgenerator/universalset-active-sound-inkl-sound-booster-ohne-soundgenerator Edytowane 14 Lutego 2017 przez Maciek02
Maciek02 Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 Gdzie mozna kupic taniej? A co z tymi dzwiekami ile ich bedzie?Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Hohe Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 Można kupić ori sterownik używke niedrogo, wiązkę upleść sobie samemu, a od nich wziąć tylko sam Sound Booster. Myślę, że będzie taniej. U mnie jest sześć przełączalnych profili, które możesz sobie dowolnie konfigurować. Przełączam manetką od tempomatu. Zawartość dodana 17 minutes later Dla tych, którzy mają a nie wiedzą i dla tych co myślą o zakupie modułu od Kufateka, dodali właśnie fajną funkcję - głośność wydechu zależna od prędkości. Super sprawa, dowolnie konfigurowalna.
komoornik Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Po raz pierwszy dzisiaj miałem okazję zdecydowanie bliżej poznać "możliwości" tego wynalazku w A6 C7 - przecież to jest tak sztuczne, że aż uszy bolą.
otles2 Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Witam Rozmyślam nad zamontowaniem tego u mnie w a4 b8 3.0tdi mam funkcje przełączenia trybu jazdy końcówki wydechów zrobione na s4 wiec tylko dźwięku brakuje czy wystarczy tylko taki zestaw czy coś jeszcze będę potrzebował https://www.kufatec.de/shop/de/sound-booster-pro/fahrzeugspezifisch/komplettset-active-sound-incl-soundbooster-audi-a4-8k-a5-8t a może da się taniej ? Autko jest po virusie już ładnie chodzi ale wuja kopił nowe sq7 i mowie trzeba pogrzebać
Hohe Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 3 minuty temu, otles2 napisał: Witam Rozmyślam nad zamontowaniem tego u mnie w a4 b8 3.0tdi mam funkcje przełączenia trybu jazdy końcówki wydechów zrobione na s4 wiec tylko dźwięku brakuje czy wystarczy tylko taki zestaw czy coś jeszcze będę potrzebował https://www.kufatec.de/shop/de/sound-booster-pro/fahrzeugspezifisch/komplettset-active-sound-incl-soundbooster-audi-a4-8k-a5-8t a może da się taniej ? Autko jest po virusie już ładnie chodzi ale wuja kopił nowe sq7 i mowie trzeba pogrzebać Ten zestaw jest do założenia z ori wydechem z 3.0. Bez sensu jest robić wydech z esy a potem go wyrzucać.
otles2 Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) czyli szukać samych głośników i sterowników 2 tak wydechy są standard 3.0 tylko zmienione końcówki plus dyfuzor Edytowane 4 Maja 2017 przez otles2
Rekomendowane odpowiedzi