Skocz do zawartości
IGNOROWANY

siec sklepow biedronka - platne reklamowki foliowe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! dzis bylem w beidronce cos kupic... podchodze do kasy, widze ze nie ma foliuwek wylozonych wiec mowie... mozna prosic reklamowki a kolesiuwa mi cos takiego... "7 groszy za sztuke, ile podac?" ja myslalem ze nie wyrobie :polew: wziolem 3 ale i tak je zostawilem, zakupy wozkiem zawiozlem do auta... tam mam koszyk plastikowy... ktorego moge uzywac za darmo :] a jak jest u was? tez trzeba placic za foliowki??? pozdro

Opublikowano

tak , niby jakieś eko ale w carefour w krk trzeba płacić 60gr/szt

Opublikowano

w tesco sa za free , na początku tej akcji eko coś tam kosztowały ale teraz nic

Opublikowano

I bardzo dobrze, może się w końcu nauczycie brać eko reklamókę z domu, a nie za każdym razem jednorazówkę i do kosza :tongue4:

Opublikowano

wszędzie jest tak w biedronkach, troche przeginka bo jak masz zabrać zakupy?...powinni info na wejściu zrobić.

Jarko masz racje trzeba dbać o środowisko ale czasem nie przewidzisz tego że będziesz w sklepie i co wtedy...pozdrawiam

Opublikowano

Jarko masz racje trzeba dbać o środowisko ale czasem nie przewidzisz tego że będziesz w sklepie i co wtedy...pozdrawiam

Eko reklamówka - taka lepsza to wydatek paru złotych i masz na następny raz :)

Opublikowano

A ja robie zawsze stały system :naughty: biorę puste kartony które są na sklepie np. po napojach, oleju i takie tam :wink4: zawsze do nich wsadzam zakupy :good: bo u mnie tez są płatne ale 10 gr. pewnie 3 gr. to lewizna jest :tongue4: narazie kartony moge brac za free :) ostanio kolesiowi który układał towar z palety zakosiłem kartony :)

Opublikowano

A ja robie zawsze stały system :naughty: biorę puste kartony które są na sklepie np. po napojach' date=' oleju i takie tam :wink4: zawsze do nich wsadzam zakupy :good: bo u mnie tez są płatne ale 10 gr. pewnie 3 gr. to lewizna jest :tongue4: narazie kartony moge brac za free :) ostanio kolesiowi który układał towar z palety zakosiłem kartony :)

[/quote']

Czyli się da :tongue4:

Opublikowano

Powinni calkowicie wycofac te siateczki, albo dopie*dolic taka cene, zeby ludzie nosili zakupy w rekach. Wg mnie bardzo dobrze, ze Biedronka zrobila platne siateczki...

Opublikowano

a co w tym dobrego? :przebiegly:

Opublikowano

a co w tym dobrego? :przebiegly:

Bo coponiektórzy nie dość że pakowali każdą rzecz do osobnej siateczki to jeszcze kilka na zapas brali... A w domu do kosza... Albo do pieca...

Opublikowano

i twierdzisz że zmniejszeniem wydawania plastikowych siatek , poprawimy stan środowiska naturalnego-nie tędy droga do ekologii

Opublikowano

Bo coponiektórzy nie dość że pakowali każdą rzecz do osobnej siateczki to jeszcze kilka na zapas brali... A w domu do kosza... Albo do pieca...

O wlasnie to. :good:

Siateczka foliowa to jeden z najbardziej uciazliwych dla srodowiska i bezmyslnie produkowanych przez czlowieka smieci.[br]Dopisany: 23 Wrzesień 2008, 23:45_________________________________________________

i twierdzisz że zmniejszeniem wydawania plastikowych siatek , poprawimy stan środowiska naturalnego-nie tędy droga do ekologii

Wyjasnij w takim razie ktoredy?

Opublikowano

popatrz sobie w śmietnik ile produkujesz dziennie śmieci-i tak wszystko trafia w 1 miejsce, tak to jest u nas

Opublikowano

popatrz sobie w śmietnik ile produkujesz dziennie śmieci-i tak wszystko trafia w 1 miejsce, tak to jest u nas

No i wlasnie dlatego trzeba redukowac produkcje zbednych smieci, proste.

Opublikowano

Eko reklamówka - taka lepsza to wydatek paru złotych i masz na następny raz

w sumie tu się z Tobą zgodzę środowicho to środowcho.....częściej trzeba będzie na rower się przesiadać. pozdrawiam
Opublikowano

ja używam reklamówek jako worki na śmieci-zawsze to coś

Opublikowano

dla mnie te płatne reklamówki to porażka. Jeśli już wpadli na taki pomysł to dlaczego nie zastapią tego czymś innym darmowym? Według mnie to tylko szukanie dodatkowych dochodów...

A tak na marginesie to tylko w biedronce się z czymś takim spotkałem :thumbdown:

Opublikowano

ja używam reklamówek jako worki na śmieci-zawsze to coś

Niby zawsze to cos, ale te reklamowki sie nie rozkladaja, a typowe czarne worki na smieci sa rozkladalne.

Dlatego ogolnie jestem za usunieciem reklamowek foliowych z marketow. :)

Opublikowano

...dokładnie niech wprowadzą papierowe torby-ciekawe jaka byłaby ich cena :przebiegly: :gwizdanie: