rogal77 Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 witam Moi drodzy mam A4 V6 2,5 tdi 98. Wymieniłem rozrząd i zacząłem mieć problemy z zapłonem. Jak postoi parę godzin to odpalam go za 3 lub 4 razem. Na ciepłym silniku odpalam od strzału Dodatkowo miałem alarmy: - regulacja rozpoczęcia wtrysku - jednostka kontroli silnika zablokowana Doradźcie co to może być? Słyszałem opinie że może to być początek końca mojej pompy a tego bym nie chciał z góry dzięki za opinie
marbol Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 jeśli to pompa to reakcja była by odwrotna na ciepłym by gorzej odpalał, kto Ci wymieniał rozrząd? przypadkiem nie przestawił zapłonu
luby1979 Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 najpewniej kąt wtrysku do ustawienia...podepnij kompa i bedziesz wiedział.Wystarczy mały błąd w ustawieniu rozrządu i są jaja.A jak z osiągami?tak jak przed wymianą?Moze problemem jest cofające się paliwo(wymieniałeś filtr paliwa?) Pozdrawiam!!!
rogal77 Opublikowano 25 Września 2008 Autor Opublikowano 25 Września 2008 hej Faktycznie osiągi są jakby słabsze Filtr paliwa też był wymieniany (z resztą wszystkie filtry były wymieniane) Coś czuję że chyba jeden z mechaniorów chce mnie naciągnąć na wymianę pompy i obstaje przy tym że to może być zapowietrzanie się pompy bo wytarta jest juz jej podstawa i dostaję się powietrze [br]Dopisany: 25 Wrzesień 2008, 20:49_________________________________________________ jeśli to pompa to reakcja była by odwrotna na ciepłym by gorzej odpalał, kto Ci wymieniał rozrząd? przypadkiem nie przestawił zapłonu Drugi z kolei mechanior mówił, że może być przestawiony zapłon
Flyer Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 Jestem ciekaw jak wymienili Ci ten rozrzad. Jesli masz spaprany kat wtrysku, to calosc pewnie nawet blokad nie widziala. Nie daj sie naciagnac na pompe. Znajdz porzadny warsztat, ktory zna temat 2.5TDI.
rogal77 Opublikowano 26 Września 2008 Autor Opublikowano 26 Września 2008 Wielkie dzięki dla wszyskich fanów aut z logo z czterema kołami za dobre rady Czapka z głowy przed Wami dzięki
Rekomendowane odpowiedzi