Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana maglownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam kiedyś miałem podobny dylemat, co prawda w passacie ale generalnie zdecydowałem sie na używaną i chodzi po dzień dzisiejszy.

Opublikowano

Passat, A4, Superb jeden grzyb. Ale kurde własnie mam dylemat bo dookoła sami kanciarze są i tylko czekaja jak tu pieniadz dostać. A chce uniknac wywalania 2x kasy na pompe :(

Opublikowano

Generalnie lepiej byloby znaleźć gdzieś fizyczny sklep z używanymi częsciami, czy jakiś szrot. byłaby możliwość zwrócenia pompy jakby co. I mogłbyś liczyć na jakąś gwarancje rozruchową

Edytowane przez Mateuszek1001

Opublikowano

Mam hurtownie obok siebie rzut beretem, koszt najtanszej 260 zł a lepsze do tego nie nowe ale po regeneracji ponad 400 zł i ZFy za 450zł

Opublikowano

No to kiszka, trzeba pewnie zaryzykować i liczyć na uczciwość allegrowicza.

Opublikowano

daj znać co bierzesz bo ja muszę swoją w B5 1.8 T zmienić bo wyje

Opublikowano

p

Edytowane przez kapete

Opublikowano

Szukaj na aledrogo używki tylko patrz na ilość pozytywnych komentarzy. Osobiście nie kupuję u osób które mają mniej niż 99,5% pozytywnych komentarzy no i muszą ich mieć co najmniej kilkaset. Polecam też kontakt telefoniczny przed zakupem, jak ktoś nie odbiera to lepiej sobie odpuścić i szukać dalej.

Ostatnio coraz więcej jest uczciwych szrotów na aledrogo, 2 razy musiałem zwrócić część bo jedna była uszkodzona a druga nie pasowała i nie było żadnego problemu, zwrot kasy na konto błyskawiczny.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pisz do alana(w dziale sprzedam,ma min pompy) i bierz już 120bar :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko przepraszam ze tak późno ale lepiej niż wcale ! :P Postawiłem zła diagnozę, to wyła pompa wody a jak skręcałem kierownica pompa wspomagania obciążała dodatkowo obieg i pompa wody siadała jeszcze bardziej. Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam, moja historia z Audi dopiero się zaczyna i potrzebuje porady od "eksperta". Potrzebuje zakupić maglownice do mojej audiany a4 b5 rocznik 95 i pytanie która maglownice pasuje do tego modelu ? 8d2 czy 8d1. Jeśli to nie ma znaczenia to sorry za zawracanie głowy. Największy problem tkwi w tym ze jestem za granicą a autko stoi w Polsce i nie mam jak sprawdzić numeru na starej maglownicy... Ktoś, coś? :)

Opublikowano

8D2 i dalsza część numeru to anglik.

8D1 i dalsza część numeru - auto z kierą po lewej stronie.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, więc będę szukał z numerem 8D1. A czy różni się czymś maglownica np z 95 R od np. 98r?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podbijam temat. Potrzebuje wymienic magla u siebie problem w tym ze sa 2 rodzaje a nie wiem jaki siedzi u mnie. Musi byc ten sam, czy obojetne ktory kupie?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sorry za odkop ale nie chce zakładać nowego tematu z jednym pytaniem.

Czy maglownica w ośce i quattro jest taka sama ?

Opublikowano

w każdej A4 b5 jest taka sama maglownica

były tylko dwie firmy ZF aluminiowa i KOYO metalowa ale sa zamiienne

wiec obojetnie z jakiego silnika z jakiego rocznika ( 95-01 ) mozna pakowac do swojego auta

z passata B5 tez pasuje

Opublikowano

a która lepsza ? ZF czy KOYO ?

Opublikowano

Alan ma racje. Mialem u siebie Koyo kupilem ZF i podeszla bez problemu, nawet lepiej chodzi tak mi sie wydaje :P

Opublikowano

z mojego doswiadczenia ZF jest bardziej wytrzymała, KOYO wydaje sie delikatna i nie wytrzymuje duzych przebiegów