zielu Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 witam, od niedawna jestem właścicielem Audi A4, mam pytanko, przestawiłem coś w kompie i teraz po każdym zgaszeniu silnika zeruje sie licznik spalania, czasu pracy silnika itd... :/ Jak to ustawić spowrotem tak żeby pokazywał spalanie z dluższego okresu? I jak zerować te wskazania (np po tankowaniu)? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam
Kocky Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 Nie wiem jakiego masz fisa ale komp pokładowy u mnie ma dwa tryby 1 i 2 (tryb pracy przełączam przyciskiem reset). W trybie 1 dane kasują się automatycznie jeżeli auto ma przerwę w jeździe ponad dwie godziny. W trybie 2 dane kasuje się samodzielnie poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku reset na manetce.
Muskel1 Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 Na manetce od wycieraczek masz na koncu dwa przyciski (gorny i dolny), ktorymi zmieniasz wskazania komputera. Komputer pokladowy pokazuje dwa rozne spalania srednie. Srednie 1 i srednie 2. Srednie 1- jest spalaniem, ktore zapamietywuje jednorazowe jazdy (od momentu startu do zgaszenia silnika) Srednie 2- jest ogolnym spalaniem srednim niezaleznie od uplywu czasu pomiedzy uruchomieniem i zgaszeniem silnika Obydwa spalania mozna skasowac przyciskiem reset (na dole manetki od wycieraczek)
zielu Opublikowano 25 Września 2008 Autor Opublikowano 25 Września 2008 o to mi chodziło Fajnie, dzieki wielkie za info. Mam instrukcje ale po niemiecku, nic z niej nie czaje. Teraz już wszystko jasne
Rekomendowane odpowiedzi