Opublikowano 19 Listopada 201411 l Witam Panowie. Ktoś wie jakie dokładnie ma wymiary śruba trzymająca tarczę na piaście? Pytam, bo się okazało, że jeszcze za kadencji poprzedniego właściciela jakiś "meches" raczył wszystkie zabrać . Chyba nie muszę mówić, jak wkurzająca jest tarcza obracająca się przy zakładaniu koła .
Opublikowano 19 Listopada 201411 l gorzej wkurzające jest samo jej odkręcenie jak się zapiecze i obrobi podczas odkręcania
Opublikowano 19 Listopada 201411 l A to nie powinno tak byc ? Kolo ma ja dociskac do piasty i tyle :-)
Opublikowano 19 Listopada 201411 l Sranie w banie... a spróbujcie raz zmienic koło w nocy, w deszczu, jak woda leje sie po plecach a tarcza lata po piaście jak ...yd po pustym sklepie X18XET, ta sruba ma stozkowy łeb na imbus lub śrubokręt krzyżakowy M6X16 Najlepiej nierdzewna
Opublikowano 20 Listopada 201411 l Autor To może w ogóle nic nie przykręcajmy w samochodzie, bo przecież śruba może się zapiec albo ukręcić .
Opublikowano 20 Listopada 201411 l Witam panowie, w mojej b6 nie ma dziury na taką śrubę, jest to możliwe ??? przy wymianie tarcz czyściłem piaste i poprostu nie ma otworu na śrubkę mocującą.
Opublikowano 20 Listopada 201411 l u mnie tez nie bylo, ale dałem rade wywiercic i nagwintowac i jest git
Opublikowano 29 Listopada 201411 l Sranie w banie... a spróbujcie raz zmienic koło w nocy, w deszczu, jak woda leje sie po plecach a tarcza lata po piaście jak ...yd po pustym sklepie A tu akurat bardzo pomocny jest plastikowy bolec ustalający, który jest w komplecie z kluczami w bagażniku i wtedy nic nie lata.
Opublikowano 29 Listopada 201411 l Kolego przez 3 lata myslałem po chu....... ten plastik w tym steropianie, w życiu bym sie nie domyslił ze to do tego
Opublikowano 29 Listopada 201411 l Kolego przez 3 lata myslałem po chu....... ten plastik w tym steropianie, w życiu bym sie nie domyslił ze to do tego Po chu... to pingwin w wodzie stoi ja też się po roku dowiedziałem
Opublikowano 29 Listopada 201411 l Nie smiej nie smiej, pewnie dopiero po 12 latach dowiedziałeś sie po co ci pałka urosła
Opublikowano 29 Listopada 201411 l Autor Zastanawiające, jak wątek śruby ewoluował na temat o "pałkach" i wieku pierwszego ich użycia .
Opublikowano 29 Listopada 201411 l Zawsze wszystko sprowadza sie do jednego :polew: Edytowane 29 Listopada 201411 l przez Dev
Opublikowano 30 Listopada 201411 l Wracajac do tematu, w moim b6 ani z przodu ani z tyłu nie ma śrubki trzymającej tarcze. Wymieniałem przód i tył czyściłem to na lustro i tam poprostu nie ma miejsca na taką śrubę a przy wymianie jest to bardzo wku....... zwłaszcza jak ma sie jeszcze dystanse, ustawienie 3 płaszczyzn czasami pochłania wiele epitetów