Opublikowano 16 Grudnia 20169 l Zaklej ledy 2 warstwami papierowej taśmy lakierniczej, trochę przyciemni i rozproszy światło. Ewentualnie regulator jasności pwm na bazie ne555 na przykład. > Wysłane przez Tapatalka <
Opublikowano 19 Grudnia 20169 l Mam kupione biale ledy z diodami 5630 60szt na metr. Lepiej przykleic na dekor czy drzwi? Ledy sa w silikonie ale jeszcze nakleje na nie tasme mleczna.
Opublikowano 19 Grudnia 20169 l Mam kupione biale ledy z diodami 5630 60szt na metr. Lepiej przykleic na dekor czy drzwi? Ledy sa w silikonie ale jeszcze nakleje na nie tasme mleczna. Zasmucę Cię... Kupiłem takie do oświetlenia akwarium. Były naklejone na aluminiowy profil. Po 3 tygodniach pojechały na reklamację. Silikon popękał od temperatury, diody straciły 2/3 mocy. Poprosiłem o wymianę na wersję bez silikonu. Świeci już 10 miesięcy bez zmian. Poza tym 5630 to bardzo mocne diody, raczej nie nadają się do tego zastosowania, a taśma z nimi musi być naklejona na powierzchnię odprowadzająca ciepło. Powinieneś uderzyć w stare 3528 120szt/m lub 3014 120szt/m.> Wysłane przez Tapatalka <
Opublikowano 20 Grudnia 20169 l Podpiolem na ponad godzine jeden odcinek pod aku i zmierzylem temp, max doszla do 38stopni, wiec w dekorze jak nie przekroczy 50 bedzie ok, ale fakt ciut za mocno swieca i zle mam ulozone bo widze kawalek tasmy. I nie wiem dlaczego ale z przodu ledy swieca slabiej, podpiolem pod oswietlenie klamek, co moze byc nie halo?
Opublikowano 20 Grudnia 20169 l jak dam "mleczne" podświetlenie to to światło się fajnie rozproszy czy dalej będzie tak punktowo świecić?
Opublikowano 20 Grudnia 20169 l Zamówilem juz tasme 120/m 3528 czerwona. Ta 5630 faktycznie napierdziela mocno. Nada sie do podswietlenia w kuchni
Opublikowano 28 Grudnia 20169 l Witam czy posiada ktoś zdjęcia z montażu i mógłby się nimi podzielić jak ułożyć taśmę led tak aby światło było jednolite (bądź zdjąłby dekor z drzwi i cyknął jakieś foto) ? Chciałbym przykleić taśmę do boczków u góry bo z tego co przeczytałem w wątku większość tak robi.
Opublikowano 28 Grudnia 20169 l Witam czy posiada ktoś zdjęcia z montażu i mógłby się nimi podzielić jak ułożyć taśmę led tak aby światło było jednolite (bądź zdjąłby dekor z drzwi i cyknął jakieś foto) ? Chciałbym przykleić taśmę do boczków u góry bo z tego co przeczytałem w wątku większość tak robi. Nie każdy [emoji13] Ja mam taśmy przyklejone od dołu i dodatkowo odpowiednio przycięty dekor.Na taśmie przykleiłem klosz mleczny żeby światło ładnie się rozchodziło: A tak to wygląda przy założonym dekorze: I z włączonym podświetleniem: Przód: Tył: Postanowiłem dać oświetlenie po 50 cm w każdych drzwiach. I foto ogólne juz z RNS-E: Wszystko bangla tak od kilkunastu miesięcy i nie ma żadnego problemu [emoji4] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 28 Grudnia 20169 l przez kaman
Opublikowano 28 Grudnia 20169 l Na taśmie przykleiłem klosz mleczny żeby światło ładnie się rozchodziło: skąd wziąłeś taki klosz?
Opublikowano 28 Grudnia 20169 l W sklepie z elektryka kupiłem listwy ledowe oraz profile z kloszem mlecznym. Profile wywaliłem, a klosz wykorzystałem. Na Allegro jest tego bardzo dużo, wystarczy wpisać "klosz mleczny led" [emoji4] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 28 Grudnia 20169 l coś takiego: http://allegro.pl/klosz-do-profilu-master-led-3-kolory-mleczny-1m-5y-i6081736421.html ? jak przykleiłeś klosz do ledów?
Opublikowano 28 Grudnia 20169 l Tak. Przykleiłem za pomocą taśmy przezroczystej bo nic innego wtedy pod ręka nie miałem I tak to siedzi od kilkunastu miesięcy i nic nie opada wiec na razie tego nie ruszam [emoji4] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 28 Grudnia 20169 l Panowie dziś znalazłem taki film fajnie to nawet wygląda no i regulowanie jasności guzikami przy liczniku to bajer jak dla mnie. Są tylko 2 małe problemy: nie znam niemieckiego no i niestety nie jestem aż tak utalentowany żeby się za to brać.... Ale może komuś się spodoba i się zdecyduje
Opublikowano 28 Grudnia 20169 l Bardziej mi sie podoba jak swieci jednak zza dekoru. Jak masz podswietlenie klamek i podepniesz sie pod nie to tez regulujesz guzikami przy liczniku
Opublikowano 28 Grudnia 20169 l Autor regulowanie jasności guzikami przy liczniku to bajer jak dla mnie. ale to przecież działa normalnie np u mnie...
Opublikowano 28 Grudnia 20169 l Fajny jest ten pasek ledowy. Sam bym na taki podmienił bo ciekawie swieci. Albo zostawił biały na dole, a dookoła na gorze dekorów dał czerwony [emoji16][emoji848] Ktoś podpowie jak on się fachowo nazywa? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 29 Grudnia 20169 l do kupienia na Amazonie: https://www.amazon.de/gp/product/B00WV6EFEI/ref=as_li_qf_sp_asin_il_tl?ie=UTF8&camp=1638&creative=6742&creativeASIN=B00WV6EFEI&linkCode=as2&tag=vitj-21 z tyłem się trochę męczył bo korba, jak ktoś ma elektrykę jest dużo prościej znalazłem też coś takiego w Polsce, ale albo jest w rolkach 50m, albo cena z kosmosu. najwyżej jak będzie kilku chętnych to można się podzielić rolką. czekam na info jaki jest koszt.
Opublikowano 29 Grudnia 20169 l Byłbym zainteresowany na wszystkie dekory jak coś [emoji6] Ciekawe ile Ci policzą bo średnio chciałbym to ciagnąć z amazonu [emoji57] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 29 Grudnia 20169 l na allegro znalazłem po 47pln/metr. kwestia ile potrzeba na całe auto. można je ciąć co 100cm.
Opublikowano 29 Grudnia 20169 l Autor 47pln/metr. dekory 4x75cm. lewa strona powiedzmy 20cm. środek deski jakieś 130cm. rachunek prosty. 4,5x47=kogoś yebuo, żeby tyle za to dać...