Wujek141 Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Witam Panowie i Panie Mam problem z zakodowaniem licznika w a6 c5 2000rok biale podswietlenie. Chce wlaczyc opcje jak w temacie a tu d*pa... Obecnie mam kodowanie 4060.
Banan Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Kodowaniem tego nie zrobisz nie wiem skąd masz takie info , jak już to adaptacja 19 kanału ale tylko w licznikach poliftowych , może edycja wsadu w eppromie , jestem na tropie ale nie wytestowałem tego Natomiast prawidłowe kodowanie twojego licznika powinno być: 00160 Edytowane 20 Listopada 2014 przez Banan
Maras Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 cytat z forum A6 Aby aktywować tą opcję, należy VAG-iem połączyć się ze sterownikiem Instruments, następnie wybrać Adaptację, kanał 19. Zmiana podświetlenia następuje po zmianie pierwszej cyfry w kodowaniu. Dostępne opcje: 0xxxx - podświetlenie tarcz i wskazówek tylko po włączeniu świateł 1xxxx - wskazówki świecą zawsze, tarcze po włączeniu swiateł (ta opcja jest domyślnie ustawiona) 2xxxx - skala świeci zawsze, wskazówki po włączeniu świateł 3xxxx - wskazówki i skala świecą zawsze (niezależnie od świateł)
Banan Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Maras ale nie w liczniku przedlidtowym
Maras Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 nie zaszkodzi sprobowac. Mysle ze i w przedliftowym to bedzie dzialac
Banan Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 nie ma kanału 19 w adaptacji w przedliftowych licznikach
Wujek141 Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Opublikowano 22 Listopada 2014 Panowie bialy licznik mam w aucie rocznik 2000 ! A czy w adaptacji wylacze tez czujnik okladzin?
Banan Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Fajnie ja też mam taki - cały czas pisze że w poliftowym czyli od rocznika modelowego 2002 ( ten z ringami ) Czujnik klocków załatwi tylko podanie masy na pin 2 w niebieskiej kostce - ale w licznikach do 99 rzeczywiście była taka opcja w kodowaniu Niestety edycja komórki we wsadzie odpowiadającej za to w moim liczniku przedliftowym nic nie dała - zresztą porwierdziło się info od kolegi Kaju Edytowane 23 Listopada 2014 przez Banan
misiek95 Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 Arre też z tym walczył w c5, zagadaj z nim
Wujek141 Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Opublikowano 23 Listopada 2014 Dzięki koledzy, będe się bawić. I z okładzinami i z podświetleniem A jeszcze jedno pytanko, poza okładzinami świeci mi się bremslicht, dodam że wszystkie czujniki są ok, jak tego się pozbyć, by nie piszczało za każdym razem odpalania ??
Maestro_86 Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 I tak samo można zakodować w A4 B6? Bo aktualnie mi sie nic nie podświetla póki nie włączę postojówek. Dzięki koledzy, będe się bawić. I z okładzinami i z podświetleniem A jeszcze jedno pytanko, poza okładzinami świeci mi się bremslicht, dodam że wszystkie czujniki są ok, jak tego się pozbyć, by nie piszczało za każdym razem odpalania ?? A światło 3 stop Ci działa? Mi tak błędowało jak się wtyczka odpięła.
Maras Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 U mnie też był taki komunikat jak miałem spalone 3 światło stop
Wujek141 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2014 Koledzy 3 światło stop działa. Będę musiał to pomostkować bo mnie drażni te pikanie na dzień dobry ..
Rekomendowane odpowiedzi