buncio67 Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 Witam. W mojej A4 fabrycznie zamontowana była pompka 8D0 862 257 B. Niestety przestała działać na pilota, z kluczka normalnie wszystko działa. Stwierdzono uszkodzoną elektronikę tej pompki. Założyłem pompkę 8D0 862 257 E zaprogramowałem centralkę zakodowałem kluczyki oba piloty działają oczywiście pokazuje mi błędy alarmu bo pompka B nie obsługuje alarmu no i ja nie mam takowej instalacji a pompka E obsługuje alarm stąd błędy. Problem w tym że nie działa otwieranie auta kluczykiem. Zamknąć normalnie mogę ale otwierać kluczykiem się nie chce. Dziwna sprawa jest też że jak rezerwowy kluczyk jest w stacyjce to wtedy kluczykiem w drzwiach otwieram i zamykam bez problemu a jak kluczyk ze stacyjki wyjęty to centralny zamyka ale nie otwiera. Z tego co wiem to pompka jest od "anglika" może to ma jakieś znaczenie. Czy ktoś z kolegów spotkał się z podobnym problemem?
Fazii Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 Przekoduj pompkę Podaj jakie masz obecnie kodowanie to powiem Ci czy to faktycznie wina kodowania Do tego potrzebny będzie Vag
buncio67 Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Opublikowano 26 Listopada 2014 Obecny kod to 12865 i taki sam kod miała stara pompka B -8192 -4096 -512 -4 -1 Nie pamiętam niestety jaki był oryginalny kod tej nowej pompki E ale na pewno była to liczba powyżej 13xxx. Zatem jeśli dodać do tego 128 (kierownica po prawej stronie) oraz kody do aktywacji alarmu to razem by się zebrało ponad 13xxx. Zastanawia mnie jedna sprawa.... skoro sygnał z drzwi kierowcy podawany jest na odpowiednie wejście pompki i sygnał z krańcówek pozostałych drzwi podawany na inne wejście to teraz pompka myśli że drzwi kierowcy to drzwi pasażera i na odwrót.... może w grę wchodzi zamiana przewodów w wiązce pompki?
Fazii Opublikowano 26 Listopada 2014 Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Też miałem mały zonk przy tej samej pompce http://a4-klub.pl/index.php?/topic/287749-kodowanie-pompki/ Teraz mam kodowanie 15169 i jest ok Fabrycznie miała 13130 sprawdź czy na tym kodowaniu też świruje Edytowane 26 Listopada 2014 przez Fazii
BF10 Opublikowano 26 Listopada 2014 Opublikowano 26 Listopada 2014 ja mam to samo, działa otwieranie/zamykanie pilotem, ale z kluczyka poprzez przekręcenie już nie
buncio67 Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Opublikowano 27 Listopada 2014 Fazii oczywiście popełniłem niewielki błąd w opisie kodów mojej pompki powinno być 12865 (8192+4096+512+64+1) ale mam pytanko czy u Ciebie w Audi zamontowany masz fabryczny alarm? bo te kody co podajesz to są z aktywowanym alarmem. Zapewne można to włączyć tylko vag będzie pokazywał błędy.
Fazii Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 Nie mam alarmu Fabrycznie pompka miała kod 13130 Teraz mam kodowanie 15169 które nie uwzględnia aktywacji i dezaktywacji alarmu bo go nie posiadam Kodowanie 15169 składa się na: 00001 00064 00256 00512 02048 04096 08192
buncio67 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2014 Niestety........ różne kombinacje kodów i bez efektu....... nadal nie otwiera z kluczyka.
Pab_lo Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Kolego mam ten sam problem co ty. Pompka z tym samym oznaczeniem B. Niestety po zalaniu pompki zaczeły się kłopoty bo przestała działać. Ścieszki po prostu już były w takim stanie że nie dało rady nić zrobić. Znalazłem inną która miała dobrą elektronikę i przełożyłem płytkę z elektroniką i pilot nadal nie działa. Czy w pompce jest jakaś antena która zbiera sygnały? Wszystkie inne funkcje działają, domykanie szyb i centralka ale z kluczykiem w drzwiach. Pilot nie reaguje. ktoś pomoże z tą anteną bo to zapewne tam leży problem. Będe wdzięczny za jakieś wskazówki.
fragless1 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Kolego mam ten sam problem co ty. Pompka z tym samym oznaczeniem B. Niestety po zalaniu pompki zaczeły się kłopoty bo przestała działać. Ścieszki po prostu już były w takim stanie że nie dało rady nić zrobić. Znalazłem inną która miała dobrą elektronikę i przełożyłem płytkę z elektroniką i pilot nadal nie działa. Czy w pompce jest jakaś antena która zbiera sygnały? Wszystkie inne funkcje działają, domykanie szyb i centralka ale z kluczykiem w drzwiach. Pilot nie reaguje. ktoś pomoże z tą anteną bo to zapewne tam leży problem. Będe wdzięczny za jakieś wskazówki. kolego pompki i piloty działają na różnych częstotliwościach. Sprawdź na jakiej chodziła pompka, z której wziąłeś elektronikę i na jakiej jest Twój pilot. Muszą się zgrywać, bo inaczej d... Będzie.
Rekomendowane odpowiedzi