Paweł07 Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 po spuszczeniu recznego hamulca (zazwyczaj rano) mruga kontrolka hamulca+sygnał dzwiękowy.Klocki sa raczej OK. Co mam myśleć?????????
mlodyy Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 sprwadz plyn hamulcowy i klocki jelsi masz czujnik moze gdzies sie zwarcie robi i daje sygnal ze koniec klackow
piotrek22 Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 u mnie takie cos w poprzednim a4 powodowal czujnik abs-u
pawulon Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 ja mam podobnie mruga tylko rano i sygnal dzwiekowy plyn ok, klocki ok vag bledów nie pokazuje. zastanawiam sie czy to akumulator pada ? czy moze to powodowac takie objawy jutro sprawdze miernikiem jaki jego stan co o tym sadzicie?
ozi_wells Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 ja mam podobnie mruga tylko rano i sygnal dzwiekowy plyn ok, klocki ok vag bledów nie pokazuje. zastanawiam sie czy to akumulator pada ? czy moze to powodowac takie objawy jutro sprawdze miernikiem jaki jego stan co o tym sadzicie? razej akumulator nie ma z tym nic wspólnego, jak odpala i dobrze kręci to jest prawdopodobnie ok. sprawdzcie czujniki od abs-u. juz kilka razy to pisałem w kilku wątkach. czujniki są na wcisk i czasami lubią sie wysunąć z gniazd.
domelq Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 U mnie kiedyś to samo. Po zmianie czujnika ABSu problem zniknął
pawulon Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Witam sprawdzilem akumulator parametry są ok wiec macie racje to nie aku. mam pytanie czy czujnik abs znajduje sie w nadkolu ? (prosze o wyrozumialosc ale kompletnie sie nie znam na tym) sprawdzalem z kolega ale nie mam pewnosci czy to moze byc to ale w nadkolu jest kostka po wyjeciu jej i zapaleniu wszystko ok zaizolowalem ja i wlorzylem na swoje miejsce i znow kontrolka sie zapalila i sygnal dzwiekowy po ponownym wyjeciu ok wiec chyba to jest problem czy wymiana kostki pomoże co sadzicie dziekuje za wszelkie odpowiedzi pozdrawiam
wesz82 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 mam pytanie czy czujnik abs znajduje sie w nadkolu ? Jak się nie mylę to trafiłeś na kostkę od czujnika a sam czujnik znajduje się w zwrotnicy.
pawulon Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Witam a jednak okazalo sie ze to aku podmienilem na nowy i po problemie dzieki pozdrawiam wszystkich
Rekomendowane odpowiedzi