Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Takie tam B5 quattro... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

robione w firmie zewnętrznej, nie mamy takiej wiedzy ani urządzeń ;)

Opublikowano

Jest i marchewa z wydechu :naughty:

Edytowane przez Grzesiek1985

Opublikowano

sam je odlewales?

pewnie ma swoją odlewnie w piwnicy :facepalm:

kolego maszyna jak sie patrzy i wiesz zazdrosc cos fajnego :decayed:

Opublikowano

Fajny potwór. Mruczy jak kotka :naughty:

Edytowane przez Lukaszhenleys

Opublikowano
  • Autor

też mi się podoba :)

Opublikowano

mruczy i dobrze musi jeździć
pewnie nie jeden już się zdziwił, widząc tylni zderzak znikającej a4
dołóż jeszcze znaczek 1.6 na tylnej klapie :)

Opublikowano
  • Autor

klapa była gładka i taka zostanie ;)

no dobra, fura zrobiła dziś pierwsze kilometry car.gif cóż mogę powiedzieć... dźwięk się nieco zmienił :) co do osiągów to się niestety zbytnio nie wypowiem ale jest szansa na dobry wynik skromny.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miło się czytało wszystkie 28 stron :) Gratulację samozaparcia i pracy. Widzę że jeszcze wiele się tu będzie działo przy aucie :thumbup1::) ( i nie mam na mysli wyciagania silnika :wink: )

Opublikowano
  • Autor

:grin:

no trochę jeszcze zostało :) a że sezon powoli się zaczyna..

WP_20160212_004.jpg

nie działał mi wskaźnik paliwa poniżej połowy baku.. od zawsze :)) widocznie jak było powyżej 1/2 to jakoś te druciki stykały i wskazywało. No to naprawione :)

WP_20160212_006.jpg

Opublikowano

To teraz jeszcze plywak i po sprawie ;) obys tylko znowu silnika nie wyjmowal :D

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ma opanowane, robi to w godzinkę :decayed:

Opublikowano
  • Autor

przyszła pora wymienić butlę w bagażniku mo.gif stare maleństwo miało 48l brutto, nowa ma 62 skromny.gif za to wystaje z 1-1,5cm nad podłogę... trudno, będzie bagażnik jeszcze mniejszy hehe.gifhehe.gif a wytargać tą skrzynię z audio to masakra boshe.gif strasznie ciężka jest.. Do kompletu wpadł nowiutki wielozawór gdyż ponieważ stary miał wyjście na miedź ledwie 6 a nowy jest prawidłowy, na 8 :) pusta butla waży niby 27kg, idę w złą stronę z wagą zakrecony.gif

Opublikowano

W dobrą!! równoważysz V8 :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

no dobra, mały update

WP_20160322_002.jpg

skromny.gifskromny.gifskromny.gif

teraz kilka uwag co do wykresu. Była sytuacja że szklanki stukały, znaczy nie były napełnione do końca. Fura wypluła 290 koni na 5 biegu mo.gif i 280 na 4 biegu. Teraz szklanki już nie stukają to i mocy jest tyle co trzeba... nie do końca hmm.gifhmm.gifhmm.gif bo od 6300 afr leci strasznie do góry aż do 13,6 przy odcince wow2.gif chyba się wtryski skończyły :) Zaradzimy i temu. Pomiar był na 4 biegu ze względu na hamownię, bo tak. Mocno jesteśmy z Guziorem zaskoczeni i nastawiamy się na przebicie serii s8 :D Na moment za bardzo nie patrzcie bo są zablokowane klapy w dolocie w pozycji otwartej więc jest słaby dół, powinien być bardziej płaski wykres.

update

do skrzyni biegów wleciał 6 bieg z diesla żeby na trasie obroty/prędkość były na rozsądnym poziomie a nie tak jak teraz 4k rpm i 150/h (nie pamiętam czy gps czy licznikowe ale mniejsza o to)
pozatym głowice s8 są w regeneracji hmm.gif a tak wygląda silnik od środka na mobilu 5w50 skromny.gif

WP_20160416_001.jpg

dziś przyszła oczekiwana paczuszka

WP_20160505_002.jpg

:D :D :D :D :D

WP_20160505_003.jpg

regulacji to mi nie braknie zakrecony.gif regulacja twardości też jest skromny.gif

Opublikowano

Co to za gwint ?

Opublikowano
  • Autor

d2 racing

Opublikowano

:whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling:

Opublikowano

ja bym powywalał wszystkie plastiki z silnika, v8 u mnie sie grzeje że jak w zimie stoi się koło auta ze zdjętą pokrywą dolną to kurtki nie trzeba, nie mówiąc już o tym co będzie w lecie

wtryski po taniosze zapodaj sobie choćby z AEBa 1.8T, będą ciut większe i na pewno ogarną 340KM, a za komplet 8szt zapłacisz śmieszne pieniądze w dodatku są takie same na wielkość, albo jeszcze ciut większe co by nie pętliło z poprzecznego AGU

abz wbrew pozorom nie jest ciężki bo jest cały z ALU więc pięknie to lata, a wynik jak na razie i tak fajny, może kiedyś i ja wrzuce manuala to zacznie się rzeźba choć na automat nie narzekam jak na razie

Opublikowano
  • Autor

wtryski mam już z s8 :) pozatym jest zimniejszy termostat i wiatraki na 85 stopni ustawione więc nie ma aż takiej tragedii

korzystając z okazji że silnika ze skrzynią nie ma w budzie zostały odmalowane proszkowo sanki :)

WP_20160506_001.jpg

no i jeszcze takie coś

WP_20160506_002.jpg

aluminiowe tuleje sanek :D tak, nie ma tak grama gumy :P teraz to dopiero będzie betonowy zawias co? Na pohybel wszystkim kanapowcom! zakrecony.gif fura ma się dobrze prowadzić car.gif

Opublikowano

Jak ma się prowadzenie auta z tym silnikiem w stosunku do s4/rs4. Lepiej/gorzej/to samo ?