steve69 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Witam. Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał może okazję przetestować działanie zestawu bluetooth w aucie oraz Lenovo S750? Mam wielka ochotę na tego smartfona, ale boję się, że będą problemy ze współpracą z zestawem głośnomówiącym w samochodzie. Mój moduł bluetooth w aucie to 8P0862335D. Lenovo S750 pracuje pod Androidem 4.2 Jelly Bean -- Pozdrawiam. Sławek
Mithrindil Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Jakieś konkretne obawy dlaczego miało by nie działać? Testowałem swój moduł (niestety nie wiem jaki, podłączony do RNS-E) z różnymi telefonami (Samsung, HTC, Sony, Apple) z różnymi systemami (4.4, 4.3, 4.2, 4.1, 4.0, 2.3.6, iOS 6) i nigdy nie miałem problemów. Lenovo nie testowałem ale nie widzę żadnych przesłanek dlaczego miałby nie działać.
steve69 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2014 Pytałem, bo wolałem "na zimne dmuchać". Tym bardziej, że były tu już wątki o tym, że komuś jakiś Galaxy nie działa z BT. Okazuje się, że wypomniany Lenovo S750 dogaduje się z BT w aucie bez problemów. Pamiętać tylko trzeba o tym, by kontakty zapisane były również na karcie SIM (a nie tylko w pamięci telefonu), oraz w nazwach nie może być polskich znaków diakrytycznych. Telefon już kupiony. -- Pozdrawiam. Sławek
Mithrindil Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 To dziwne. W moim Galaxy pobiera wszystkie kontakty (nie mam żadnych kontaktów na SIM), ze wszystkich źródeł i kont. Polskie znaki nie pamiętam ale wydaje mi się że są.
steve69 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2014 Jeśli kontakty miałem tylko w pamięci telefonu, to BT łączył się z telefonem, ale żadnych kontaktów nie mógł "ściągnąć". Wystarczyło, że skopiowałem kontakty na kartę SIM, a BT od razu je "zauważył" i pokazał na FIS. Co do polskich znaków - jeśli użyłem któregoś w nazwie kontaktu, to FIS zamiast znaku wyświetla albo puste miejsce, albo "krzaczek". Np. zamiast "Łukasz" widzę " ukasz". -- Pozdrawiam. Sławek
GRazny Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 hmmm... to trochę dziwne znane sa problemy ze starymi modułami a nowymi wersjami bluetooth (właśnie taki mam i zastanawiam się co z tym zrobić) Może zna ktoś odpowiedź czy ten moduł D w pełni współpracuje z najnowszymi bluetooth 4.0 na adroidzie 5.0? chodzi mi o to by przywrócić najtańszym kosztem funkcjonalność do której się przyzwyczaiłem
jgkurczak Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Dobre pytanie. Ja moduł z końcówką D używałem z HTC One SV i Galaxy S3 bez problemu. Udało mi się odczytać kontakty z Galaxy S4. Dziś kupiłem HTC Desire 820 i niestety nie czyta mi książki telefonicznej.Kontakty zapisane na SIM i lipa Coś da radę zwlaczyć żeby odczytał kontakty ? Czy muszę moduł zmienić na nowszy :/ ? ?
jarfab0511 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Niestety Panowie ja tez mam moduł z literka D i niestety nie zczytuje on ksiazki z nowszych modeli telefonów z bluetooth 4,0 i wzwyz
jgkurczak Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Kiedy Galaxy S3, S4 i HTC one SV mają BT 4.0 i czytało mi książkę !
GRazny Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Panowie. O zczytywaniu książki to ja nie marzę. Chce mieć stabilne połączenie bo mi rozlacza po 15sekundach od sparowania ? Rozumiem ze D daje rade? i rozumiem ze będzie tu na sprzedaż?
nitroo Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 D to podstawowa wersja i raczej z nowymi Samsungami nie pośmiga...
GRazny Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Ma ktoś coś sprawdzone? Jaką literkę brać do Samsunga Note 4 na antku 5.01? Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi