kubusiek007 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam mam mianowicie taki problem , dzieje sie to od remontu silnika ( wymiany rozrzadu , wymiana odmy, panewek piercieni , tłoka , obróbki głowicy, wymiany pompy olejowej) auto po dłuższym postoju zazwyczaj rano odpala normlanie i utrzymuje obroty ssania , lecz gdy chce sie ruszyc w tych pierwszych 5 minutach od odpalenia auto wkreca sie na obroty normalnie lecz gdy opadają obroty to juz opadają do zera i auto gasnie , przy próbie odpalenia auto cięzej kręci tak jakby było zalane benzyną tak mi się zdaje , w vagu zero błedów ,auto po rozgrzaniu troche flauje na obrotach ale tylko przy spadaniu z wyzszych obrotów . Ciekawostką jest to ze po odłaczeniu przeplywki auto ma troche łatwiej utrzymac obroty , dalej falują ale auto rano zazwyczaj nie gasnie . Przeputnice wyczyscilem ale to nic nie pomogło , swiece tez wymienilem , dziś zrobilem adaptacje przepustnicy i dopiero zobacze czy to pomoze
Dev Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Szukaj nieszczelnosci w ukladzie dolotowym.
ja74687 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Dokładnie objawy wskazują na nieszczelność Zrób test szczelności plakiem jeżeli jest coś nie tak to na pewno pokaże
kubusiek007 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) dziekuje za odpowiedzi sprawdziłem plakiem lecz nic nie pokazało niestety zrobiłem screeny z vaga podejrzewam ze to wina przepustnicy albo pompy wspomagania poniewaz przy kreceniu kierownicą na samych koncach widac duzy spadek obrotów Edytowane 24 Stycznia 2015 przez kubusiek007
wojtek79 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ciekawostką jest to ze po odłaczeniu przeplywki auto ma troche łatwiej utrzymac obroty , dalej falują ale auto rano zazwyczaj nie gasnie . Przepływomierz czysty?
kubusiek007 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2015 czysty lecz ma juz przebieg 330 tys km :] dlatego dalem zdjecia z napięciem jakie pokazuje
Rekomendowane odpowiedzi