Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chrobotanie po odpuszczeniu gazu w Audi A4 B6 1.9 TDI AWX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy 5 tysiącach rocznie nie ma sensu regenerować,

Brat miał pęknięty wirnik w turbo, oddał do warsztatu, zrobili regenrację turbo za 1100 zł brutto + 300 montaż/demontaż, także bardzo drogo + tego wszystkiego,że dobry warsztat i na wszystko ma fakturę więc z reklamacją nie będzie problemu

Opublikowano

Regeneracja turba do awx/avf to ok 700 zł w najlepszym zakładzie w warszawie

Opublikowano

z Fakturą i gwarancją?

Opublikowano

STS Turbo, gwarancja na rok bez limitu kilometrów + paragon, oczywiście musisz zawieść swoje turbo. Sprężarki do AWX/AVF mają od ręki więc wymiane razem z regeneracją ogarnia się w ciągu jednego dnia.

Opublikowano

Nic nie dotykaj luz musi być. Jeśli nie bierze oleju to zrobisz jeszcze ze 100 tys. Ori turbo wytrzymuje średnio 300-400 tys i wcale nie tak łatwo jest je zniszczyć jak wszyscy twierdzą a połowa napraw jest bezpodstawna.

bierze oliwę juz , kopci na biało aktualnie , najmocniej z rana , pózniej słabiej ale tez jest widoczne kopcenie

swoją droga ten ma prawie 400 nakulane :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez LukiA4B6

Opublikowano

Ile tego oleju?

Opublikowano

Witam. Tez mam taki problem, oleju tez ubywa :P Bardziej chrobocze na zimnym. Po wymianie oleju (motul 5w30) , zalaniu go do pelnej miarki, przez 1200km na miarce mam gdzies polowe... Czyli ubylo dosyc sporo chyba... Sadzicie ze to turbina?

Opublikowano

Podnieś maskę i popatrz czy silnik nie jest pochlapany oliwą, równie dobrze może cieknąć z pod pokrywy zaworów, przy takim ubytku oleju to powinien już chyba nieźle kopcić

Opublikowano

Powiem Ci szczerze, ze kopcić to własnie nie kopci, dym jak w kazdym innym tylko delikatnie biało niebieski :P Ogolnie widac jakies wycieki, ale nie sa na tyle duze, zeby kapało czy cos :P

Opublikowano

Zdrowy AWX/AVF bierze do 1L na 12 tys km i jest to normalne zużycie, znam takie sztuki które nie biorą kompletnie nic, moja była B6 brała 700ml przed i po wymianie turbiny.

Opublikowano

nie wiem ile tego oleju bierze bo to nie moje auto , w rurach IC było dość sporo oleju , olej wycieka rownież przez EGR boczkiem gdzieś w pobliżu klapy gaszącej , a wydaje mi się że nie powinno , przy wymianie walka i regulatorów były wymienione rownież uszczelnienia wszystkie możliwe do wymiany przy ściągniętym wałku .

Opublikowano

W kazdym 1.9 jest tam olej i cieknie. Wydasz 3500zł na nową oryginalna turbine a olej dalej bedzie w dolocie.

Opublikowano

W kazdym 1.9 jest tam olej i cieknie. Wydasz 3500zł na nową oryginalna turbine a olej dalej bedzie w dolocie.

nie no ze jest to ja wiem , ale nie w dużych ilościach :) raczej śladowe ilości są ok , a z EGR nie powinno lecieć , jak leci świadczy to o jego nieszczelności .

Opublikowano

Wsadzasz nowe turbo jeździsz ekonomicznie i w IC będzie pol szklanki oleju po jakimś pół roku.

Jeśli bierze do litra to nie ma co wnikać.

Opublikowano

Chyba nie B6 z której nie cieknie z egr,

Lukaszooo z tym, że kolega mówi że bierze mu około litra na tysiąc kilometrów a nie na 12 tys. a to już sporo

Opublikowano

Chyba nie B6 z której nie cieknie z egr,

Z mojego nie cieknie :P Aż sam się dziwię :P Ogólnie cały silnik mam suchutki bez najmniejszego wycieku... Ale w rurach już olej jest ;) i to na pewno w każdym TDI PD :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

i co panowie doszedl ktos konca z tym chrobotaniem?? nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale u mnie zaczelo chrobotac od kiedy olej zmienilem tak mi sie wydaje. mialem zalany mobil 5-30 a teraz zalalem castrol edge tez 5-30, a jesli mam zrobic turbo i po 500 km ma byc to samo to sie raczej mija z celem

Opublikowano

Byłem w serwisie, gość posłuchał i powiedział, że to powietrze wracające z turbiny, w niektórych jest ten dźwięk w innych nie ma, zrobiłem z 5 tysięcy na tym na razie

Opublikowano

U mnie efekt sowy zniknął po wyczyszczeniu VNT

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

MemberA4 to wydzierales turbine?? sam to robiles ??