Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Webasto do B7 z 3,0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie...chciałbym dołożyć przed zimą. Co będę potrzebować? Gdzie to jest zamontowane?

I czy to jest takie samo webasto jak do 2,0 TDI?

Dziekuję bardzo za pomoc.

Opublikowano

lepiej się za takie dziwactwa nie brać..u nas w polsce mało który zakład to robi..w ASO się nie podejmują bo zbyt ryzykowne..jak chcesz założyć to w niemczech bez problemu zakładają w aso..cena dość wysoka..lepiej zainwestuj w garaż podziemno-ogrzewany :cool1::kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

prosciej i taniej zalozysz postojowke bezposrednio w webasto lub w ebersprecharze

Opublikowano

podejrzewam ze urzadzenie jest takie samo,zasadnicze roznice w tych urzadzeniach to sposob zasilania(benzyna-ropa) i ogrzewania wodne i suche,nie wiem jak sie to ma do urzadzen fabrycznie montowanych w audi (podlaczenie do ori instalki i fis`a)ale montaz standartowego urzadzenia to nie zaden kosmos,jestem na etapie montazu ,zalozylem na razie piec i wpialem go do obiegu chlodzenia,niestety utknalem na podpieciu zasilania paliwa bo chwilowo nie mam mozliwosci dostania sie na jakis kanal zeby przewod paliwowy poprowadzic,mam zamiar wszystko podlaczyc tak jak jest w ori i dlatego chwilowo postoj z montazem,pozdrawiam

Opublikowano

ujecie paliwa montuj nie wpinaj sie trojnikiem w uklad paliwa poniewaz niektore auta nie akceptuja tego i wyskakuje blad ze za niskie cisnienie w ukladzie roboczym paliwa ....ujecie kosztuje 70zl na allegro a zawsze lepiej miec osobne zasilanie paliwem i przy okazji zalecane :) tak jak napisales urzadzenia dziela sie na benzyn-diesel , suche-mokre , 12-24v i sa jedne z kasetami cyfrowymi (audi,VW , bmw itd ...) ich nie zalozysz do siebie one sa pod dane auto jak audi a4 diesel z webasto z fabryki nie zalozysz do audi a3 i innych ...tam sa oryginalne wiazki itd ... a standardowe webasto np Thermo top C (bez znaczka Audi itp z kaseta analogowa ) podlaczysz do jakiego auta chcesz :)... ... mozna by pisac i pisac ....i ogrzewania dobiera sie od gabarytu auta :) bo sa 4kW i 5 kW :) dlatego sa znaczki Thermo top C , P , T i wogole ...

Opublikowano

masz moze jakis link do tego ujecia,nie wiem za bardzo jak tego szukac a piszac ze chce sie wpiac w uklad mialem na mysli wpiecie sie do zbiornika,trojnikiem sie nie da do pompa musialaby pracowac zeby paliwo poszlo na webasto a to jest bez sensu,tylko bezposrednio przed pompa ale z tym ujeciem mnie zaciekawiles musze to zobaczyc,dzieki i pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Dzięki...

Poszukam jakiegoś przedstawiciela Webasto w moim mieście...a może możecie kogoś polecić?

Opublikowano

trojnik stare rozwiazanie ... zbyt czułe sa czujniki teraz i za duzo tego w aucie zeby ingerowac w cisnienie paliwa;) ujecie sa 2 typy do ciezarowych i osobowych i w tych sa z króćcem pionowym i poziomym :) w aucie lepszy poziomy ...tu aukcja zakonczona ale tak wyglada ujecie robi sie otwor 6mm wiertlem w denku pompy ucina sie odpowiedni odcinek tej rurki bo jest bardzo dluga (dlatego zagieta na zdjeciu ) i skreca nakretka sklada pompe i wlasne ujecie gotowe ;-)

http://www.allegro.pl/item457374356_ujecie_paliwa_do_ogrzewan_webasto.html

w Gdyni partner webasto czyli serwis montaz itd to

P.U.H. EL-MECH Andrzej Żuchowski Kusnierska 1

81-084 Gdynia +48 (58) 665 20 61

ma stronie www.webasto.pl mozna znalesc najblizsze serwisy z waszych okolic ;)

ja ujecie we wtorek bede montowal jak czas pozwoli :) i jeszcze wpiecie na klimatronika musze zrobic ale brak pinu audi :( moze z jakiejs starej wiazki wyciagne i thermo top bedzie grzał moja niunie ;-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzięki...

Poszukam jakiegoś przedstawiciela Webasto w moim mieście...a może możecie kogoś polecić?

Udało Ci się założyć?

Też szukam jakiegoś rozwiązania dla swojej :a4fan:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

odłożyłem sprawę...walczę z hakiem :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Jakby komuś się udało ugryźć temat to niech się pochwali...

Opublikowano

prosciej i taniej zalozysz postojowke bezposrednio w webasto lub w ebersprecharze

Chcąc się dowiedzieć ile kosztuje montaż ogrzewania postojowego wystarczy na stronie firmy eberspaecher wypełnić formularz z danymi samochodu: http://www.eberspaecher.pl/page.php/1/0/show/62/

Pozdrawiam

Andrzej

Opublikowano

pogielo?sam piec i pilot ok.5300,zegar tez ok.1500 a gdzie montaz?

Opublikowano

jakie 1500 o czym ty mowisz...zegar 200 calosc wychodzi ok 6000 z montarzem. oczywiscie jak chcesz miec full wypas z pilotem placisz wiecej. cena wysoka ale powiem tak...widok ludzi w czapkach w zimnym samochodzie przy -10 ... bezcenne

oczywiscie mozesz kupic uzywke i zamkniesz sie w 2000 ale nie polecam tego rozwiazania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakby komuś się udało ugryźć temat to niech się pochwali...

Sprawa wcale nie jest trudna do ogarnięcia... tylko dużo pracy w kanale.

Zamontowaliśmy w 2 dni, elektryka jest bardzo prosta, trochę pomęczyło mnie kodowanie.

Jutro wrzucę manual na "Zrób to sam"

Opublikowano

ja dopiero we wtorek montuje

Opublikowano

Montujcie,montujcie.Od razu o pelny kosztorys poprosze :decayed:

Opublikowano

Jak dorwę graty - też się zabieram za montaż. Montujecie ori czy jakiś "zewnętrzny" pakiet?

Opublikowano

Jak dorwę graty - też się zabieram za montaż. Montujecie ori czy jakiś "zewnętrzny" pakiet?

Do ori są materiały dydaktyczne i fabryczne przystosowanie, poza tym ori jest... w miarę tania :good:

Opublikowano

Taa ale dorwij wszystkie graty na 1x - od kilku miesięcy szukam wymiennika ciepła ze sterownkiem dla 1.9TDI i... d*pa.